Viikon vinkit | Tips of the week






Viikon paras vinkki on nauttia keväästä nyt kun se on parhaimmillaan. Monena vuonna kevät tuntuu vain hurahtavan nopeasti ohi. Siitä kannattaa iloita juuri nyt kun luonto on puhjennut kukkaan. Viime viikolla aamulla kirsikkapuun ohi kulkiessani siinä ei näyttänyt olevan edes nuppuja, illalla puu oli jo kukassa. Kevät tuntuu etenevän nopeammin kuin siitä ehtii pitää kiinni. Haluaisin pysäyttää ajan edes pariksi päiväksi nauttiakseni juuri tästä hetkestä!

My best tip of the week is to enjoy spring before it's gone!











Muutaman viime vuoden tapaan olen taas kevään tullen villiintynyt villiruoasta; salaatteihin, aamiaisen koristeeksi, pestoon, leivän päälle on näin sesongin alkupuolella päätynyt litulaukkaa, horsmaa ja ketunleipää. Niitä voi huoletta kerätä "kaupunkiluonnostakin". Muistathan kuitenkin, ettei kannata kerätä ei ihan autotien tai koirien ulkoilureittien varrelta.

Aloitteleville hortoilijoille oppaaksi villivihanneksien tunnistamiseen ja käyttöön sopii uusittu painos Villiinny villivihanneksiin*-kirjasta. Jos luonnonantimien jalostaminen kosmetiikaksi kiinnostaa, Lempeää kauneutta luonnosta* opastaa oman luonnonkosmetiikan tekemisessä. Miltä kuulostaisi vaikka itse tehty nokkosshampoo?


This is also the best time to enjoy treasures of the nature in wild food and also in home made natural cosmetics.





Kevään juhliin kuuluvat kakut olennaisesti, mutta minähän en ole varsinainen kakkutaituri. Stockan Herkun Tasty Tuesday-illassa** maistetiin mm. Patisserie Teemu & Markuksen kakkuja. Muiden bloggaajien kanssa jutellessa selvisi, että moni kokkauksesta innostunut ostaa juhlakakun valmiina, vaikka muu ruoka juhlissa olisikin itse valmistettua.

Stockalla aloitettiin ajankohtaisten teemojen Tasty Tuesday-illat kakkujen merkeissä. Joka kuun ensimmäisenä tiistaina Herkussa maistatetaan ja tutustutetaan ajankohtaisiin tuotteisiin. Nyt maistelimme myös Stockan oman savustamon lohta ja tällä viikolla myyntiin tullutta nyhtökauraa. Nyhtökaurasta olen kuullut, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun maistoin sitä. Yllättävän lihaisa suutuntuma, itse käyttäisin vaikka tacojen tai wrappien täytteenä tai vegepurilaiseen sopivasti maustamalla.

Mikä sinulle on juuri nyt parasta?

Last week I tasted at Stocmann's cakes and the new Finnish invention; pulled oats. Mouth feel is similar to pulled pork and well seasoned it also has similar taste.


*arvostelukappale saatu kustantajalta | *book received from publisher
** kutsu blogin kautta | **invitation trough blog

11 kommenttia :

  1. Kivoja vinkkejä. Aurinkoista keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat <3 Kevät on jo todella pitkällä, itse puhun jo kesästä. Niin nopeasti on puihin jo tullut vihreää ja kukat loistossaan. Villiruoka saa jäädä minu puolestani sinne puskiin ;) En oikeasti osaa tehdä niistä mitään, mutta tuo kakku kiinnostaa huomattavasti enemmän :D Aurinkoista keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän villiyrttejä yleensä kuten käyttäisin kaupankin yrttejä.

      Kakku oli kyllä ihanaa! Harvoin teen itse kakkuja, nyt pitäisi itse taituroida yksi "blogikakku" viikonloppuna. Jänskättää jo valmiiksi onnistuuko se!

      Poista
  3. Kauniita kuvia. <3 Parasta juuri nyt on kevään vihreys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä hetki miljoonine vihreän sävyineen on niin ihana.

      Poista
  4. Ihastuttava kirjoitus keväästä ja sen eri puolista. Kauneudesta, luonnon aineksista ruokaan ja kauneuteen.
    Keväällä on kiire. Kevät haluaa kesän tulevaksi. Yritetään pitää kiinni keväästä kaikin keinoin.
    Kauniita kuvia!
    Meillä menossa mökkiremppa ja tuntuu, että kevät tosiaan menee juosten. Parasta keväässä ovat valoisat kesäillat.
    Ihanaa torstaita!

    VastaaPoista
  5. Siis piti sanomani valoisat illat. Minäkin jo kiirehdin kesään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joinain keväinä kevät tuntuu menevän ohi kun se ei näytä tulevan ollenkaan, on kylmää, sateista ja harmaata. Nyt taas tuntuu, että hypättiin miltei suoraan talvesta kesään ja kevät tuntuu hurahtavan todella nopeasti ohi.

      Tänä aamuna pysähdyimme mieheni kanssa ihailemaan lehmuksen täydellistä kevään vihreyttä, juuri enenkuin lehti on täydessä koossaan.

      Poista
  6. Ihan outoa, kun tänään on tullut sadetta, koska ollut niin pitkään kaunista. Tuo Stockkan kakku, jestas miten ihanan näköinen. Stockkalta on kyllä Herkusta tullut ostettua vaikka mitä. :) Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.