Kolm Sibulat, Tallinn









Olin toissa viikolla asiakkaiden luona Tallinnassa. Siippa päätti viime tingassa lähteä mukaan. Hän hengaili kaupungilla minun työskennellessäni. Noukin hänet kyytiin iltapäivällä ja suuntasimme Telliskivelle, johon on viime vuosina avattu lukemattomia ravintoloita. Minulla oli aivan Loomelinnan vieressä aiemmin yksi asiakas, mutta silloin alue ei ollut vielä kokenut nousuaan.

Olen käynyt muutamissa Telliskiven ravintolassa ja nyt halusin johonkin uuteen paikkaan, jossa en ole ollut. Menimme Telliskiven ja Paldiskin maanteen kulmassa olevaan Kolm Sibulaan. Ravintola on melkoisen rähjäisen näköisessä rakennuksessa, mutta se on hyvin viihtyisä sisältä ja georgialaisen, aasialaisen ja Välimeren keittiön makuja yhdistelevä ruoka on herkullista.

"Alkupalojen" koko tuli vähän yllätyksenä, mutta toisaalta olimme lähteneet pienen aamiaisen voimin kotoa jo kuudelta ja kolmen aikaan alkoi olla jo nälkä. Jaoimme georgialaisen leivän, jossa oli kimchiä ja possua, ankka-ja nuudeliannoksen hoisin-kastikkeella, ramen-tyyppisen häränlihakeiton, ja ankanrintaa punakaalipyreen kera.

Kiertelimme vielä ennen satamaan menoa
vähän Telliskivellä sekä jalan että autolla. Jouduimme tekemään muutaman ylimääräisen kierroksen, kun joidenkin yksisuuntaisten katujen suuntia oli muutettu muutaman vuoden takaiseen.



Few weeks ago when I was in Tallinn visiting customers, Husband came over with me, he wandered in old town while I was working. In the afternoon we had time to go for a late lunch together in Telliskivi area in restaurant Kolm Sibulat on Telliskivi 2. Building is quite run down on the outside, but cozy indoorsand has very good food.

Starters were a bit bigger than we though, but on the other hadn we had left very early form Helsinki and were very hungry. We shared warm Georgian flatbread with pork and kimchi, duck with Hoisin sauce, rice noodles, wakame and green apple, fillet of beef in chicken broth with poached egg, chilli jam, pickled vegetables and greens and duck breast with red cabbage puree, apple and ginger sauce.








3 kommenttia :

  1. Viime Tallinnan reissulla menin tämän ohi ja mietin, että uskaltaako poiketa. Nyt meni must to visit -listalle :) Rähjäisyys voi joskus vain hämätä...

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat:) Telliskiveen menen seuraavalla kerralla kunnolla tutustumaan. Kävin siellä kesän lopussa pikaisesti design matkalla, mutta itsenäisesti tekisi myös mieli haahuilla:)

    VastaaPoista
  3. Ruuat kuulostavat ja näyttävät herkullisille, ei ole aina koiraa karvoihin katsominen mitä tulee rakennukseen. Tuo edellisen postauksen ruispataleipä oli niin KAUNIS. :-))
    xx

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.