Mikä viikonloppu! | What a weekend!

Ihana kesäisen lämmin ja aurinkoinen viikonloppu takana. Lämmöstä ja paisteesta saatiin nauttia kai ympäri Suomen?

Usein äitini  on viettänyt äitienpäivää kanssamme anoppilassa, mutta tällä kertaa hän oli veljeni luona. Suuntasimme anoppilaan lauantain siis Siipan kanssa kaksistaan.


Tein granolatorttua aamiaispöytään, tällä kertaa täytin sen marjoilla ja turkkilaisella jugurtilla. Aamiainen nautittiin ulkona, kylpytakissa tuli kuuma jo ennen aamuyhdeksää. Harvoin on kai tällaisesta lämmöstä äitienpäivänä saatu nauttia! Tarmo-koira koetti vihjailla, että hänellekin kelpaisi siivu torttua, mutta pysyimme linjassa; ei makupaloja ruokapöydästä.

Lampaat pääsivät päiviksi laitumelle. Yksi on nyt joukosta pois. Anoppilan vanhin lammas, n. 19-vuotiaaksi elänyt Mustikka on nyt pois, jäljellä on vain kaksi lainauuhta, joiden seuraksi on kesälaitumelle tulossa taas parisenkymmentä lammasta.

Päivälliseksi valmistin lohta, uunissa paahdettua perunaa, avokadoa ja vähän villiruokaakin; litulaukkapestoa ja ketunleipää. Ruoka valmistui nopeasti, eikä hellan ääressä tarvinnut siestä kauaa kaiuniina päivänä.

Miten teillä meni viikonloppu, pääsittekö nauttimaan auringosta ja lämmöstä?
What a wonderfully warm and sunny weekend. We have had a heat wave in Finland in the past days, it's been unseasonally warm for early May. It's rare to have breakfast outdoors before June, but on Mother's day we enjoyed al fresco granola pie for breakfast at my inlaws.

4 kommenttia :

 1. Aivan mahtavia kuvia. Granolatorttu näyttää herkulliselta. Ja on tuo lohiruokakin herkullisen näköistä. Onko reseptiä tulossa?
  Meillä viikonloppu meni pihahommissa ja tyttärien kanssa touhutessa. Sää helli, ja Saimaa kutsui. En vielä uskaltanut uida. Aurinkoa päivääsi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohiruoan reseptiä en aikonut julkaista. Paahdoin öljytilkassa pyöriteltyjä perunoita uunissa ½ h, 200 C, kevyesti suolatun lohifileen lisäsin 10 min myöhemmin eli se oli 20 min uunissa. Kypsät perunat pyörittelin pestossa ja irrottelin kypsän lohen lihat nahasta. Joukkoon avokadokuutioita ja ketunleipää.

   Poista
 2. Kyllä nautittiin lämmöstä. Äitienpäivää vietettiin meidän äidin luona. Ruoat ja kahvittelut katettiin ulos.
  Aivan ihanat säät kyllä olleet.
  Kivaa alkanutta viikkoa Lumo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppuna oli aivan ihanat säät, nytkin niin kaunista vaikka vähän viileämpää. Tulevana viikonloppuna taitaa sataa ihan kunnolla, mutta koetan ajatella, että luonto tarvitsee sitä kukoistaakseen.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.