Vanhanaikaisia mielipiteitä viikon varrelta | Dated opinions during this week

 
 
Vaikka aikakauslehtiä en enää osta/tilaa entiseen tahtiin, Hesarin luen edelleen paperiversiona. Lehden lisäksi kuuntelen radiosta uutisia, katson yhden, kaksi uutislähetystä televisiosta ja silmäilen netistä otsikoita ja uusimpia uutisia. Haluan näiden lisäksi kuitenkin vähän syventävämpää lähestymistä aiheisiin ja taustoja, netissä uutiset on lyhennetty pikalukukelpoisiksi ja radio/TV-uutisissakin asiat käsitellään pintaraapaisulla. Ajankohtaishaastattelut taas tuntuva menevät eri leirien eipäs-juupas-jaaritteluksi. Tuntuu, että tyhmistyisin ilman paperilehteä ja eläisin vain pintapuolisen tiedon varassa.

I still count on morning paper as my primary source of deeper information. I read headlines and latest new online, watch one or two news on TV and lisen to radio news. Sill  feel that the good old pare version of newspaper gives me backgrounds for news and the other channels are more for superficial info.
 
 
 
 
Olen aika monta kertaa avautunut täällä blogissakin, etten ole varsinaisesi syksy/talvi-ihmisiä. Liian pimeää, liian kylmä.
 
Ruska-aika syksyllä on kyllä kaunis ja varinkin nyt, kun syksyn sää on ollut aurinkoinen. Ruska taitaakin olla nyt miltei kauneimmillaan, mutta pian nämäkin lehdet ovat tippuneet ja alkaa syksyn ankein aika. Toivottavasti aurinkoiset säät kuitenkin jatkuvat.
 
Turning leaves are now at their most beautiful. I am not big fan of fall or winter, so I am hoping for a long, warm and sunny fall.
 
 
Työhuoneen ikkunan takaa seuraamme "vuokralaisen" touhuja. Se on rakentanut pesän ikkunalaudalle, illan hämärtyessä orava palaa pesälleen ja aamuvarhaisella se taas suuntaa päivän töihin.
 
Our "tenant" keeps on amusing us.
 
 


 
Tällä viikolla kävin Mariian kanssa kuuntelemassa American Expressin ja Farfetch-merkkituotteiden verkkokaupan "offline-liikkeessä"* puheenvuoron siitä mitä tapahtuu kivijalkakaupalle, kun yhä useampi kuluttaja siirtyy tekemään ostoksia verkkoon laajemman valikoiman, ostamisen helppouden ja halvempien hintojen perässä.
 
Vaikka verkkokaupasta ostaminen onkin helppoa, fyysisen kaupan tarjoama sovittamis- ja testaamismahdollisuus sekä osaavan asiakaspalvelijan asiantuntemus luovat vieläkin lyömättömän edun kivijalalle. Toivottavasti kivijalkakauppoja ei käytetä vain sovituskoppeina ja sellaistenkin tuotteiden tilauksia, joita saa Suomen kaupoista, anneta sitten muualle verkkokauppaan. Monestihan me ihastelemme kuinka matkoilla oli ihania, yksilöllisiä liikkeitä kivoilla kauppakaduilla, mutta ostoskäyttäytymisellämme voimme tukea niiden pysymistä myös omien kotikaupunkiemme katukuvassa.

Amex and Farfetch had an event this week on the future of traditional retailer shops. I wish they still have a future. If consumers just use them as fitting rooms and give their orders elsewhere, they will not exist very long. We all who like to have our shopping streets in our hometowns have the key to their success in our hands.
 



Nyt on siirrytty kuvauksessakin talviolosuhteisiin. Illallista ei enää luonnonvalossa ehdi kuvailla. Luonnonvalolamppu on ihan hyvä, mutta ei se oikeaa luonnonvaloa korvaa. Hankin uuden tietokoneen ja siihen olisi tarkoitus asentaa Photoshop. Katsotaan, jos sen avulla saisi päivänvalo-olosuhteita simuloitua. Paljon oppimista taas edessä.

Tarjolla on pika-chiliä. Oikeaoppisemman kokolihasta tehdyn chili con carnen resepti löytyy täältä.


