Naisten hemmotteluvuorokausi Viking Gracella | Ladies' cruise on Viking Grace


Lähinnä yleensä työmatkoilla risteilevänä odotan yleensä laivalla vain perille pääsyä. Entä kun risteilyllä tarkoitus on vain nautia risteilystä, ilman maihinpääsyä? Sain kutsun viettää naisten hemmotteluristeilyä Viking Gracella ja testata tällaista 23 h risteilykokemusta. Mukaani lähti kälyni Mariia. Julkasin jo risteilyn aikana Instassa muutamia kuvia.




Viking_Grace_risteily 
Viking_Grace_risteily


Viimeisin vuorokauden risteily taitaa olla parinkymmenen vuoden takaa. Kyllä ovat risteilyt ja laivat muuttuneet noista päivistä! Viking Gracella on panostettu elämyksellisyyteen, laatuun ja tyyliin. Laivalla on mahdollisuus nauttia mm. gourmet-elämyksistä, spa-hoidoista ja spa/sauna-tiloista, runsaista ostosmahdollisuuksista ja tyylikkäistä tiloista. Nyt emme odottaneet maihin pääsyä!

Laiva lähti perjantai-iltana yhdeksältä Turusta kohden Tukholmaa, jossa siis vain pyörähdettiin paluusuuntaan varhain lauantaiaamuna. Perjantaina laivaan saapuessamme kävimme vain viemässä tavarat hyttiin ennen siirtymistämme Oscar a la carte-ravintolaan. Ravintoloista ja ruoista kirjoitan vielä toisessa postauksessa, muuten tästä tulee liian pitkä vuodatus.

Viking Gracen Premium-hytit ovat raikkaasti sisustettuja ja tilavia, sänky oli tällaiselle herneprinsessallekin mukava ja leveä. Premium-hytissä on kylpytakit ja jääkaapissa hintaan kuuluen virvoitusjuomien lisäksi myös pullo kuohuviiniä.

I got to taste Viking Grace's 23 h cruise from Turku with my sister in law. We had comfortable  Premium cabins with sea view and complimentary bottle of sparkling wine which always is included on the Premium cabin price.


Viking_Grace_risteily



Viking_Grace_risteily

Viking_Grace_risteilyViking_Grace_risteily

Viking_Grace_risteily
Viking_Grace_risteily


Viking_Grace_risteily
Saaristomaisema oli upea aurinkoisena päivänä. Hytin isosta ikkunasta oli hyvä seurata ohi lipuvaa maisemaa. Lämpimämmillä keleillä suojaisalla takakannella olisi mukava nauttia merimaisemista.

Archipelago was stunning on a sunny day.


Viking_Grace_risteily

Viking_Grace_risteily


Vaikka pikkujoulukausi on kiivaimmassa vauhdissa ja juhlijoita oli laivan täydeltä, palvelu pelasi kuitenkin hyvin. Julkisia tiloja olisin kuvannut enemmänkin, mutta sen verran oli kuitenkin väkeä jo varhain aamullakin liikkeellä etten saanut hyviä yleiskuvia.


Sain matkan aikana muutamia huolestuneita viestejä kun ilta ja yö olivat melko tuuliset, taidettiin olla miltei myrskylukemissa. Vaikka laiva vähän keinahtelikin aalloissa, se oli sellaista ison aluksen hillityn vakaata keinuntaa, jossa ei tullut huono olo.

Viking Grace's interiors are contemporary. Wish I had more opportunity to photograph the interiors, but lots of people were up already early on the morning, so I got only few snaps of them.



Viking_Grace_risteily




Yksi risteilyn kohokohdista oli spa-hoitojen testaaminen. Mariia meni Total body renewal-hierontaan, joka on 50 minuutin rentouttava aromaattinen kokovartalohieronta."Rentouttavaa, ihosta tuli ihanan pehmeä" olivat hänen kommenttinsa. Minä kokeilin Chrono reserver-kasvohoitoa, marraskuussa ihoni kaipaa tehohoitoa ja välittömiä tuloksia. Chrono reserver on uudistava hedelmähappohoito kasvoille, jotka kaipaavat eloa, kosteutta ja hehkua. Olin koko miellyttävän tuntuisen hoidon ajan unen rajamailla. Iho näytti tasaisemmalta ja hoidon jälkeen tekemäni kevyt meikki säilyi tavallista paljon raikkaamman näköisenä myöhään iltaan asti.

Hoitojen lisäksi tutustuimme vielä spa-osastoon ja testasimme lyhyesti kylmähuonettakin. Muutaman parin asteen pakkasessa vietetyn minuutin jälkeen oli mukava siirtyä saunan lämpöön. Spa-osasto ja hoidot ovat suosittuja ja niihin suositellaan tekemään varaus jo etukäteen.

We also got to test spa treatments. Mariia went to  relaxing massage, I had a skin renewing facial. There is also a sauna, herbal sauba, jacuzzis and a snow cave in the spa. Both spa and the treatments are popular, so it's vise to book in advance.


Viking_Grace_risteily




Viking_Grace_risteily

Viking_Grace_risteilyViking_Grace_risteily



Pikku lepo hytin isosta ikkunasta kauniita saaristomaisemia ihaillen oli paikallaan span jälkeen, sitten lähdimmekin shoppailemaan tuliaisia ja vähän kosmetiikkaa itselle. Laivalla pitää aina tuoksutella uutuustuoksujakin, päädyin tosin vanhaan lemppariin. Saatavilla oli tunnettujen kosmetiikkamerkkien lisäksi sarjoja joihin en ole maissa törmänyt; mm. ruotsalaismallin kehittelemä Emma S.-sarja, hollantilainen Rituals ja Yhdysvalloista tuttu Bath and body works. Samppanjavalikoimakin oli laaja.

Olipa mukavat 23 tuntia nauttien hyvästä seurasta, herkullisesta ruoasta ja hemmottelusta. 



Viking Grace has great shopping opporturnities and cosmetic series hard to find elsewhere. Also champagne selection is great.

What a great 23 h enjoying good company, tasty food and pampering.






*Hemmotteluristeilyn tarjosi Viking Line *Pampering cruise complimentary of Viking Line




6 kommenttia :

  1. Onnistunut irtiotto arjesta on teillä ollut.
    Hieronta kuulostaa upealta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieronta oli ollut miellyttävää ja ihana oli omakasvohoitonikin.

      Poista
  2. Upeita kuvia ja ihana irtiotto arjesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku irtiotto teki ihan hyvä marraskuun kiireiden keskellä - ja kaunis päiväkin sattui kahden harmaan ja sateisen väliin. Saaristo oli niin kaunis!

      Poista
  3. Silmä ja mieli lepäävät, kun näin sateisena maanantaiaamuna katselee näitä viikonlopun hemmotteluristeilyn kuvia! Ei tosiaan tarvitse montaa päivää risteillä, kun pääsee jo vuorokauden sisällä pois arjen pyörteistä!

    VastaaPoista
  4. Nyt harmittaa etten päässyt lähtemään tuonne mukaan... Kuviesi perusteella todella hyvä irti arjesta risteily ja hemmottelu kaupan päälle.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.