Kuusenkerkkäsiirappia keittelemässä | Homemade spruce shoot syrup




 




Eilen kerroin keitelleeni viikonloppuna kuusenkerkkäsiirappia. Parhaillaan ovatkin ihan parhaat ajat kuusenkerkkien keräykseen, niiden poimimisen kanssa kannattaa nyt kiirehtiä. 

Keräilin kerkät lauantaina anoppilan mailta innokkaan assistentin kanssa. Tarmo halusi osallistua myös lopputuotteen kuvauksiin. Hienon makuisella kuusenkerkkäsiirapilla voi maustaa juomia, sitä käytetään jälkiruoissa, marinadeissa, vaahterasiirapin sijaan ja tunnetaanpa se hyvänä yskänlääkkenäkin. 
Kokeile esim. juuresten tai vaikkapa grillipihvien kanssa. Ihan ensimmäiseksi sekoitin sitä hieman kermavaahtoon jälkiruoan lisukkeeksi.

.
Kuusenkerkkäsiirappi
1,5 l kuusenkerkki
1 kg sokeri
1 rkl vanijasokeri
2 l vettä

Huuhtele kerkät hyvin, siirrä kattilaan, peitä vedellä ja keitä miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Lopuksi nosta kerkät pois ja purista niistä loputkin mehut kattilaan siivilän läpi.

Lisää n. 1,5 litraan kuusenkerkkälientä sokeri ja vaniljasokeri ja keitä vielä 1-2 tuntia, kunnes keitos muuttuu tummanruskeaksi ja siirappimaiseksi. Purkita.



I made spruce shoot syrup on Saturday at my inlaws. Right now is the best season to forage spruce shoots in Southern Finland. Recipe for the delicious multi purpose syrup can be found here.


4 kommenttia :

  1. Kuusenkerkkäsiirappa on hyvää :) Olen saanut maistaa sitä ja pidin mausta vaniljajäätelön kanssa. Tarmo lutunen siellä nuuhkii pulloa. Ihana Tarmo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarmo tulee aina kyselemään "Mitä ME tehdään?". Tehtiinpä mitä vaan haluaa hän aina osallistua.

      Poista
  2. Voi, tästä mun täytyy inspiroitua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusenkerkkäsiirappi on hyvää, ensi keväänä täytyy kokeilla tehdä se aika kookossokerista. Tulee varmasti vielä aromaattisempaa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.