Mehevä mustikka-kardemummakakku | Simple blueberry cardamom cake

Vappu Pimiän uuden reseptikirjan julkkareissa tarjoiltiin mustikka-kardemummakakkua, jonka viehättävällä tavalla vanhanaikainen maku jäi mieleeni. Pakkohan sitä oli kokeilla itsekin. Olen moneen kertaan sanonut, etten ole mikään kakkutaituri mutta tämä kakku oli kuitenkin helppo valmistaa. Ulkonäkökin on tarkoituksella ivalla tavalla rustiikkinen ja kotitekoinen.



kakku, uusi vuosi, leivonta

kakku, uusi vuosi, leivonta



Aiemmin olen kokannut samasta reseptikirjasta herkullisia perunaohukaisia.


Mustikka-kardemummakakku


200 g mustikoita
 
175 g voita
 
2 dl sokeria
 
4 dl vehnäjauhoja
 
1 tl leivinjauhetta
 
2 tl jauhettua kardemummaa
 
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
 
4 kananmunaa
 
75 g ranskankermaa
voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen


Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
 
75 g ranskankermaa
 
2 dl tomusokeria
 
2 dl mustikoita koristeluun
 
 
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon vaniljauute tai sokeri ja sekoita. Sekoita jauhot, kardemumma ja leivinjauhe keskenään ja sekoita varoen taikinaan, älä enää vatkaa. Lisää ranskankerma ja mustikat.

Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskiosassa 180-asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku tarjottimelle ja anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sileäksi tahnaksi. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele mustikoilla.
 
 
 
 
Finnish TV celebrity and avid home chef Vappu Pimiä published her second cookfbook this fall.  At the releasing party we ate blueberry cardamom cake, which I just had to remake at home. I am not expert in cake baking, but this cake, however, was easy to do. Recipe for the delicious potato pancakes I made few weeks ago is from the same cookbook
Blueberry cardamom cake

200 g of blueberries

175 g of butter

2 dl sugar

4 dl flour

1 teaspoon baking powder

2 teaspoons ground cardamom

2 teaspoons vanilla extract or vanilla sugar

4 eggs

75 g sour cream

butter and bread crumbs dish breading
 

Frosting
 

200 g cream cheese

75 g sour cream

2 dl powdered sugar

2 dl blueberries for decoration
 
 
Whisk butter and sugar until stiff. Add the eggs one at a time. Add the vanilla extract and sugar and stir. Mix the flour, cardamom, and baking powder and stir into the mixture without whisking. Add sour cream and blueberries.

 
Pour batter into pan and bake in oven at 180 degrees for about 50 minutes. Leave to cool.

 
Mix the ingredients for the glaze and form a smooth paste. Spread the glaze over the  completely cooled cake. Decorate with blueberries.

15 kommenttia :

  1. Jäin vain tuijottamaan kuvia. Niin kauniita, niin upeat astiat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati. Ihana kakkutarjotin maksoi vanhojen tavaroiden kaupassa Nummella 5€ ja lautasia olen hankkinut 0,50 eurolla.

      Poista
  2. Onpa ihanan näköinen kakku. Näyttää tosi kuohkealta ja sopisi hyvin ihan viikonloppuherkuksi.
    Kivaa viikonloppua Lumo.

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa riittävän helpolta - ja herkulliselta vähemmän leipomista harrastaneenkin kokeiltavaksi. Siis kokeilujonoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka rakastankin ruoanlaittoa, kakut eivät ole bravuurini. Tästä tuli kyllä onnistunut ja pääsee varmaan vakkarilistalleni.

      Poista
  4. Mustikka ja kardemumma ovat ihanat yhdessä, todella hyvä pari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut ennen tajunnutkaan kuinka hyvin ne sopivat yhteen.

      Poista
  5. Ooh syvä harras huokaus, herkkunälkä ja kotona ei niin mitään. Lumo tämä sun blogi aiheuttaa aina totaalista herkkuhuimausta. <3 <3 Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein kakusta puolet pienemmän kuin reseptissä ettei täälläkin olisi tullut ihan täydellistä herkkuhuimausta, ihanaa oli kyllä.

      Poista
  6. Tiedätkö, olen siirtänyt ja siirtänyt tämän kakun tekoa ja nyt se pitänee tehdä, näyttää hyvälle.
    XX

    VastaaPoista
  7. Kiitos kakkuvinkistä! Juur meinaan mietin mitä leipoisin joulupäivän kahvitteluun ja tämä kakku vaikuttaa oivalta valinnalta (mustikoita on pakkanen pullollaan...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakun voi tehdä vaikka aatonaattona kuorrutusta vaille valmiiksi. Mustikat pitävät sen mehevänä ja maku on miltei parempi kui nheti leivontapäivänä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.