New Yorkin tunnelmia Uudenmaankadulla | New restaurant in Helsinki





 















Saimme Siipan kanssa kutsun testaamaatoissa viikolla avatun ravintola Pennyn menua jo iltaa ennen avajaisia. Penny on tuttujemme pieni 25-paikkainen ravintola Uudenmaankadulla, entisen Tapastan tiloissa. Mikolla ja Pialla on myös suosittu ravintola Sogno Töölössä. Ideoita Pennyyn on haettua Amerikan itärannikolta; siellä yleisesti käytetyistä laadukkaista raaka-aineista, sesonkien vaihteluista sekä keittiömestarin kädenjäljestä. Palvelu ja konstailematon, hyvistä raaka-aineista valmistettu ruoka ovat ravintolan keskiössä.

Ravintolan ruoka ja viinilistat on pidetty lyhyinä. Cocktaillistalla on klassikkococktaileja, illallislistalla alku- ja pääruokia on kumpiakin kolme ja jälkiruokia kaksi. Ruoat on hinnoiteltu maltillisesti; alkuruoat maksavat kympin ja pääruoat kaksikymppiä ja jälkkärit 5 €.

Lounaalla on yksi päivittäin vaihtuva annos. Se maksaa 10 euroa sisältäen pikku makean, mukaan otettuna 9 euroa ja asiakkaan omaan astiaan pakattuna 8,50 euroa.

Söin alkuun maukasta possun poskea. Kolme seurueemme neljästä syöjästä otti pääruoaksi High steakin, joka tarjotaan herkullisen ohra"risoton kera". Roslundilta tuleva liha sai aikaan ihastuneita huokailuja; mureinta lihaa aikoihin! Neljännen ruokailija kuhakin sai kiitosta. Sivuun tilasimme Patisserie Teemu & Markuksen sämpylät ja päivän vihreitä, joka oli tällä kertaa papuja. Lopuksi mahdutimme itseemme vielä New York-tyylistä juustokakkua. Kuvien taso ei valitettavasti tällä kertaa ole kovin kummoinen, ravintolassa testattiin illan aikana tunnelmavalaistuksen eri tasoja. Kuvat kärsivät, tunnelma ei! Täytyy käydä illastamassa ja ottamassa uudet kuvat kunhan illat muuttuvat valoisammiksi. Kivenheiton päässä työpaikastani sijaitsevasta Pennystä saattaa hyvinkin tulla perjantai-iltojemme vakioravintola, johon lähdetään herkuttelemaan viikon työtaakan jälkeen.


Ilman varaustakin on mahdollista päästä syömään, kaikkiin pöytiin ei oteta etukäteen varauksia. Jonottaa voi vaikka lähiravintoloissa cocktailin äärellä, pöydän vapautumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä.

There are many new restaurant opening now in Helsinki. The latest addition to Helsinki restaurant scene is Penny on Uudenmaankatu. I and Husband were invited by the owners we know to test the restaurant the night before the official opening. Inspiration for Penny is searched from US East coast; quality seasonal ingredients, good service, classic cocktails. Restaurant offers good value for money with 35 €  three course dinner menu and 10 € lunch. We especially liked the high steak.

10 kommenttia :

  1. Tyylikkään oloinen paikka. Kiva idea tuo tekstivuesti-ilmoitus vapautuneesta pöydästä.
    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näppärä tapa sada ihmiset "jonottamaan" mukavasti.

      Poista
  2. Kuulostaa todella hyvältä ja näyttää myös. Mukava , että ruoka on myös kohtuu hintaista ja lista ei ole kilmometrin pituinen :) Kuvat kelpaavat ainankin tänne vallan mainiosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 35€ kolemn ruokalajin menusta on mykyisn todella kohtuullinen Helsingissä ja ruoan taso on hyvä.

      Poista
  3. Kiva kiva - kiitos tästä postauksesta! Mietimmekin kuumeisena tuossa työparini Mikon kanssa "mitä ihmettä oikein avaamme" tuohon toimiston oven eteen ;)
    Tämän käyn pikapuoliin testaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän kulmille on tullut ja tulossa paljon uusia ravintoloita. Pennyn olen testannut nyt kerran ja yhteen vielä avaamattomaan ravintolaan on jo pöytävaraus.

      Poista
  4. Näyttäpä todella herkulliselta. Täytyy käydä miehen kanssa herkuttelemassa tuolla joku kerta, vaikuttaa juuri meidän paikalta ja ihanan kodikkaalta ja kutsuvalta vielä.

    Mukavaa päivää Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin Pennyssä tänään myös lounaalla, kympin lounas oli myös maittava.

      Poista
  5. Oih, meillä on tuonne ens viikolla pöytävaraus. Sitä odotellessa!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.