Pakkaspäiviä | Freezing cold







 





Ei liene yllätys, että talvisää on ollut viime päivien ykköspuheenaihe. Eri vaatekerroksia, ajosäätä ja julkisten kulkua on vertailtu. Jos sää on ollut meille suomalaisillekin aika napakka se oli todellinen järkytys italialaiselle bisnesvieraalleni. Puolen päivän aikana hän ehti hämmästellä kylmyyttä toistakymmentä kertaa ja toisteli, ettei Italiassa mikään toimisi tällaisilla säillä.

Ihan riittävän kylmää ja lumista on mielestäni jo, mutta lunta ja kylmää on edelleen luvassa. Onneksi ostin viime talvena alennusmyynnistä parilla kympillä lämpimän paksun untuvatakin. Ei ehkä maailman tyylikkäin takki, mutta ah niin lämmin! Viime talvena käytin sitä kerran, mutta nyt takille on tullut käyttöä. Anopin neulomat lämpimät lapaset ja lämpimät talvinilkkurit ovat olleet näihin säihin juuri sopivat. Väljähkö, lämpimän pehmeä kashmirbeanie on onnen omiaan pakkaskeleillä, helposti sähköistyvät hiuksenikin ovat pysyneet kurissa.




It's been very cold and snowy in Helsinki in the past week. Multi layers of garments, driving conditions and reliability of public transport in extreme conditions are the main topics now.

Kylminä viikonloppuaamuina aamiaisen valmistelemiseen ja siitä nauttimiseen on tullut paneuduttua. Avokadoleipä toimii aina vaan, tällä kertaa kananmunan ja juuston kanssa. Kyytipojaksi lämmintä lattea.

Oletteko pärjänneet pakkasilla vai alkaako olla liian kylmää?


Comfort food on chilly weekend morning; avocado toast with egg and cheese, washed down with hot latte.




18 kommenttia :

  1. Voi kun olet vanginnut taas ihania kuvia kamerallasi. Ensimmäisessä kuvassa on oikea valkoinen hetki. Talvessa on ihanaa juuri nämä tunnelmat. Ihanaa työviikkoa.

    VastaaPoista
  2. Todella upeita kuvia!

    Kyllä täällä on pärjätty, pukeutumis- ja asennekysymyskin joskus. Sinullakin on kauniit lapaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmästyttävän hyvin kylmässäkin on pärjännyt hyvällä varustuksella. Katsotaan kuinka lämpimänä nyt pysyy kun on luvattu reippaita tuulia.

      Poista
  3. Upeat Suomi-kuvat olet tallentanut! Pakkaskeleissä on ihan erityistä kauneutta.
    Kiva, kun on voinut pukea kaikki mahdollinen päälle. Kaunis huivi sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottelen kyllä jo kesäkelejä, kun ei ole pakko pukea kaikkea mahdollista päälle. Niitä odotellessa on kuitenkin mukavaa, kun on lämmintä päällä. Huivi on Balmuirin Helsinki-huivi, ihanan lämmin.

      Poista
  4. Sinä olet kyllä mestari kuvamaan ruoka-annoksia, ei voi kuin ihmetellä :-)
    Millainen kamera sinulla on?
    -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja!

      Edistystä on tapahtunut sitten blogin alkuvuosien, olen opetellut itsekseni kameran ominaisuuksia, kuvakulmia ja kuvien stailausta. Välillä onnistun hyvin, välillä taas olen ihan tyytymätön.

      Tämän kuvan otin ikkunan edessä, johon olin teipannut valkoista leivinpaperia. Valo kuultaa läpi, mutta maisema ei näy.

      Kamera on "minijärkkäri" pari vuotta sitten ostamani peilitön Sony a6000. Ruokakuvat otan vuosi sitten Japanin-reissulla ostamallani sopivan laajan kuvakulman antavalla valovoimaisella 35 mm F1.8-linssillä (saman linssin saa kyllä täältäkin, siellä vain oli hyvässä alennuksessa). Minulla on myös 50 mm F1.8-linssi, mutta sen käyttö on jäänyt vähälle ostettuani tuon 35 mm linssin.

