Setäöljy, kauhunaamio ja muu aasialainen kosmetiikka | Weird and wonderful Asian cosmetics

Hong Kongissa tuntui olevan joka korttelissa kosmetiikkaliike -tai kaksi. Suurin ketju oli Sasa, mutta Bonjour-liikkeitä ja paljon muitakin oli runsaasti, korealaisilla merkeillä oli omiakin liikkeitä. Yleensä yhden Sasan ovelta näki jo toisen Sasan liikkeen. Lisäksi tavarataloissa myytiin selektiivistä kosmetiikkaa.

Sasan liikkeissä oli paras valikoima ja niissä kävin useamman kerran. Suuri osa myytävästä kosmetiikasta oli korealaista, seuraavana tulivat japanilaiset merkit, jonkin verran oli myös länsimaisia merkkejä, mutta ne olivat vähemmistönä. Silmiinpistävää oli ihonhoitotuotteiden määrä värikosmetiikkaan verrattuna. Ihonhoito tuntuu olevan Aasiassa todella tärkeää.

Kosmetiikan ostaminen Hong Kongissa oli hieman helpompaa kuin Japanissa, sillä pakkauksissa oli yleensä edes muutamia sanoja englanniksi, osassa englanniksi jopa käyttöohjeet. Koska tuoteväärennöksiä on paljon kosmetiikkatuotteissakin, ostin noista isoimmista, luotettavista ketjuista kosmetiikkani. Joitain tuotteita oikeasti vähän tarvitsinkin, joitain ostin kokeilunhalusta.

Kuitukankaaseen imeytetyt naamiot ovat edelleen iso juttu. Niistä löytyi kymmenittäin vaihtoehtoja. Me ostimme tuliaisiksi lapsenmielisille ja teineille "character maskeja", joihin oli painettu joku kuva, vaikkapa panda, kettu tai koira, kiinalaisen oopperan naamio. Löytyipä myös horror maskeja, mm. pelottava pellen naama (minä inhoan ja pelkään klovneja-ovat mielestäni ihan karmaisevia). Nämäkin naamiot oli ilmeisesti tarkoitettu aikuisille, sillä niissä oli kollageenia, hyalyronihappoja tai vitamiineja. Ostin myös yhden vaahtovan naamion, sitä en ole vielä kokeillut.

Cosmetics are a big in Hong Kong. There seemed to be a cosmetics store -or two- in every block. Sasa was the biggest chain, but threre were also other chains. Selecrive cosmetics were sold in department stores.

Sasa is the biggest chain and they also seemed to have the best selection. Lots of Korean brands but also many Japanese. Scin care is more important than make up products.

Sheet masks are still a huge thing in Asia: Dozens of alternatives can be found in every store. Threre are sheet masks also with different kind of prints; animals, Chinese opera masks, even horror masks. We bought bunches of masks as souveniers.
Korealainen Guerisson 9.complex-kosteusvoide "hermesin oranssissa" pahvirasiassa oli joka kosmetiikkaketjun sisäänheittotuotteena heti ovella. Tätä en ole vielä ehtinyt edes kokeilemaan.

Korean Guerisson 9.compex cream seemed to be sold everywhere, haven't tried it yet.Tuotteiden määrästä saattoi päätellä, että ihohuokoset ovat huono juttu. Ne halutaan ehdottomasti häivyttää! Tähän ongelmaan onkin kehitetty erilaisia tuotteita hoitovoiteista naamioihin, BB-voiteista primereihin. Parissa liikkeessä oli koottu nämä ihohuokosia häivyttävät tuotteet erikseen "huokoisettomuushyllyyn". Ostin meikkivoiteen alla käytettävää A'pieu-primeriä, joka totta tosiaan näyttää häivyttävän noita epäsuosittuja huokosia sekä ryppyjä.

Pore covering is very important in Asia, lots of products for that use. A'pieu balm is worn under make up as primer and it works really nicely.

