Arjen luksusta salatussa Helsingissä | Every day luxury in secret Helsinki




Olen suuri arjen luksuksen fani. Minulle se tarkoittaa pieniä edullisia tai vaikka ilmaisia asioita, jotka tekevät arjesta vähän paremman, kauniimman tai toimivamman. Aamulatte, hyväntuoksuinen, kauniisti pakattu käsivoide, kupillinen hyvää teetä töihin tultuani.

Kahvia juon muutamana aamuna arkisin kotona ja kupillisen töissä. Työkahvi ei ole kovin erikoista, se on pikemminkin vain osa lyhyttä aamupäivän hetkeä, kun käyn sisarfirman kollegan kanssa läpi työjuttuja -ja vähän henkilökohtaisiakin. Kotona sen sijaan vaahdottelen maitoa tummapaahtoiseen kahviini, luen lehteä kahvia hörppiessäni ja näin kesäisin ihailen poimimiani kukkia kahvia juodessani.


I love the everyday luxury. It does not have to be expensieve or rare, but those little things that give every day life a silver lining. Morning latter, a hand cream with lover scent, a good cup of tea when I arrive in the office.


I drink coffee few mornigns a week at home and daily a cup at work. The coffee we have a t work is nothing speial, but my Morning coffee I want to have darkly roasted with a good milk froth and sip it with time and newspaper. That's luxury to me.






En ole koskaan ollut suuri teen juoja, mutta pari vuotta sitten rupesin juomaan ison kupillisen teetä heti työpäivän aluksi. Lähinnä juodakseni tarpeeksi työpäivän aikana. Valitsen aina jotain hyvää teetä, jotta teekupillinen tulee varmasti juotua tyhjäksi työnteon lomassa. Nyt menossa on kauniisti pakattu Pukka sweet vanilla green*-tee, joka oli Sugar Helsingin pressitilaisuudesta saadussa kassissa. Maussa on myös kiva vivahde fenkolia ja lakritsaa. Teen lisäksi juon vielä 1-1,5 l vettä toimistolla.



I've never been a big tea drinker, but love this Pukka Sweet vanilla green tea*. I took up a big mug of tea routine few years back at work, just to rememmber to drink more during day. Addition to the tea I also drink 1-1,5 liters of water during office hours.


Hyvältä tuoksuva käsivoide on helppo, halpa tapa tuoda pientä ylellisyyttä päivään -ja pitää kädet pehmeinä. Omaan rutiiniini kuuluu voidella kädet vielä viimeiseksi illalla ennen valon sammuttamista, samalla laitan myös huulirasvaa yöksi.

Norris Cosmeticsin bloggaajatilaisuudessa tuoksuttelin ja kokeilin Naturally European-sarjan ihanan tuoksuisia käsivoiteita. Raikas Ginger & lime-käsivoide* oli suosikkini ja sainkin sen testiin.

A beautifully packed hand cream with delicious scent is an easy, cheap way to bring luxury to every day. Part of my daily routine is to spread hand and lip creams before I turn lights off at night. I have just opened Ginger & Lime hand cream By Naturally European, the scent is so delish!






Nyt on loistava kokeilla uusia grilliruokia. Etelä-afrikkalainen Allesverloren**-viinitalo tutustutti bloggaajia The Cockissa braai-ruokaan eli sikäläiseen grilliruokaan. Broilerin siivet ja täyteläinen ja marjaisen mausteinen Allesverloren Cabernet Sauvignon sopivat loistavasti yhteen. Maussa oli häivähdys tammea. Tilan omistajan mukaan viinissä saa aavistuksen vivahtaa puu, mutta se ei saa maistua puulta, jossa on viiniä. Oma suosikkini Allesverlorenin viineistä oli Tinta Barocca, jota ei harmillisesti Suomesta saa. Etelä-afrikkalainen grillailu on kuulemma hyvin rentoa ja käsin syödään paljon.

Loma-arjen luksusta tulee olemaan rauhaisa kokkailu ja aterioiden suunnittelu. Kiireisinä työviikkoina tulee usein tehtyä ruokaa nopeasti ja palattua vanhoihin suosikkeihin. Lomalla on kiireettä aikaa selailla keittokirjoja, lehtiä ja ruokablogeja uusien reseptien löytämiseksi, kehitellä uusia ruokia itsekin, hakea esiin taloyhtiön grilli ja istua pihalla nauttimassa ruoan valmistumisesta ja syömisestä.


Summer is a great time to test new (bbq) foods. South African Allesverloren** vinery introduced their wines and braai (South Afican bbq) food and to a group of bloggers. Wings and full bodied, spicy Allesverloren Cabernet Sauvignon go well together. There is just a hint of oak as according to the vinery owner he likes to have some wood in his wines, but not so much that it tastes like there is some wine in the wood.

Vacation time everyday luxury will be the time. Time to browse cookbooks, magazines and food blogs for new recipes, time to create new dishes of my own, time to take out the grill and enjoy al fresco cooking and dining.



