Kookosjugurtti | Coconut yogurt

Käytän usein säästellen kookosmaitoa, siitä riittää mielestäni makua monia reseptejä pienemmälläkin määrällä. Usein pakastan jääpalapussissa ja käytän muutaman palan kerrallaan maustamaan ruokaa, mutta tällä kertaa tein puolikkaasta purkillisesta pienet annokset kookosjugurttia seuraavaksi aamuksi.






Kookosjugurttireseptejä löytyy netistä paljonkin, monissa käytetään agar agaria, mutta maissitärkkelyksellä jugurtti sakenee myös mukavasti

Alla resepti koko purkillisesta tehtynä.



Kookosjugurtti

2 rkl maissitärkkelystä
4 dl normaalirasvaista kookosmaitoa
1-2 tl intiaani- tai kookossokeria tai vaahtera- tai kookossiirappia



Sekoita kookosmaito tasaiseksi. Sen jälkeen sekoita maissitärkkelys kookosmaitotilkkaan

Kaada loppu kookosmaito kattilaan sekoita maissitärkkelysseos reippaasti sekoittaen.

Keitä sekoittaen samalla n. 10 min tai kunnes koookosjugurtti on saostunut. Huom, se muuttuu hieman paksummaksi vielä viileässä. Ota pois levyltä ja lisää makeutusaine.

Jaa astioihin ja peitä kelmulla tai kannella. Siirrä jäähtynyt seos jääkaappiin kolmeksi tunniksi tai yön yli.




I use usually less coconut milk than recommended amount in recipes, usually half the amount gives enough taste. I often freeze the balance in ice cube trays and use few cubes to give some taste to soups, stews and sauces. This time I used the rest of the coconut milk for coconut yogurt.

There are lots of home made coconut yogurt recipes online. Agar agar is used in many recipes, but cornstarch thickens yoghurt also nicely.


Below recipe is for the full coconut milk can.


Coconut yogurt

2 tablespoons cornstarch
4 dl regular coconut milk
1-2 teaspoons of coconut sugar or syrup or maple syrup

Mix the corn starch in a drop of coconut milk

Pour the rest of the coconut milk in a saucepan stircoconut mil-cornstarc mix in, stirring briskly.

Boil while stirring at approx. 10 min or untilcoconut yogurt has thickened. It becomes a little thicker when cooling. Take off from the stove, add the sweetener.

Share  in containers and cover with cling film or a lid. Move the cooled mixture in the refrigerator for three hours or overnight.

4 kommenttia :

  1. Kuulostaa ihanan raikkaalta jogurttimaulta.
    Mukavaa lauantaita Lumo <3

    VastaaPoista
  2. Tätä on kyllä pakko testata :)

    VastaaPoista
  3. Taas oli sellainen ohje, mistä en ole kuullutkaan. Ja meinaan kokeilla...Myös vinkkisi kookosmaidon pakastamisesta oli mainio. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Hyvä vinkki tuo pakastaminen, kiitos!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.