Osèque-puhdistusvaahto poistaa tehokkaasti meikit. Ihonpuhdistukseen oli valtavasti erilaisia tuotteita, osa oli all-in-one-tyyppisiä, mutta myös monimutkaisempia useamman vaiheen puhdistuskokonaisuuksia näytti löytyvän.

Oséoque mousse cleanser washes all make up away very well.


Kultanaamiota on nähty täälläkin, mutta ostin sellaisenkin huvikseni. Korealainen naamio ei taida kuitenkaan olla ihan 99,9-prosenttisesti kultaa...

I have seen gold mask befores, but wanted to test this. Don't believe it contains 99.9% gold.

BB- ja CC-voiteet ovat alun perin korealaisia keksintöjä. Ostin Sasan omaa CC-voidetta, joka peittää juuri sopivasti ja pysyy iholla hyvin. Sävy tosin on sen verran vaalea, että taidan jatkaa tuotteen käyttöä kesän jälkeen. Voidemainen Lioele-poskipuna antaa juuri sopivan terveen punan, vaikka näyttääkin aika räväkältä rasiassa.


BB and CC creams are originally from Korea. I bought Sasa's own brand CC, it covers well while feeling natural. Liole bright pink cream blusher turns very natural, pretty blush on cheeks.
Majolica Majorca on Shiseidon edullisempi sisarmerkki. Ostin Majolica Majorcan ripsivärejä jo Tokiosta, todella hyviä. Pysyvät koko päivän leviämättä tai rapisematta, mutta ne on helppo pestä pois.

Majolica Majorica, Shiseido's cheaper sister brand is familiar to me from Tokyo. Really good mascaras, I had to buy few also in Hong Kong.


Kuusi vuotta sitten edellisellä matkallamme ostimme näitä "setäöljyjä", korealaisia öljymäisiä linimenttejä ihan rasiaan painettujen setämiesten kuvien perusteella. Asiantuntijoiden/kehittäjien kuvat huvittivat meitä, mutta ne ovat tehonneet hyvin pikku lihaskolotuksiin ja niskakipuun. Pari setäöljyä tuli nytkin hankittua. Lisäksi ostin hyttysten puremiin tarkoitettua japanilaista linimenttiä. Toivottavasti tehoaa, sillä hyttysen puremat muuttuvat minulla aina raivokkaasti kutittaviksi valtaviksi paukamiksi.


We bought six years ago few bottles of Korean liniments as the "specialist" photos on boxes amused us. They have been useful for small muscle and neck aches. Had to buy few bottles again.


Kuumassa ilmassa kiiltoa ja hikeä iholta poistavat lappuset ovat käteviä. Näissäkin oli valtavasti valinnanvaraa. Pandat vetosivat söpöydellään. Panda-lappuset ovat kotona, joka ilta unohdan laittaa lompakkoon, iltapäivällä niille olisi käyttöä...


Käyttekö te matkoilla kosmetiikkaliikkeissä hämmästelemässä paikallisia erikoisuuksia?
Blotting papers are also very popular. I chose cute pandas.
6 kommenttia :

 1. Kyllähän sitä pitää käydä aina ihmettelemässä erilaisia kosmetiikkatuotteita. Tuolla on tarjontaa ollut sitten oikein kunnolla. Mä haluisin kyllä pandanaamiota kokeilla :D
  Ihanaa perjantaita Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjontaa oli kyllä aivan käsittämättömän paljon. Olisi vaatinut aikaa perehtyä des osaan tuotteita. Nyt meni aika hakuammunnaksi.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia tuotteita ja kerrassaan hauskoja naamioita. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naamiot olivat niin hauskoja että etenkin mieheni kahmi niitä tuliaisiksi!

   Poista
 3. Mielenkiintoisia ja houkuttelevia tuotteita.Menisin varmaan ihan sekaisin noissa kaupoissa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varmaan ihan hyvä, että mies oli mukana, olisin muuten olisin jäänyt haahuilemaan noihin liikkeisiin pidemmäksikin aikaa. Kävimme kyllä useamman kerran...

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.