Poliiisiasioita, presidentti ja pommiuhka Pariisissa | The many faces of Paris


Viikkoon Pariisissa mahtui kaikenlaista luksusillallisesta rikosilmoituksen tekemiseen, mm. poliiisiasioita, presidentti ja pommiuhka.























Messuilla olin ensimmäiset neljä päivää, aamulla lähdettiin kahdeksalta liikkeelle ja messupäivän jälkeen suljin tietokoneen yhden maissa yöllä. Monet työasiat kun eivät odota viikkoa, eikä meillä ole ollut sihteereitä enää vuosiin. Parikymmentä vuotta sitten messumatkat olivat vähän erilaisia, kerran päivässä soitettiin toimistolle ja kysyttiin miten menee samalla antaen ohjeita matkan aikana tulleiden asioiden hoitoon...Oi aikoja ja tapoja!

Messupäiviin mahtui pitkien työpäivien lisäksi juhlaillallinen Four Seasons-hotellissa kolmen Michelin-tähden keittiömestari Christian Le Squerin laatimalla illallisella. Illasta nappasin vain muutamia suttuisia kännykkäkuvia jotka eivät blogiin päädy, kun en asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa halunnut kaivaa kameraa esiin ruokakuvia varten. Hieno illallinen joka tapauksessa. Italialainen pöytäkumppani oli harkinnut yöpyvänsä Four Seasonsissa,  mutta yksi yö olisi maksanut 2700 €. Häntä erityisesti närkästytti, ettei aamiainen kuulunut hintaan, vaan siitä olisi pitänyt veloitettu erikseen 100€! Messumatkoilla käyttämässämme pikku hotellissa olisin voinut yöpyä useita viikkoja tuohon hintaan.

Viikko alkoi 34 C helteellä ja loppui 17 asteen keliin, viikon alun hellevaatteet vaihtuivat perjantaina neuletakkeihin ja huiveihin. T
orstai-iltapäivästä sunnuntaihin kiertelin kaupungilla seurakseni lentäneen Siipan kanssa. Sadetta tuli onneksi vain muutama tippa, joten meillä oli Siipan kanssa ihan hyvä kaupunkimatkakeli.

Katukahviloissa istuskelun lisäksi ehdimme kävellä yli 20.000 askelta päivässä, käydä Versaillesissa, Musee d'Orsayssa ja Clignancourtin antiikkimarkkinoillakin.

Vaikka Pariisi edelleen on viehättävä, on tunnelma kaupungissa stressaantuneempi kuin aiemmin. Päädyimme juttusille muutaman ihmisen kanssa ja kaikki valittivat Pariisin stressaavuutta, kiireen ja ihmismassojen lisäksi turvattomuus lisää painetta. Poliisipartioita on näkynyt ennenkin kaduilla, mutta nyt konekiväärein aseistautuneita poliisi- ja sotilaspartioita tuli vastaan vähän väliä. Melko lähellä hotelliamme oli myös -onneksi vääräksi osoittautunut- pommihälytys lauantaina ja iso alue eristettiin tuntikausiksi.

Turvatoimista huolimatta -tai niiden takia- pääsimme lauantaina kosketusetäisyydelle turvamiesten ympäröimän Ranskan presidentin Francois Hollanden kanssa hänen vieraillessaan samoilla ruokamarkkinoilla kanssamme. Selfietäkin presidentin kanssa olisi päässyt ottamaan, mutta tyydyin kuvaamaan muutaman metrin päästä. Aikoinaan Pariisissa Ylen kirjeenvaihtajan kuvaajana työskennellyt Siippa totesi, että lähikuvista moni ammattilainenkin olisi ollut kateellinen.

Ruokamarkkinoista tulee pikku raportti myöhemmin, ne ovat uskomaton herkkujen runsaudensarvi. Ostimme kotiin juustoja, makkaraa, pateeta...


Poliisin kanssa pääsin itsekin tekemisiin. Lauantaiaamuna huomasin lompakon hävinneen. Edellisenä iltana kävimme illallisella, ravintolassa näin maksaessani lompakon viimeisen kerran. Kävimme matkalla kaupassa ostamassa vesipullon ja viinibaarissa lasillisella. Mielestäni kukaan ei ollut lähietäisyydellä, saati että olisi saanut kätensä laukkuni pohjalle, mutta yhtä kaikki... lompakkoa ei enää ollut. Peruutin kortit, kävin kysymässä kaupassa, viinibaarissa ja ravintolassa ja lopuksi tekemässä rikosilmoituksen. Harmittaa tietysti, mutta minkäs teet... Nyt täytyy odotella uusia luottokortteja ja nettipankkitunnuksia, uusia ajokortti... Olen mielestäni varovainen & street smart ja olen kerran jopa ottanut varkaalta pois kollegalta varastetun laukun junassa Pariisissa. Näköjään kokeneemmallekin voi vahinko sattua.


Paris did show many faces during last week's mixed work and minibreak Paris days; it was hot and cooler, charming and unsafe, luxurious and down to earth. I saw the president only few meters away, lost my vallet to a thief, worked long day s at fairs,visited Musee d'Orsay, Versailles and Clignancourt flea markets, ate a three Michelin star dinner, drank wine on street cafes and walked over 20.000 steps a day...