      Poista
  5. Kyllä lämpimät vaatteet ovat olleet nyt kovassa käytössä. Tänään ajattelin, että olisi jo lämpimämpää, mutta tuollahan oli ihan kamala tuuli ulkona.
    Kohti kevättä on mun uusi mantra :D
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli saattaa nostaa "pakkaskerrointa" ihan huikeasti. Tyynellä, kuivalla säällä ei välttämättä kovemmassakaan pakkasessa tunnu niin kylmältä kuin useita asteita "lämpimämmällä" tuulisella ja kosteammalla säällä. Ja huomiseksi on luvattu kovia tuulia! Paras siis kääriytyä kaikkiin mahdollisiin lämpimiin vaatteisiin ja tosiaan ainakin mielessään suunnata kevättä kohden!

      Poista
  6. Kauniita valkoisia kuvia! Minä kuulun siihen porukkaan (pieneen?) joka rakastaa pakkasta <3 Silloin on "pakko" päästä ulos. Meillä oli enimmillään -30,8 astetta ja se oli ihana kun ei tuullutkaan yhtään :) Mulla on kyllä sellainen talvitakkikin joka on jo kuuma -20 asteen pakkasessa joten montaa kertaa se ei ole talvella päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liika on liikaa minulle. Saapa nähdä millaisen kelin huominen tuo tullessaan... Lumimyrsky, tuulta ja pakkasta... Uuh, olisipa jo kevät!

      Poista
  7. Kauniita kuvia valkoisesta talvesta, joka vihdoin tuli! Paksulla kerrospukeutumisella on pärjätty mutta ymmärrän hyvin italialaista business tuttuasi, että on järkyttynyt. Jos tällaiseen kylmyyteen ei ole tottunut niin varmasti tuntuu jo hiukan pelottavalta ja mielessä voi risteillä ajatuksia "Riittääkö täällä ruokaa?" "Voiko kylmä vielä kiristyä?" "Nousevatko lentokoneet tässä säässä?" "Mitä jos sähkö katkeaa?" jne.

    Ihanat lapaset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerroinkin Linolle, että suomalaiset käyvät opettamassa lentokenttien talvihuoltoa ympäri maailman. Hän oli vakuuttunut jo siitäkin, että kaikki oli "business as usual".

      Poista
  8. Ihania ihania pakkaskuvia, miten talvi voikaan olla kaunis, vaikka myönnän hermo on meinannut mennä kylmyyteen ja kenties tänään pikkaisen tuohon hurjaan lumimäärään mitä satelee taivaalta. Miten aina nämä isommat luonnonilmiöt ovat niin iso shokki.

    Olet kuvannut yhden parhaimman ystävän lapsuuden kotitalon. <3 Ihana paikka asua, ihana koti. <3 Iloa päivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kivalla paikalla olut lapsuudenkaverin koti...

      Tällainen lumen tulo hirvittää. Pakkaslumi on onneksi kevyttä, eikä katoilta putoavaa unta tarvitse (vielä) pelätä. Kadut ovat tosin muuttumassa jo kuiluiksi ja kinokset kasvavat... Tekee ainakin kaupungissa elosta heti paljon hankalampaa.

      Poista
  9. Voi, miten kauniita talvikuvia! Näitä on ilo täällä sisällä katsella. Kylmää mutta kaunista on ulkona. Minua hymyilytti tuo italialaisen järkytys, tuntuu että nämä kylmät kelit ovat monelle suomalaisellekin järkytys (itsellenikin). Satuin muuten katsomaan jonkun talvisotadokkarin televisiosta, silloin pakkasta oli -39 astetta. On se ollut hurjaa.
    Sinula on kashmirbeanie. Minulla on myös todella sähköiset hiukset talvella eli kashmir on varteenotettava materiaali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!

      Kashmirbeanie ei tunnu sähköistävän hiuksia lainkaan samalla lailla kuin muista materiaaleista valmistetut, lisäksi se on lämmin ja ihanan pehmeä. Edullisimmillaan kashmirpipoja saa n. 35-40 eurolla, omani on Cosin, maksoi muistaakseni 39€ viime talvena.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.