Ipi kulmakuppila | A cafe in Kallio, Helsinki








Joulun alla kävimme Kalliossa ja hetken päähänpistosta pistäydyimme kaakaolla uudehkossa (no ainakin tämän vuoden aikana avatussa) Ipi kulmakuppilassa Porthaninkadulla, Kallion kirjaston vieressä. En ollut tajunnutkaan kuinka iso ja valoisa tila on vaikka olin huoneistossa käynyt aiemminkin, silloin tilassa oli hämärähkö antiikkiliike.



Avara tila ja isot ikkunat tekivät kuppilasta pimeänä päivänäkin valoisan. Kaakao ja jakamamme omenapiirakan pala olivat herkullisia ja ehkä aavistuksen edullisempia kuin keskustan kahviloissa. Tarjolla oli näköjään pitkälle iltapäivään myös kasvispainotteista brunssia.

IPin alkuperäisiä ideoita oli tarjota kehitysvammaisille työtä kahvilassa ja muistan paikan avautuneessa lukeneeni asiasta useasta lähteestä, en tiedä onko näin enää. Yrityksen sivuillakaan ei ollut tietoa asiasta, vaikka siellä kerrottiinkin ravintolan olevan nimetty tunnetun helsinkiläisen herkkusuun, Pekka ”Ipi” Hämäläisen kutsumanimen mukaan. Hämäläisen ensimmäinen lapsenlapsi syntyi vuonna 1986. Lapsenlapsella on downin syndrooma. Tämä tarina oli ilmeisesti innoittajana kehitysvammaisten palkkaamisessa.

Samanhenkisiä kuppiloita tulee aina ihasteltua vaikka Tukholmassa tai Kööpenhaminassa, mutta kyllä kivoja paikkoja Suomestakin löytyy.


 Välillä hieman kriittisesti uusiin paikkoihin suhtautuva Siippakin antoi paikalle siunauksensa. Hän kehui sisutuksessa erityisesti korkeita baarijakkaroita, jotka oli muotoiltu niin, että niillä pystyi istumaan pidempäänkin mukavasti.

Seuraa Lumo Lifestyleä facebookissa ja instagramissa


IPI is a  new(ish) cafe/restaurant in  Kallio/Helsinki. Loved the big windows and high rooms. Hot cocoa and shared apple pie slice were also delicious.

 

13 kommenttia :

  1. Ihanan valoisa paikka - eikö olekin! Hassu yhteensattuma, että minulta on tulossa tästä samasta paikasta postausta... :D Me ollaan niin samiksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😉 Genius minds think alike. Kiva paikka, valoisuus oli huikea ja muutenkin kiva paikka, johon voisi mennä vaikka brunssille.

      Poista
    2. Me ollaan niin samiksia :)

      Poista
  2. Ja kyllä IPI tarjoaa edelleen töitä kehitysvammaisille ja toimii yhteistyössä Lyhty ry:n kanssa. Ex-työkaverini downtyttö on ollut täällä töissä :)

    VastaaPoista
  3. Pitääpä laittaa korvantaakse ja piipahtaa kun on kulmilla. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinkiin on viime vuosina tullut paljon mukavia suurketjuihin kuulumattomia paikkoja. Monta ravintolaa ja kahvilaa on listalla.

      Poista
  4. Näyttipä sellaiselta paikalta, jonne voisi mennä kahveelle ja saada myös nuorison mukaan:) Mieskin varmaan tykkäis kun on Kalliossa lapsuutensa viettänyt! Ihanat kuvat, oih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvittelemassa ja brunssilla olikin useita perheitä.

      Poista
  5. Ihana mahtavat tilat kulmakuppilalla ja tosi hyvällä paikalla. Hyvännäköinen mesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tila oli kyllä näyttävä ja valoisa korkeine ikkunoineen.

      Poista
  6. Minä satuin astumaan ihan sattumalta syksyllä IPIin sisään ja kyllä siellä ainakin silloin oli kehitysvammaisia töissä. Tila on ihanan avara ja valoisa, sattui kyllä tuuri, että astuin kuppilaan sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin olimme ihan muualle menossa, mutta kun äkkäsin paikan, halusin käydä sisällä. Olin kyllä lukenut paikasta, mutta jo unohtanut sen olemassa olon.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.