Viikonlopun varrelta

Edellisestä postauksesta on kulunut jo viikko! On ollut ihan vain elämää, pitkiä työpäiviä ja ihana blogimatka, luonnoksissa vain tummasävyisiä ruokakuvia, joita en näin kevään tullen haluakaan julkaista... Torstai tuntui jo viikonlopulta, sillä olin Baltic Princessilla mahtavalla ruokamatkalla, kuten Instagramissa seuraavat varmasti huomasivatkin. Matkasta lisää parin päivän sisään. Perjantaina ei sitten tuntunutkaan viikonloppuna, kummasti sitä yhden vapaapäivänkin aikana kertyy todella paljon hoitamattomia töitä, joita epätoivoisesti koetin kiriä kiinni iltamyöhään perjantaina.

ruokakuvaus someen

Kuva- ja kameramessut
Lauantaina olin Kuva ja kamera-messuilla juttelemassa Adobe-kouluttaja Correlia Helsingin osastolla ruokakuvauksesta blogiin ja muuhunkin someen. Aiheena ei ollut kuvankäsittely vaan kertoilin ideoitani ja ajatuksiani ruokakuvien takaa. Ihan hyvin oli kuulemma sujunut, itsehän ei aina osaa arvioida julkisia esiintymisiään.

On Saturday I gave a 20 min demo on food photography for blog and other social media at the photography fair.


hevonen

esteratsastus
Oman osuuden jälkeen kiertelimme Siipan kanssa muilla samaan aikaan olevilla messuilla. Vanhan heppatytön piti tietysti nähdä estekisat. Hevosia kuvatessani totesin yhden selkeän kehitysalueen omassa kuvaamisessani- liikekuvaus on aina haastavaa.

Besides photography fair there were also several other fairs and even a show jumping competition.



Viikonloppuna -kuten useimpina arkiaamuinakin- syömme tuorepuuroa. Tähän sunnuntaiaamun puuroon tuli kaurahiutaleita, vettä, chiansiemeniä, kotimaisia mustaherukoita ja banaania.

On weekend -like on weekdays- we eat overnight oats. This was made of oats, water chia seeds, black currants and banana.



kevätkukkaOstin Tallinnasta kimpun hyasintteja viikko sitten. Ne ovat edelleen hyvässä kunnossa, kun olen muistanut nostaa viileässä viihtyvät hyasintit parvekkeelle joka yö. Hyasintit kestävät jopa pikku pakkasta. Osa jo pari viikkoa sitten ostamani kimpun kukistakin on vielä maljakossa.

The hyacinths I bought a week ago in Tallinn are stilll in good condition. I have taken them out for every night to pronlong their blooming.

puhdistusvoide, luonnonkosmetiikka

Olen pitkään käyttänyt öljyputsareita, mutta nyt käytössäni on testiin saamani suomalaisen Flow Cosmeticsin mustikka-öljygeeli*. Olen kokeillut useita luonnonkosmetiikkatuotteita ja useampia on jäänyt vakikäyttöönkin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaputsaria, niistä kun olen epäillyt, etteivät ne puhdista tarpeeksi hyvin. Tämä riittoisa luonnonkosmetiikka-öljygeeli kuitenkin poistaa jopa silmämeikin tehokkaasti, mutta hellästi.

I am now using bilberry oil gel cleanser* by Finnish natural cosmetics brand Flow cosmetics. It cleanses gently but effectively even eye make up.



koira

kakku, ruusu, syntymäpäivä

lautasliina

Tänään vietettiin Siipan siskontytön 11-vuotissynttäreitä. Päivänsankarin kakussa oli tänä vuonna yksitoista kynttilää. Helga-koira on  melkoisen allerginen useimmille ruoille, mutta se on myös erittäin ahne. Aina kun katse välttää, se  loikkaa suoraan herkkujen kimppuun ruokapöydälle. Tänäänkin se käytti niitä hetkiä hyväkseen kun vieraita oli menossa tai tulossa ja kaikkien katseet olivat hetkeksi kiinnittyneet muualle. Ensimmäisellä kerralla Helgan turkki kärähti-onneksi vain latvasta ja pikkuruiselta alueelta- kynttilästä ja toisella kerralla se onnistui hotkaisemaan isohkon palan juustoa...

Kakkupöytään oli katettu myös kälyni suunnittelemat servietit Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi, näihin voitte tulevaisuudessa pyyhkiä suunne useammassakin ravintolassa.

