Vuodenajan tärkeimpiä tuotteita ja arvontamuistutus












 




Muistuttelen vielä Tripla-ikkunanpesusetin* arvonnasta.


Kokeilimme pesuvälineitä viikonloppuna talven jäljiltä harmahtaviin ikkunoihin. Ikkunan pesu kuuluukin meillä  joka kevääseen (ja syksyyn), kirkkaista ikkunoista on mukava seurata kevään etenemistä.


Siippa pesi leveällä ikkunapesimellä näppärästi ikkunamme lauantaina, minä testailin paria muuta testiin tullutta tuotetta. Pesin pysyy hyvin lasissa ja ikkunan pesu sujuu  360 astetta kääntyvällä mikrokuitupesimellä pitkillä vedoilla. Ikkunanpesimen kolme pesupintaa nopeuttivat pesua. Minä käyttäisin jatkovartta, mutta hän pitkänä miehenä pesi pelkällä ikkunapesimellä, kuivaimella pesuvedet sai pyyhittyä hyvin. Lastan kuivaksi pyyhkiminen ja viimeistely sujui mikrokuituisella ikkunaliinalla. Ikkunan edestä suojasimme lattiaa pesuvedeltä  mikrokuitulattialiinalla jota voi siis käyttää siivotessaan myös lattioiden pyyhkimiseen. Ikkunoiden pesu sujui vauhdikkaasti ja pääsimme nopeasti kilistelemään hääpäivän kunniaksi.

Ikkunoista voi irrottaa niihin pahiten pinttynyttä likaa puhdistusterällä. Minä kuitenkin nappasin terän keraamisen lieden puhdistamiseen. Terä on paljon kätevämpi kuin keraamisen lieden pesuaineet, kiinni palaneet liatkin lähtevät irti.

Alun perin Siipan isoisän taloudesta hänen vanhempiensa kodin kautta meille kulkeutunut vanha, fasettihiottu, hieman naarmuuntunutkin peili kirkastuu parhaiten  lisäämällä pesuveden joukkoon tilkan etikkaa ja muutaman tipan käsiastianpesuainetta. Sama seos sopii myös ikkunoiden pesuun. Jos pesuaineliuoksessa on vain muutama tippa käsiastianpesuainetta, ei ikkunoita/peiliä tarvitse huuhtoa. Mikrokuitupesimellä vähemmän likaiset ikkunat voi pestä jopa ilman pesuainetta.
Pakkasella ikkunoita ei kannata pestä, sillä vesi jäätyy ikkunaan. Sitä voi tosin estää lisäämällä spriitä pesuveteen. Kannattanee kuitenkin odottaa plusasteita pohjoisemmassa, jossa vielä on pakkastakin. Suorassa auringonvaliossa ikkunassa oleva pesuvesi saattaa kuivua liiankin nopeasti. Muista vaihtaa pesuvesi ämpärissä tarpeeksi usein.

Kirkkaista ikkunoista paistanut aurinko paljasti sälekaihtimien pölyisyyden jota ei talven pimeysessä ollut huomannutkaan. Niiden puhdistaminen on mielestäni aina ollut hankalaa. Tai ainakin on ollut ärsyttävää hinkuttaa pölyä joka kaihtimen välistä, mutta siihenkin on keksitty näppärä ja vähän hassun näköinen apuväline; ankan räpylää muistuttava mikrokuitupölykinnas. Sillä pyyhkien pölyt lähtivät hämmästyttävän helposti. Pesimen vaihtopäällinen, mikrokuituliinat ja pölykinnas oli lopuksi kätevä heittää pesukoneeseen.




Arvontaan voi siis osallistua täällä vielä tänään. Pakettiin kuuluu Tripla-ikkunanpesin, kuivain, jatkovarsi sekä mikrokuituliina. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti.


*Yhteistyö Sinituote



A lottery for my Finnish readers here; a handy Sinituote* window cleaning set.

In collaboration with Sinituote













3 kommenttia :

  1. Mahtavaa ja täytyy täällä laittaa ukkeli hommiin. ;) Jostain syystä tykkää pestä meidän vielä isoja ikkunoita. Inhoan tuota hommaa, mutta mieheltä se sujuu kuin tanssi. Aurinkoa päivään Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään rakasta ikkunoiden pesua, olenkin ulkoistanut sen miehelle. En ole tainnut pestä itse ikkunoita 14 vuoteen. Korkeintaan käyn vähän viimeistelemässä, jos lasiin on jäänyt raitoja tai karmit ovat pölyiset.

      Poista
  2. Niin on Rouva siellä muikeana "pesemässä" ikkunoita. Onneksi sulla on tuollainen kultainen Siippa!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.