Mutkat suoriksi | Cheat's Indian meatballs


 
Aina kaikkea ei ehdi tai jaksa tehdä itse. Tällaisen ruokapainotteista lifestyleblogia kirjoittavan tulisi tietenkin kertoa tekevänsä aina ja kaiken alusta alkaen kotikeittiössä. Joskus tulee kuitenkin oikaistua -ja se on ihan okei.
 
Mieli teki intialaista, mutta aika ja maustekaapin sisältö ei riittänyt intialaisen maustetahnan tekemiseen. Onneksi kotoa löytyi lisäaineetonta tandooritahnaa, paahdoin sitä pannulla ja pilkoin kirsikkatomaatteja joukkoon. Kastikkeessa hauduttelin naudanlihasta pyöräytettyjä lihapullia. Ei siis järin autenttista, intialaisethan eivät pahemmin nautaa syö.
 
Lihapullataikinaan sekoitin tuoretta chiliä ja inkivääriä, jauhettua jeeraa sekä korianterinsiemeniä. Lopputuloksena oli lempeän tulinen arkiruoka, joka lämmitti pimeässä marraskuun illassa.
 
 Tuleeko teidän välillä vedettyä mutkia suoriksi - ruoanlaitossa tai muuten?
 
 
 
Sometimes there just isn't time to make everything from them scratch -and it's ok.
 
I craved for Indian foods, but was too tired to make spice paste myself and didn't even have all spices. I had a jar of tandoori paste. Added few spoonfuls on a pan, added halved cherry tomatos and simmered meatballs with spice paste and tomatos.
 
Meatballs, made of beef... I know, not very authentic. But anyhow with fresh chili and ginger, jeera and coriander seeds they had a hint of tender hot Indian flavor. Just perfect for a Tuesday night.

6 kommenttia :

  1. Täällähän ollaan alati mutkat suorina. ;) Älyttömän hyvältä näyttää ja kyllä lihapullien suhteenkin aina oikaisen. Tämä resepti vaikuttaa todella houkuttelevalta. <3 Täällä teen usein korianteri/Inkivääripullia, maapähkinäisessä kookoslimekastikkeessa. Mutta sinun pallerot olisi kyllä nyt jotain aivan uutta. :)

    Iloa päivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maapähkinäinen kookoslimekastike kuulostaa kerrassaan herkulliselta, täytyy laittaa kokeiluun!

      Poista
  2. Maustetahnoja minäkin käytän, varsinkin arkena ja patoihin! Tänään muuten valmistuu iso satsi suussa sulavaa kitaramiehen kanacurrya, kaikki ainekset vaan pataan ja uuniin tunniksi pariksi! Mukaan valmista, chilillä maustettua tomaattikastiketta...hieman oikomista siis täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että muutkin oikovat välillä! Kanacurry kuulostaa loistavalta.

      Poista
  3. Pakko on mutkia suoristaa - tai sitten viikonloppuisin kokata koko viikon ruoat.... Juu ei onnistu.... Pitkät (liian pitkät) päivät ja pitkät työmatkat vaativat veronsa - vain viikonloppuisin on aikaa oikeasti tehdä rauhassa yhdessä ruokaa - vai onko se tekosyy? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus miettinyt koko viikon ruokien tekemistä kerralla, mutta se tarkoittaisi käytännössä paria ruokaa jota syötäisiin useana päivänä. Olen ruokine suhteen iin vaihtelunhaluinen, että mieluummin teen joka ilta uudet, mutta nopeasti valmistuvat ruoat. Välillä ruokia valmistetaan toki tähteistäkin. Huomenna ruokalistalla on häränhäntäpadan rippeistä tehtyä keittoa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.