Lohta ja värikästä salaattia | Salmon with colorful salad



 





Lohta on tullut viime aikoina syötyä paljon. Se on niin helppo; kiireessä, väsymyksessä ja flunssassa ei jaksa revitellä mitään monimutkaista. Jonkinlainen japanilaisvillityksin on menossa, lohesta japanilaisvaikutteista ruokaa on helppo tehdä.

Lohen paistoin pannulla, maustoin mirinillä ja lorauksella soijaa. Lisäkkeeksi siivutettua sokerihernettä, kuutioitua mangoa ja porkkanasuikaleita. Lisäksi vielä cosmopolita-salaattia ja superhelppoa itsetehtyä aiolia, molempia kun oli edellisen päivän illalliseltä jäljellä.

Kalan vienon japanilaisvivahteen kanssa maistui oivasti puolikuiva, hedelmäisen hapokas Hardy's Stamp Chardonnay Semillon*


I have eaten lot of salmon lately; it's easy to prepare even after long work days, in flu and when you are just plain tired.

I fried salmon on pan, sesoned with mirin and soya sauce and served with mango, carrot and sugar pea snaps. I added on the plate comopolitan salad with easy homemade aioli, both leftovers from previous day.

Hardy's Stamp Chardonnay Semillon* accompanied well the slight Japanese flavors of salmon.




*tuote saatu testiin maahantuojalta/viiniä koskeva kommentit joudun alkoholilain takia poistamaan
*product received for test from importer

6 kommenttia :

  1. Hei, nyt on sellainen resepti että tätä pitää kokeilla ensi tilassa. En ole juurikaan tehnyt japanilaishenkisiä ruokia, ja tämä vaikuttaa ihanalta ja on vielä kevyttäkin. Hyvää naistenpäivää!

    VastaaPoista
  2. Syön lohta useita kertoja viikossa, raakana tai nopeasti liekitettynä. Kiitos vinkistä, miriniä pitää kyllä lisätä seuraavan kerran : ) Nyt meillä kuhakausi, kiitos vanhempieni...kuhaa laitettu mm. boullabaisseen...resepti tulossa blogiin jossakin vaiheessa!

    VastaaPoista
  3. Tässä olisi loistava annos keventämiseen ja mikä maistuisi kovasti meille. Jäisi ne turhat pastat ym.pois. Herkullisen näköinen annos ja Miriniä ja Soijaa, aah. <3

    VastaaPoista
  4. Näin keväällä ja myöhemmin kesällä meillä värikkäät salaatit ja vihannekset korvaavat usein perunat, riisit ja pastat. Siinä tulee kevennettyä ateriaa ihan huomaamattaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.