Mitäs teidän viikonloppuun on kuulunut?


Today we celebrated the 11th birthday of Husband's niece.

* Saatu testiin blogin kautta - in test via blog


12 kommenttia :

  1. Olisi ollut kiva olla kuulemassa sinun ideoita Kuva ja kamera -messuilla. Varmasti meni hyvin :)
    Hyasintit irtokukkina ovat ihania ja sopivat muuhunkin kuin jouluaikaan. Viime keväänä huomasin, että Hollannissa niitä oli leikkokukkina näin keväällä. Hyasinttien tuoksu on huumaana.
    Ihana kimono! Onko sinun vai kälysi - upea joka tapauksessa.
    Voi Helgaa...onneksi ei käynyt pahemmin.

    VastaaPoista
  2. Muualla Euroopassa hyasintit ovatkin yleisiä leikkokukkia, nyt niitä alkanut näkyä leikkoina meilläkin.

    Jukata on Ruutin, hän on hulluna kaikkeen japanilaiseen.

    VastaaPoista
  3. Voi miten kauniita nuo hyasintit ovatkaan. Ihana ruokareissu teillä on ollut!
    Viikonloppuna kävin pitkästä aikaa elokuvissa ja tänään sunnuntaina jännättiin pojan jalkapallopelejä.
    Ihanaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä kävit katsomassa? Leffasuosituksia kaipailen, kun Finnkinon lippuja on plakkarissa ja niitä pitäisi käyttää ennen kuin vanhenevat.

      Poista
  4. Hyasintit ovat yksi lempikukistani vaan en voi niitä sisällä pitää tuoksuallergian takia. Mutta jouluksi on pakko kuitenkin ostaa ja onneksi ne myös meidän terassilla ja parvekkeella ilahduttavat.
    Kiirettä taitaa olla aika monella meistä - itsekin olen vaan levännyt viikonlopun. Tosin minulla veto-poissa-oloon vaikutti sairastamani pitkittynyt flunssa ja viime työviikko oli aikamoista rutistusta.
    Valoisia kevätpäiviä sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyasintit onneksi pärjäävät hyvin ulkona ja niitä voi ihailla siellä.

      Tämän viikon otan rauhallisemmin, tosin töissä ei aina voi ennustaa kuinka rauhalliseksi tai kiireiseksi viikko muodostuu. Muita menoja en kuitenkaan haalimalla haali.

      Poista
  5. Meille hyasintit tulevat heti joulun jälkeen. Itse niitä kaipailen aina jouluna. Pihamailla ne ovat yleisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihoilla hyasintteja täälläkin kasvaa keväisin, mutta kevään leikkokukkina olen nähnyt niitä vasta viime vuosina.

      Poista
  6. Kauniit servietit! Onpa sullakin ollut vauhtiviikko, toivottavasti ehdit sunnuntaina levätä. Iloa & energiaa uuteen viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime viikko meni kokonaisuudessaan aika vauhdikkaasti, mutta tämän viikon saan toivottavasti ottaa vähän rauhalisemmin. Risteilyämme en tosin mistään hinnasta olisi jättänyt väliin, vaikka unta tulikin vähänlaisesti.

      Poista
  7. Kiirettä on pitänyt sinulla koko edellisen viikon, välillä asiat vain kasautuvat. Harmitus tuosta blogikuvaamisesta olisin mielelläni ollt kuuntelemassa myös itsekin, sulla on aina niin upeita kuvia <3, jospa joskus vähän valaisisit myös täällä blogin puolella. Mulla meni se Fridan Järvenpäänkin kurssi ohi suun, olen niin harmistunut siitä ja nyt toivon, että joku vielä peruuttaisi osallistumisensa. OI miten kauniita ovat hyasinttisi ja tuohon kuvaan olet vanginnut ne upeasti. Voi noita koiruuksia :D. Noita servettejä hankin kyllä mökille, siellä mulla sininen lasiastiasto, tulevat mätsäämään hyvin yhteen. Työniloa myös tälle viikolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jo kauan ollut laatimassa postausta ruokakuvista ja ajattelin myös julkaista ihan ensimmäisiä ruokakuvia, jotka edelleen löytyvät blogin arkistoista... Tulossa siis lähiaikoina.

      Mukavaa viikkoa, Sari!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.