Pääsiäinen paketissa | Easter weekend

Niin se alkaa olla pääsiäinen tältäkin vuodelta paketissa. Normaalit kujeet ovat olleet tänäkin pääsiäisenä.Kattaus, koristelu

Ruoka, paputahna

Salaatti, värikäs

Pitkäperjantaina kestitsimme sukulaisia kotona ja lauantaina siirryimme anoppilaan. Ensimmäiset villiyrtit nousevat jo maasta; salaatin ja hummuksen koristeeksi keräsin pikkuruisia litulaukan lehtiä.Hääpäivä, samppanja

Sormukset

Linikki, jaloleinikki

Koriste

Pääsiäiseen osui 12. hääpäiväkin. Päivää juhlistettiin vaatimattomasti käytännöllisillä pikku lahjoilla, lasilliset samppanjaa sentään joimme -viinilasista tosin. Muistelimme yli 10 asteen aurinkoista säätä kaksitoista vuotta siten, nyt mittari oli nipin napin nollassa ja luntakin sateli.

Siipan torstaina ostamat kukat nappasimme maalle mukaan ilahduttamaan, turha niitä olisi ollut kotiin jättää yksikseen. Leinikit kestävät onneksi hyvin, ne ovat vieläkin terhakkoina.


Lintu, pelto

Kevätkukka

Peura, villieläin


Lammas, maalla
Koira, lumisade

Tarmo-koira, nukkua

Maalla luonnossa tapahtuu; peurat ovat pyörineet pihapiirissä, kurjet ja joutsenet laskeutuvat lähipellolle, lampaatkin päästettiin talven jäljiltä ensimmäistä kertaa laitumelle. Ne tekivät ensin monta pukkilaukkakierrosta laitumen ympäri, mutta rauhoittuivat syömään heinää nopeasti. Iltapäivällä ne norkoilevakin jo lampolan kulmalla odottamassa sisänpääsyä. Kylmä lampailla ei kuitenkaan ole, sellaiset kelsit niillä on päällä ennekuin ne taas kesäksi keritään. Tarmo vähän juoksutti niitä aidan takana juosten ja haukkuen, mutta välillä Tarmo halusi myös pussailla lampaita aidan rakosista.

Miten teillä sujuivat pääsiäisen pyhät? Traditionaalisesti vai löytyikö uusia pääsiäisenviettotapoja?Four day Easter has gone by fast. On Good Friday we had relatives over for lunch. I decorated dishes with first wild herbs I foraged this year.

On Saturday we drove to inlaws and spent three days on countryside. Thier sheeps were let out for the first time after winter. We also saw deers, cranes ans swans.

 A traditional Easter, this is how we have apent most Easters for many years.

18 kommenttia :

 1. Onnea vielä kerran 12 yhteisestä aviovuodesta! Oli muuten kylmin pääsiäinen säiden suhteen aikoihin, mutta todella mieleenjäävä lämmöllänsä kun on saanut viettää sen rakkaimpiensa kansa. Loistavaa ruokaa, sukulaisia, seuraa ja vähän juomaakin - nyt on kiva ponnistaa uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli💜

   Oli kyllä jäätävää, talvitakki, pipo ja kaulahuivi tulivat ulkoillessa todella tarpeeseen.

   Poista
 2. Ihania, kauniita sinun kuvat! :) Ihana oli pääsiäinenkin. Rentoa oloa, hyvää ruokaa, lepäilyä ja sukulaisia. Kiva breikki arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Breikki tuntui minullekin tulleen ihan erikoisesti nyt tarpeeseen, ihanat päikkäritkin otin kolmena päivänä.

   Poista
 3. Onnittelut!
  Ihan meni pääsiäinen, kun kotiuduttiin reissusta Kolilta. Ei tullut ihmeemmin valmisteltua itse pääsiäistä, mutta anopilla kävimme syömässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiiseen pöytään onkin kiva päästä välillä

   Poista
 4. Onnittelut! Täällä on vietetty rentoa pääsiäistä, hyvää ruokaa ja aikatauluttomuutta. Parasta,

  VastaaPoista
 5. Onnea vielä tätäkin kautta teille kummallekin.
  Aivan ihania kuvia ja ihana tunnelma!

  VastaaPoista
 6. Onnea!

  Toi lammas näyttää kuvassa hyvin vauhdikkaalta. Ja Tarmo on ihana.

  Pääsiäinen meni vesipalloturnauksen ja pihahommien parissa. Rauhallista ja vähän haikeaa, kun niitä lapsuuden pääsiäisiä muistelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarmo on 💜💛💚. Lampaat lähtivät karsinasta aika vauhdilla kun tajusivat pääsevänsä ulos. Pikku spurttien jälkeen ne kuitenkin norkoilivat lampolan portilla.

   Poista
 7. Onnnitelut vielä tätäkin kautta hääpäivän johdosta ♥
  Ihan Tarmo ja tuo nukkuva kuva on suloinen.
  Olen nähnyt parina vuonna hevosten laitumelle laskun mutta lampaiden laskua en ole nähnyt.
  Uskon, että ovat olleet todella innoissaan.
  Kauniita kuvia ja ihana pääsiäinen teillä ollut!

  VastaaPoista
 8. Taemo nukkuu viattoman unta💜 Katsoimme Boyhood-leffan edellisenä iltana, Tarmon piti valvoa myös seurana ja seuraavana päivänäkin se oli aivan loppu

  VastaaPoista
 9. Rakastan näitä perinteisiä juhlapostauksia ja sen sanoin kamullekin viikonloppuna, että odotan aina Lumon pääsiäis-ja joulutunnelmia. <3 Ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 10. Voi ihanuus miten olet taas vanginnut pääsiäisen tunnelmaa kuviin <3. Mahtava paikka teillä maalla ja luontokin tarjonnut teille elämyksiä (kurjet, joutsenet, peurat). Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.