Nuudeleita ja pähkinä-misokastiketta | Noodles and nut miso dressing







Meira haastoi viisi Nelkytplusbloggaajaa kehittämään terveellisiä pähkinäreseptejä.  Pähkinät ja siemenet kuuluvat virallisiin ruokasuosituksiin, niitä tulisikin nauttia päivittäin. Ne sisältävät tarvitsemaamme kuitua ja hyviä rasvoja.

Helppo pähkinä-misokastike maustaa niin nuudelit kuin dipattavat vihanneksetkin. Japanilaista miso-kastiketta saa nykyisin suurista marketeista etnisten ruokatarvikkeiden hyllystä. Vihannekset ja dippi ovat loistava kevyt lounas tai välipala töissäkin. Japanissa tuotiin  ravintoloissa usein raakaa kaalia ja tämän tapaista kastiketta pöytään naposteltavaksi ruokailun aluksi.

Mikäli haluat ateriasta ruokaisamman, nuudelien lisäksi sopivat hyvin vaikka Helin kananuggetit. Eilisen pähkinäreseptini löydät täältä.



Pähkinä-misokastike

3 rl cashewpähkinöitä
3 rl saksanpähkinöitä
3 rl vettä
½ dl misokastiketta

Paahda pähkinöitä 200 asteessa n. 20 min. Jauha pähkinät tehosekottimella muruksi. Lisää vesi ja miso, sekoita. Tarjoa nuudeleiden ja vihannesten kanssa.



Easy nut miso dressing goes well with noodles. It's also a tasty, healthy dip for vegetables and great for snacking.


Nut miso sauce

3 tbsp cashews
3 tbsp walnuts
2 tbsp water
½ dl miso sauce


Toast cashews and walnuts in 200 C oven for abt. 8 min. Ground in blender. Add water and miso, blend. Serve with noodles and vegetables.


Yhteistyössä Meira/Nelkyt+ -blogit
In collaboration with Meira/40+ blogs







6 kommenttia :

  1. Nam nam! Meillä on miehen kanssa nuudelipahe. Lapset menee viikonloppuna nukkumaan, niin me tehdään erilaisia nuudeliannoksia :) tää vois olla yks testauksen arvoinen juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kastike on helppo tehdä ja misokastikettakin alkaa löytyä keskikokoisten ruokakauppojen etnohyllyiltä. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Nam, näyttääpäs hyvältä! Nuts about nuts!
    Mutkan kautta ensivierailulla - täältähän löytyy kivoja reseptejä, tulen toistekin :)
    Käyhän sinäkin joskus...

    VastaaPoista
  3. Nää reseptit otan kyllä talteen. Näyttää niin herkulliselta. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertainen on yleensä parasta, kastike sopii hyvin tosiaan erilaisten raakojen tai kypsennettyjen kasvisten kanssa, nuudelin kera...

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.