Arjen luksusta on myös kukkien poimiminen luonnosta kodin koristeeksi. Vaikka poimin villiyrttejä lautaselle ja monia kukkia kodin koristeeksi, lupiineja ei ihan kotikulmilla kasva. Muistelin kuitenkin, että vähän kauempana, mutta ihan kävelymatkan varressa lupiinia kasvaisi. Normaalisti poimin lupiineja myöhään juhannusaaton aattona samasta paikasta maalla anoppini kanssa aaton lounaspöytään. Lähempänäkin lupiinia kukkii, mutta menemme perinteisesti aina useamman kilometrin päähän tiettyyn paikkaan. Taitavat lupiinit tänä vuonna vain olla lakastuneita juhannukseen mennessä.


Wild flowers are the among the best summer luxury - for free! Lupines are early this summer, we usually have them at the midsummer lunch table, but this year I don't believe they will last for Midsummer weekend as it's still two weeks away.



Kulkiessani kotikulmilla polkua lupiinien lomassa tuli tunne salaisesta puutarhasta, vaikka paikka onkin moottoritien vallin ja joutomaan välissä. Salattu Helsinki 💚 Kaupungista löytyy paljon tällaisia salattuja keitaita, kun vain osaa etsiä. Luksusta on kulkea luonnossa miltei keskustan kupeessa.

Some parts of Helsinki can feel like a secret garden. Or actually, many places. There are smaller and bigger, beautiful areas very near city centre that are lush, calm and quiet. Every day luxury of secret, not so well known Helsinki.


*Tuote saatu testiin blogin kautta/Received for test trough blog
**Kutsu blogin kautta/** Invitation trough blog

10 kommenttia :

  1. Arjen keskellä on ihanaa luoda itselleen noita pieniä luxushetkiä. Mulle tee on sellainen iltaan rauhoittumis juoma. Ihanaa sunnuntaita Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsen itsekin usein noita rauhaa ja balanssia lupaavia teelaatuja. Rauhoittumista tarvitaan ihan työpäiväänkin.

      Poista
  2. On totta, että useinkaan luksus ei vaadi suuria satsauksia, vaan silmien auki pitämistä ja pysähtymistä. Ja arjen pienten asioiden huomaaminen on juuri sitä luksusta. Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet luontoretket ihan kodin ympäristössä ovat olleet luksusta juuri nyt; olen poiminut villiä ruohosipulia, tervakukkaa, kurtturuusun lehtiä, suolaheinää ja ketunleipää ruokien mausteeksi ja somisteeksi. Ihan pian pääsee poimimaan metsämansikoita, superluksusta!

      Poista
  3. Ihania kuvia ja asioita. Kosmetiikan tai teen tai minkä tahansa ulkoasulla on suuri merkitys ostopäätöstä tehdessä. Pukka tee ja Clipper teepaketit ovat todella nättejä. Omia lempparituoksuja ovat Lime, Sitruuna ja Raparperi, joten tuon käsivoiteen täytyy tuoksua huumaavan hyvältä ja onpahan tuubikin tosi kaunis. :)

    Kivaa päivää Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän oletkin pakettihullujen kuningatar! Kauniilla pakkauksella on todella merkitystä. Ihan arkisistakin tuotteista tulee vähän juhlavampia ja "parempia" kauniissa pakkauksessa.

      Poista
  4. Olen joskus saanut lahjaksi kirjan Nalle-viisautta. Koska meillä on viisi arkipäivää ja kaksi pyhäpäivää niin kyllä arjesta pitää tehdä myös juhlavaa ihan pikkuisilla jutuilla kuten vaikka keräämällä luonnonkukkia kotiin. Itse olen hakenut jo kaksi kimpullista lupiineja ja eilen kedonkukkasia. Lupiineja ei taida valitettavasti olla enää juhannuksesta.

    Tähän loppuun lainaus Nalleviisaudesta.

    "Kuka sanoo, ettei vapaapäivänä voisi pitää piknikkiä päiväpeitolla ja maanantaina ottaa esiin parhaita posliineja ja pöytähopeita?"
    "Puurohetken voi maustaa Mozartilla – ja villasukat, ne ovat maailman paras keksintö!"
    "Toisinaan pitää muistaa vain olla, tekemättä mitään – ihanaa."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nalle on viisas! Aina ei tarvitse hötkyillä vaan pitää muistaa myös pysähtyä hetkeen.

      Poista
  5. Täällä ilmoittautuu toinen pienten arkisten asioiden vaalija ja rakastaja. Elämme suurimman osan elämästämme pelkkää kuivaa tavallista arkea. Jos emme osaa ottaa siitä iloa irti, ja elämämme on pelkkien lomien ja viikonloppujen odottamista, tulevaisuus on aika synkkä.

    Pukka-tee on ehdottomasti <3 ja tämä aika on luonnonkukkien ystävien kulta-aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukka on hyvää!

      Joka päivästä kannattaa etsiä niitä hyviä hetkiä arkisen puurtamisen keskellä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.