Työleiri suihkussa | Hard work in the shower



Hämmästelin Siipalle tässä jonkin aika sitten, kuinka hän ja puheiden perusteella monet muutkin miehet viettävät pitkiä toveja suihkussa. Siippa on kalju, joten shampoonkaan kanssa ei varsinaisesti aikaa kulu... Minä taas koetan päästä suihkusta niin pian kuin mahdollista.

"Joo, mutta sulle suihku onkin työleiri, me miehet tykätään vaan nautiskella." Niinhän se taitaa olla. Suihkussa hommaa riittää. Vaahdotan hiukset yleensä kaksi kertaa, yksi kerta ei tunnu aina riittävän. Pesun jälkeen tarvitaan tietysti hoitoainetta. Lisäksi tulee saippuointi, sheivausta, kuorintaa, jalkojen raspailua... Väännän veden välillä pois ja keskityn kulloinkin käsillä olevaan työvaiheeseen. Ei siinä paljoa ehdi nautiskella. Suihkun jälkeen on vuorossa rasvailua ja latvahoitoaineiden levittelyä, ehlkä joku naamio jne. Hiusten annan sentään yleensä kuivua itsekseen.

Ehkä ihastuttavassa koti-spassa nauttisin päivittäisistä suihkuhetkistä enemmän, mutta 50-luvun kerrostalokodin kylpyhuone on minikokoinen, eikä siihen pesukoneen ja vessan väliin jäävään nurkkaan oikein spa-tunnelmaa saa kuin mielikuvituksella ja hyvillä tuotteilla. Koetan saada "työleiristä" miellyttävämmän kivalla kosmetiikalla.


Joskus tuon jotain hyvää suihkusaippuaa matkoilta ja saatan muistella pullon käteen ottaessani matkaa jolta tuotteen hankin. Korresin ihanasti viikunaiselta tuoksuva suihkugeeli on tosin Stockan kevään Hullujen päivine tungoksesta ostettu, joten siihen ei mitään erityisiä muistoja liity. Natura Siberican kuorintavoiteen hankin Tallinnasta työmatkalta. Shampoon ja hoitoaineen sain kampaajaltani kokeiluun. Ihan hyviä hiustuotteita, mutta niihinkään ei kyllä liity mitään luksusta. Seuraavaksi hankin shampoita ja hoitoaineita, jotka paitsi kohtelevat hiuksiani hellästi tuovat sitä toivottua ylellisyyden tunnetta.

Pehmoinen peshtemal-pyyhe on Istanbulista. Se muuttuu käytön myötä vain ihanammaksi.

Onko suihkussa käynti teille vain tehokas tapa tulla puhtaaksi vai liittyykö siihen jotain ylellisyyttä/ihania hoitorutiineja?



Sivupalkista löytyy Indiedaysin painike, josta pääset äänestämään lifestyle-suosikkiblogiasi. Olen mukana kisassa ja olisin tietysti hyvin onnellinen äänestäsi. Äänestettävät blogit on listattu aakkosjärjestyksessä



My bald husband seems to spend more time in the shower than me. He told he wants to enjoy while for me showers are hard work. You know; hair wash, conditioning, shaving, scrubbing.. you name it.

Our bathroom is really tiny, so it doesn't give any luxurios spa feeling. make my shower moments more enjoyable I try to use nice products in the shower.


9 kommenttia :

  1. Ylellisyyttä on jo kuuma vesi kun tulee ulkoa, tähän aikaan vuodesta jo kylmästä, lenkiltä.
    Tietyn sortin minimalistina en keräile kylpyhuoneeseenkaan kuin ihan ehdottoman tarpeelliset tuotteet, mutta kieltämättä välillä uuden shampoon tai hoitoaineen kiva tuoksu tuntuu ylelliseltä arjen keskellä!

    VastaaPoista
  2. Natura Siberica <3 Olenkin kertonut niistä blogissani ja taitaa kohta taas tulla uus juttu... Oikea kotispa olisi ihana! Mulla on myös pieni suihkunurkka kaupunkilaiskodissa mutta kyllä sielläkin pytyy itseään hemmottelemaan. Maalaiskodissa lämpiää aina sauna ja siellä mä vasta hoidankin itseäni. Nyt keksin että haluan takaterassille ensi kesänä vanhan ammeen :D

    VastaaPoista
  3. Ai niin ja kävin äänestämässä, onnea!

    VastaaPoista
  4. Kyllä se taitaa vähän työleiri arkisin olla, viikonloppuisin sitten tykkään nautiskella :)

    VastaaPoista
  5. Perussuihku arkisin ja sit saunassa läträtään:) Kivointa on nauttia lämmöstä ja kuoria ihoa ja ....siivota ne rakeet sit sieltä pefleteiltä ja minne vaan niitä onkin tippunut!
    Mutta viikolla ei ole tämmöiseen kovasti aikaa, joten pikaisesti hiustenpesu ja hoitoaineet ja suihkugeeli pintaan ja se on siinä.

    VastaaPoista
  6. Ihania juttuja, Korres ja Siberia aah. .) Noh perusmeininkiä, suihkugeeliä ja kroppavoidetta ja kuorintaa kerran viikossa. .)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusmeininkiä? Sinulta kaikista ihmisistä olisin luullut löytyvän täydellinen arsenaali koti-spatuotteita.

      Poista
  7. Kotispa olisi kiva juttu mutta minulle riittää kyllä oma kylpyhuone ja siirryn sitten hemmotteluun Spahan kun kaipaan enemmän luksusta.

    En koe suihkuttelua ja siihen liittyviä rituaaleja työleiriksi. Ritualsin suihkuvaahtoon olen koukussa ja tuon sitä aina Tallinnan reissuiltani mukana. Toivottavasti saataisiin joskus myös tänne kotimaahan liike, josta voisi hankkia Ritualsin tuotteita. Ovat nimittäin ihan huippuja.

    Kuorin laiskasti ja sheivaan satunnaisesti - karvat ei silti juurikaan rehota .. onneksi :)
    Vartalovoiteesta en voi tinkiä koska iho kuivuu ihan älyttömän helposti. Tukan kanssa noudatan orjallisesti kampaajani antamaan hoito-ohjelmaa shampoon-hoitoaineen-täsmähoidon kanssa. Pitkän tukan kuivaamisessa menee aikaa joten itse asiassa hiuksien pesua inhoan tai siis siihen kuluvaa aikaa.

    Saunassa ei voi käydä juuri koskaan koska minulle tulee siellä paha olo....alhainen verenpaine...joskus piipahdan mutta melko nopeasti poistun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saunoin kesällä ensimmäisen kerran vuosiin. En erityisemmin kaipaa sitä, vaikka olikin kiva olla löylyissä ja pulahtaa välillä järveen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.