Helppo kevyt illallinen | An easy light dinner

Pidän pakkasessa aina mm. pizzataikinaa ja jääkuutiomuoteissa pakastettua pestoa, niistä on helppo tehdä syötävää silloin kun suurempiin ponnistuksiin ei ole aikaa tai voimia.

Jokin aika sitten tein pakkaseen pizzan vaihtoehdoksi paistovalmiiksi brooklynilaisen Glasserie-ravintolan reseptillä tehtyä lehteilevää leipää, jota on helppo paistaa pannulla ja syödä maukkaiden höysteiden kanssa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pitaleipää.



I made flaky bread some weeks ago according to Brooklyn's Glasserie restaurant's recipe. Bread dought is easy to freeze and use when a tasty snack or light dinner is needed. You can also use pita breads instead.




Pakkasessa oli myösjääpalamuottiin pakastamaani minttupestoa, jota sekoitin turkkilaisen jugurtin joukkoon. Sekoittelin myös aromaattisen paprikaöljyn leivän kanssa tarjottavaksi.


Paistoin lisäksi Risentan falafel-tyyppisiä kikhernepyöryköitä*, jotka valmistuivat vartissa uunissa. Jauhemainen luomupapu-viljaseos sekoitetaan veteen, muotoillaan pyöryköiksi  paistamalla pannulla, uunissa tai grillissä.

Annoksen kanssa maistuu paprikaöljy.

Paprikaöljy

½ oliiviöljyä
1 tl chilihiutaleita
½ tl paprikajauhettau
½ tl savupaprikaa
1/8 tl jeeraa eli intiankuminaa

Yhdistä kattilassa öljy, paprikajauheet, chili ja jeera. Kuumenna keskilämmölle minuutiksi. Tarjoile lehteilevän leivän, turkkilaisen jugurtin ja minttupeston kera.

Onko sinulla jotain ruokia tai raaka-aineita, joita pidät aina varalla kun aika tai innostus ei riitä? 

*tuotenäyte testiin

I also had mint pesto in freezer, which I mixed with Turkish yoghurt. Additionally I prepared an aromatic paprika oil to serve with bread and falafels* from an easy to use mix by Risenta.


Paprika oil

1/2 dl olive oil
1 tbsp of chili flakes
1/2 tsp of paprika
1/2 tsp smoke paprika
1/8 tsp of ground cumin

Combine oil, chili flakes, paprikas and ground cumin in a sauce pot.  Heat over medium heat, and cook for min.  Turn off the heat and set aside.  


*product sample for testing






6 kommenttia :

  1. Tui peston pakastaminen onkin hyvä idea.
    Herkullisen näköistä ruokaa olet taas loihtinut.
    Mukavaa torstaita Lumo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastan aina talven varaksi reilusti pestoa niiden kuukausien varalle kun basilikapuskat ovat onnettoman ruipeloita ja harvalehtisiä

      Poista
  2. Voihan että tuli nälkä - ja ekopaaston takia pastat ja pitaleivät on nyt pannassa 7 viikkoa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kylä aika sissi, mutta kyllä ekopaastollakin varmasti löytää ne sopivat ruoat.

      Poista
  3. Omnom, niin ihanan näköistä! 😀

    VastaaPoista
  4. Mieletön toi lehtevän leivän resepti, kiitos yksityiskohtaisista vaihekuvista, aukeaa niin paljon helpommin idis!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.