Hellepäivän gazpacho | Heat wave gazpacho

Gazpachoa meillä syödään joka kesä kun lämpömittari kipuaa hellelukemiin. Eiköhän niitä lämpimiä päivä vielä tähänkin kesään osu, onhan kesää vielä kuukausi jäljellä.

Hellepäiväksi osui myös 5:2-paastopäivä. Tämä kevyt ja raikas keitto onkin mitä parhainta "paastoruokaa".











 


 
 Gazpacho on yksi niistä lukemattomista ruoista, joita teen ilman reseptiä ja joiden ainekset vaihtelevat joka valmistuskerralla.  Blogissa on tehty aiemmin ainakin kurkku-melonigazpachoa sekä kaikki-käy-gazpachoa.


Gazpachiossani on miltei aina myös jotain hedelmää, niin tälläkin kertaa. Lisäsin keittoon vesimelonia ja nektariinia.


Hedelmäinen gazpacho

1/4 minivesimeloni
½ kurkku
6 aurinkokuivattua tomaattia liotettuna
4 tomaattia
1 nektariini
½ rl Sriracha- tai muuta pippurikastiketta
1 rl sherry- tai omenaviinietikkaa
1 tl korianterin siemeniä
1 tl jeeraa

suolaa
pippuria


Pilko ainekset ja aja tehosekoittimella sileäksi, lisää tarpeen mukaan aurinkokuivattujen tomaattien liotusvettä. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa keiton kanssa hedelmä- ja vihanneskuutioita sekä lusikallinen turkkilaista jugurttia.







Gazpacho is a light and fresh cold summer soup, a perfect dish for hot summer days. It's also a good option for 5:2 fast days.

My recipe tends never stay the same, but in my gazpacho there is almost always some fruit. This time I added watermelon anda nectarine in the soup.



 I have shared recipes of cucumber melon gazpacho and anything goes gazpacho





Fruity gazpacho



1/4 mini watermelon

½ cucumber

6 sun dried tomatoes soaked

4 tomatoes

1 nectarine

½ tablespoons Sriracha- or other hot sauce

1 tablespoon sherry or cider vinegar

1 teaspoon coriander seeds

1 teaspoon jeera

salt

pepper







Chop the ingredients, run smooth in a blender , add soaking water from sun -dried tomatoes. Chill before serving. Serve the soup with fruit and vegetable cubes and a spoonful of Turkish yoghurt.


10 kommenttia :

  1. Ihana idea hellepäivän ruoaksi. Kylmä kurkkukeittokin oli niin herkullista kun oli koko päivän ollut kuuma.
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmä kurkkukeitto onkin ihanaa! Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  2. Vesimeloni sopiikin ihanasti gazpachoon,muutenkin niin ihanan näköinen tuo gazpachosi.Oletko kauan tehnyt tuota 5:2 ruokavaliota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 5:2-paastolla ollaan oltu jo 3,5 v. Pidämme kaksi 500 kcal päivää viikossa.

      Poista
  3. Aivan ihana gazpacho resepti! Itsekään en lisää siihen sitä leipää, mitä monessa ohjeessa on. Raikkaampi juuri tuollaisena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskenut tainnut laittaa leipää gazpacho, teen aina tällaisen kepeämmän version.

      Poista
  4. Nyt tuli nälkä :) en olekaan pitkään aikaan tehnyt gazpachoa....mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai kesä vielä ole ohi, tulee niitä lämpimiä päiviä joihin kylmä keitto sopii erinomaisesti.

      Poista
  5. Kuvat on niin herkullisen ihania, että tätä on pakko kokeilla. Itse aloitin viikko sitten sokerittoman ja vehnättömän (ja alkoholittoman) kuurin kesän överiksi menneen herkuttelun jälkeen, joten tämä on sopii täydellisesti loppukesän herkkulounaaksi. <3

    Ja onhan sitä kesääkin - ja toivottavasti myös helteitä - ainakin kuukausi vielä edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gazpacho onkin hyvä ruoka keventäessä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.