17 kommenttia :

  1. Oi miten ihania kuvia. Tuolla Versaillesissa pitäisi vielä käydä uudestaan nyt kun peilisali on rempattu. Se paikka vetoaa minuun aivan erityisesti, kukkaistutuksineen ja puistoineen, huoh. Taskuvarkaat ovat suurkaupungeissa ammattilaisia. Säilytän rahoja yleensä rintaliiveissä sitä varten olevassa samettikukkarossa :-)Käsilaukkua en käytä siitä syystä reissussa koskaan missään vain muutama kolikko taskussa vesipulloa tai pikkupurtavaa varten. Olen varmaankin ylivarovainen, mutta koskaan ei ole mitään viety. Niin ja passi kulkee kaulapussissa paidan sisällä. -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väkijoukoissa, julkisessa liikenteessä ja nähtäväyksillä olen erityisen varovainen, mutta nyt kuljimme rauhallisia katuja, ravintolassa ei kukaan ollut vieressä emmekä mielestäni olleet lähikontaktissa kenenkään kanssa missään vaiheessa. No, ammattilaisilta kaikki käy huomaamatta ja kädenkäänteessä

      Poista
  2. Pariisi on kyllä aivan upea kaupunki <3
    Ikävää, että tilanne siellä on niin jännittynyt.

    VastaaPoista
  3. Tässähän tuli ihan matkakuume! Ikävä tapaus tuo lompakon häviäminen ja turvattomuuden tunne paikallisilla :( Mutta periksi ei pidä antaa - eikun matkaa suunnittelmaan :)
    Kivaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotihan on se vaarallisin paikka, missä tahansa voi loukkaantua tai pahempaakin. Terroristi-iskun kohteeksi joutuminen on kuitenkin vielä aika epätodennäköistä.

      Poista
  4. Ensinnäkin ihan huippuhienot kuvat jälleen kerran ja tuo kuva presidentistä on loistava ja taatusti olisi ammattikuvaajat kateellisisa, otoksesta! Olipas hintaa hotellilla ja luulisihan tuohon kuuluvan se aamiainen edes ;)

    Harmillista tuo lompakon katoaminen/varastaminen. Vaikka kaikki kortit saa kuoletettua, niin silti :(

    Ikävää, että siellä täytyy olla noita poliisipartioita raskaasti aseistettuna, ymmärrettäävää kyllä, mutta ei niin mukavaa.

    Kivaa keskiviikkoa kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olo on ollut aika epäitsenäinen, kun olen ainakin tämän viikon korteitta ja pankkitunnuksitta viime viikon lompakkovarkauden jäljiltä. Voisin käydä tietysti pankista nostamassa rahaa, mutta lähikonttorikin on lopetettu enkä työpäivän aikana jaksa lähteä pankkiin jonottelemaan. Uuden ajokortin saa onneksi netin kautta tilattua

      Poista
  5. Onpas teillä ollut tapahtumarikas viikko/viikonloppu! Ihania kuvia ja elämyksiä silti vaikka kadotitkin lompakkosii. Presidentti kuva on huippu ja selfie olisi myös ollut kova juttu - mutta ymmärrän ettet halunnut ottaa.

    Voi miten kauniilta Pariisi näyttää - nyt nousee taas matkakuume! Siitä onkin aikaa kun siellä olen edellisen kerran ollut. Upeita kuvia ja Versailles.....

    Vesikielellä odottelen ruokamarkkinakuvia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon ehdittiin muutamassa päivässä.

      Ruokamarkkinoilla on kivaa, Seinen rannalla olevilla markkinoilla myytiin palonannoksia ja laseittain viiniä, siellä olisi viihtynyt pidempäänkin.

      Poista
  6. Pariisi on kyllä sellainen kaupunki minne haluan myös näin aikuisena mennä. Ihania kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisissa riittää nähtävää. Itse olen ollut kaupungissa 42 messumatkalla, mutta silti joka kerran on jotain uutta

      Poista
  7. Upea viikko! Harmi juttu tuo lompakko, mutta joskus vaan sattuu kohdalle. Hienoja kuvia ja varmasti viikko elämyksiä täynnä! Kun kävimme heinäkuussa Versaillesissa oli tungos aivan kammottava. Tuo peilisalikin oli niin täynnä, ettei voinut edes pysähtyä kuvaa ottamaan. Aurinkoista syysviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyisenä perjantai-iltapäivänä väkeä Versaillesissa ei onneksi ollut niin paljon. Lippujakaan ei tarvinnut jonottaa.

      Poista
  8. Arvannet varmaan mitä tuumin noista Laduree rasioista. ;) Aah Pariisi, sinne kyllä mieli halajaa, sillä arvaas mitä, siinä on kaupunki, jossa en ole ikinä käynyt. Ihan sivistyksen mentävä aukko nyt kyllä. Mahti toi pressahomma.

    Kivaa viikkoa Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasinkin, että rasiat kiinnostavat sinua. Tällä kertaa ne asioinut Ladureella, mutta kotoa löytyy jo useita puodin macaronrasioita

      Poista
  9. Upeita kuvia! Ja muutenkin matka kuulostaa onnistuneelta, vaikka tuo lompakon katoaminen kyllä varmasti latisti tunnelmaa. Ja hyvä kuva François Hollandesta; sinähän olet aikamoinen paparazzi :)
    Tätä oli kiva lukea, pari kertaa olen Pariisissa käynyt. Se on mahtava kaupunki, vaikka viime vuosina on ollut niin ikävissä asioissa esillä.
    Kiitos Pariisi-katsauksesta.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.