Kylmäsavulohi-uunimunat | Baked eggs with cold smoked salmon

Kananmuna on ihanaa lohturuokaa, se muuntautuu loputtomiin ja maistuu niin paistettuna, keitettynä kuin uunissa haudutettunakin.

Jääkaapissa oli muutama iso siivu kylmäsavulohta, mietin sunnuntaiaamuna mitä tehdä niistä kun uunimunat tulivat mieleeni. Kermaakin löytyi tilkkanen, sen voi korvata myös kahdella ruokalusikallisella creme fraichea ja lusikallisella vettä. Helppo ja herkullinen aamiaisannos valmistui hetkessä. Munaa dippailtiin edelliseltä päivältä jääneellä hieman kuivahtaneella, paahdetuilla leivällä. Siippa oli seitsemännessä taivaassa, hän kun rakastaa kananmunaa.


Eggs are perfect comfort food, delicious prepared in numerous ways.

There were eggs, few slices of smoked salmon and cream in the fridge. An easy dish for Sunday breakfast was made swiftly. Husband was delighted, he loves eggs.


muna, munaruoka, aamiainen


muna, munaruoka, aamiainen

muna, munaruoka, aamiainen

muna, munaruoka, aamiainen

muna, munaruoka, aamiainen
Uunimunat savulohen kera kahdelle


15g voita uunivuokien voiteluun
2
isoa munaa
2 rkl kermaa
100g  kylmäsavulohta hienonne
ttuna
 (20 kg pecorinoa, hienoksi raastettua
vastajauhettua mustapippuria


Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen. Voitele kaksi syvää pikkuvuokaa. Aseta hienonnettu lohi vuokien pohjalleRiko muna vuokaan muna ja mausta suolalla, lisää sitten ruokalusikallinen kermaa jokaiseen vuokaan (ja ripottele päälle pecorinoa). Mausta  pippurilla. Pecorino ja kylmäsavulohi ovat suolaisia, joten munat eivät kaipaa suolaa.


Asettele vuoat uunipellille ja kaada uunivuoalle kiehuvaa vettä niin että vesi tulee noin puoliväliin vuokia. Laita uuniin ja paista 15 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat juuri hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Aseta vuoat lämmitetyille lautasille.



Baked eggs with cold smoked salmon

Serves 2

15g butter for greasing
2 large eggs
3 tablespoons cream
100g cold smoked salmon, finely chopped
(20g  Pecorino, finely grated)
freshly ground black pepper


Preheat the oven to 180°C

 Butter two deep ramekins and divide the salmon on the bottom of each one. Crack in an egg and season with salt, then add a tablespoon cream to each ramekin and (sprinkle over the Pecorino).

Arrange the ramekins in a roasting tin and pour in enough boiling water to come about halfway up each ramekin. Place in the oven and bake for 15 minutes, until the eggs are just set but the yolks are still runny. Set a ramekin on a warmed plate.






6 kommenttia :

  1. Nyt tuli kyllä sellainen resepti, jollaista en ole ennen nähnyt. Eipä ole tullut mieleenkään valmistaa kananmunaa uunissa. Kiitos tästä vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useinmiten syömme munia löysäksi keittynä, mutta tämä on kiva vaihtoehto etenkin jos kupin pohjalla on lohta, kinkkua tai kasviksia.

      Poista
  2. Nams - ja kiitos - ja sopii vielä ekopaastoonikin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa, että löysit ekopaastoonkin sopivan reseptin!

      Poista
  3. Tätä on kyllä kokeiltava! En ole ennen kuullutkaan tällaisesta.
    Ihanat kuvat!
    Uutena lukijanasi kiitän ohjeesta!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.