 
Pari "vanhanaikaista" mielipidettä tuli tässä postauksessa. Paperinen sanomalehti ja kivijalkakauppa ovat monen mielestä mennyttä aikaa, mutta minun mieleeni ne edelleen ovat. Vieläkö te luette paperista aamulehteä ja käytte ostoksilla kivijalkakaupoissa?


Sivupalkista löytyy Indiedaysin painike, josta pääset äänestämään lifestyle-suosikkiblogiasi. Olen mukana kisassa ja olisin tietysti hyvin onnellinen äänestäsi. Äänestettävät blogit on listattu aakkosjärjestyksessä



It's too dark now to take photos of dinner dishes. I have a day light lamp, it's good, but it does not replace real daylight. I just bought a new PC and will install Photoshop. Hopefully it will help me create a better illusion of daylight in my photos. Lots to learn!

Quick mock chili in the photos. Recipe for more authentic chili con carne you can find here.

This time I shared few "old fashioned" opinions. Printed morning paper and physical shopping experiences in real stores are history for many people, but I still prefer them. What's your opinion?


* kutsu blogin kautta
 

12 kommenttia :

  1. Oi että näitä kuvia! Hesarin lopetin kun tuli tuo pikkuversio, ei vaan enää tuntunut samalta, vaikka olisi ollut helpompi lukeakin. Tuo laukku on täydellinen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laukku taisi olla Chloen ja hinta sen mukainen... Kaunis se on!

      Poista
  2. Paperi Hesarista en tule luopumaan - tässä olen siis yhtä vanhanaikainen kuin sinä :) Rakastan painomusteen tuoksua ja sitä, että minulle on aamiaispöydässä kahiseva sanomalehti mukana.

    Kivijalkakauppa pyrin suosimaan jos se vain on mahdollista. Käyn toki myös ketjuliikkeissä.

    Orava on uskollinen vuokralainen....

    Harmittaa nyt etten päässyt mukaasi tuonne Amexin tilaisuuteen....nuo kengät ovat huippustylet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että nuo kengät miellyttävät! Voit käydä ihailemassa niitä Milttonin showroomilla Uudenmaankatu 4 13.-24.10. maanantaista perjantaihin klo 11-19 ja lauantaisin klo 11-15.

      Poista
  3. Paperilehti rulettaa täälläkin aamulla, Keskisuomalainen täällä, vaikka tulee se meille verkkolehtenäkin. Sitä en osaa lukea, mutta Hesarin verkkoartikkelit taas ovat ihan helmiä!

    Vaikka käytän verkkokauppoja, niin periaatteesta ostan kyllä kaiken oikeista kaupoista, jos mahdollista. Hintaeroahan ei enää ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikkei osaisikaan pienistä yksityisistä kivijalkakaupoista, vaan jostain ketjuliikkestäkin jää siitä vähän enemmän Suomeen verojen (jollei ole verosuunniteltu veroja nollaan) ja palkkojen muodossa. Samojen liikkeiden verkkokaupat ja varastot sijaitsevat aina jossain muussa maassa.

      Poista
  4. Paperilehti täälläkin! Ja kun sen, ihan sivujuonena, "näytin" tuossa äskettäin yhdessä blogijutussani, niin eikö sitä joku jo ehtinyt kommentoimaan muinaisjäännökseksi! Mutta kotona luen sen mielelläni, matkalla turvaudun iPadiin.

    VastaaPoista
  5. Aika moni tutuistakin on jättänyt paperi-Hesarin pois, minä pidän sen tuomasta rutiinista; lukemisesta tietyssä järjestyksessä, vähän laajemmista ja syvällisemmästä näkökulmasta ja taustoista. Ymmärrän ja jäsennän maailma lehden avulla vähän paremmin ja lisää tietoa ammennan netistä, radiosta ja telkkarista.

    VastaaPoista
  6. Paperilehti ilman muuta. Hesari ajoi ohi paikallisen laadullaan ja monipuolisuudellaan. Kivijalkakaupoista kaipaan erityisesti kangaskauppoja. Syyseloa! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangaskaupassa olen miltei joka työpäivä, työnantajani sisaryritys kun on kangasliike Helsingissä. Oman työn ohessa osallistun sielläkin ostoihin, myyntiin ja markkinointiin.

      Poista
  7. Paperilehti ja kivijalkakaupat, mun juttu ehdottomasti!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.