Restaurant Krog Roba, Helsinki

Silmiini osui pari viikkoa sitten Facebookissa Krog Roban ilmoitus:

"WANTED! Oletko oman elämäsi "Gordon Ramsay"? Uskallatko kertoa mielipiteesi?
Nyt sinulla ja yhdellä seuralaisellasi on mahdollisuus päästä ennakkomaistamaan uuden menumme annoksia meidän piikkiimme (3 ruokalajia). Kupletin juoni on seuraava:
1. Lähetä meille hakemus Facebook privaviestillä MIKSI juuri sinun pitäisi voittaa meidän tarjoama dinneri (kerrothan ruokarajoitteesi).
2. Tule syömään seuralaisesi kanssa meille
3. Me tarjoamme teille ruoat
ja haluamme kuulla SINUN mielipiteesi siitä mitä niistä pidit.
Ps. ennakkomaisteluun valitaan 10 parivaljakkoa eli hakemuksen lähettäminen kannattaa"

En ollut koskaan ollut Krog Robassa vaikka hotelli Lilla Robertsin loungebaari Lilla E:ssä olenkin ollut muutaman kerran, osallistunut samppanjajuhliin sisäpihalla ja hotellikierroksellakin. Maistelu kuulosti kivalta tavalta viettää iltaa Siipan kanssa. Laitoin
siis hakemuksen sisään ja sainkin kutsun tulla Siipan kanssa illastamaan ja kertomaan mielipiteeni.

I got to test with Husband Krog Roba's new menu in advance. I saw on Facebook that they were looking for ten couples to test the new dishes they are planning to add in the menu, wrote the retaurant a message and got invited.Ravintola helsinki, baaritiskiValaisin, ravintola helsinki

Baaritiski, ravintola helsinki

Lattialaatta, hexagon
Olen käynyt kerran ravintolan ovella vilkaisemassa ravintolaa sekä nähnyt kuvia blogeissa ja somessa. Tilassa on isot ikkunat kahteen suuntaan, salia hallitsee baaritiskin lisäksi suuri hämähäkkimäinen lamppu, -saman valaisimen näin aikoinaan Hongkongissa Classified-ravintolassa.

Krog Roban lattiat ovat kuusikulmaista laattaa harmaan ja ruskean sävyissä. Lattiakuvassa näkyy laattojen lisäksi myös bloggaajanne Kööpenhaminan matkan kaatumisesta vääntynyt ja edelleen reippaasti turvonnut oikea nilkka ja tukisukka. Hiljalleen se turvotus laski, kun malttoi lähinnä istua nojatuolissa tekemässä töitä jalka ylhäällä.  Viikon sisään poistuin kotoa pari kertaa, muuten koetin lepuutella jalkaa ennen Tukholman matkaa. Välillä nilkka kuitenkin vihottelee vieläkin .


Floor is made of hexagon tiles in sand and grey tones. On the tile photo you can also see my swollen ankle, I twisted my ankle in Copenhagen. I sat foot up at home PC on my lap for a week to get my ankle in some kind of condition before our trip to Stockholm.


Smorrebrod, ravintola helsinki, krog roba
Lehtikaali, salaatti, ravintola heldinki

Jäätelö, ravintola helsinkiRikkinäisistä raajoista ruokaan... Meille osui kasvismenu. Viereisin pöytiin, joissa myös täyteltiin palautelappusia, tuotiin liha- ja kalavaihtoehtoja.

Alkuruoaksi saimme smørrebrødejä, tosin aika erilaisia kuin Schønnemannissa Kööpenhaminassa. Kööpenhaminassa söimme traditionaalisia muhkeita leipiä, nämä olivat pienempiä ja pelkistetympiä. Tomaatti-tuorejuustoleivän päälliset olivat maukkaat, mutta leipä itsessään oli aika mauton. Siemenleipä tai juureen leivottu olisi antanut enemmän makua. Kalavoileivässä oli trendikkäästi etikkaisia mummonkurkkuja antamassa särmää muuten melko pehmeään makumaailmaan. Tämä vaihtoehto oli Suomi-ruokaa tuotuna tähän päivään. Tarkoituksena ilmeisesti on, että laajemmasta valikoimasta voi alkuruoaksi tilata pari-kolme leipää.

Pääruoaksi meillä oli korvasienimuhennosta pinaatin, uppomunan, friteeratun lehtikaalin, uusien perunoiden ja uppomunan kera. Lehtikaalia jotkut pitävät jo menneen talven lumena, mutta friteerattuna se maistui erinomaisesti. Annos oli keväisen raikas. Naapuripöytään kannettiin kala-annos ja  toiseen testaajien pöytään tuotiin ihan perinteinen steak frites eli pihvi ja ranskalaiset. Liha-annos oli todella tavanomaisen, jopa hieman tylsän näköinen, sillä varmasti on kuitenkin ystävänsä.


Jälkiruoka oli herkullisen pinkki vadelmajäätelö suklaa-lakritsakakun kanssa tarjoiltuna, se olikin illallisen parasta antia.


Saa nähdä kuinka moni annoksista jää sellaisenaan listalle, palautteen perusteella annoksia varmasti viilataan.We noted different dishes were served to other testers. We got the vegetarian menu starting with smørrebrøds, although very different than the ones we ate at Schønnemann in Copenhagen.  These were smaller and toppings more simple. Idea is to order a few for starter. For foreign visitors fish cake with traditional pickled cucumbers on rye is the most interesting.

Kale is so last season for many foodies, but I liked it with false morel stew, piached egg, spinach, radish and new potatoes. A fresh spring dish. Waiters brouhgt fish and meat dishes to other tables. There was even a simple steak frites dish, it looked a big boring without greens but it's a classic many love.

Chocolate liquorice cake with pretty, bright pink raspberry ice cream ended the dinner nicely. To me it was the best dish of the meal.

Probably all dishes test tasted that night will not end on the new menu just as they were presented. The idea was to get opinions from customers and improve dishes according to feedback.


Krog Roba, Pikku Roobertinkatu 3, uusi menu/new menu 24.4.2017

17 kommenttia :

 1. Hyvän näköisiä annoksia kaikki! Aika kiva tuollainen maistelutilaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin aika räväkän vastauksen, kun teki mieli päästä miehen kanssa syömään, se näköjään tehosi 😉

   Poista
  2. Räväkkyys on varmasti tuollaisessa tilanteessa, missä pyydetään arviota, pelkkää plussaa. Hymistelyä ne saa varmaan ihan tarpeeksi.

   Poista
 2. Jälkkäri kuulosti superherkulliselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkkäri oli kyllä ihanaa. Vadelma ja laku toimivat niin hyvin yhteen

   Poista
 3. Lohileipää olen syönyt ja se oli herkullista ja Lilla Robertsin aamiainen taasen on mielestäni ihana. <3 Sydämellistä pääsiäistä Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brunssia on kehuttu, jossain vaiheessa sen voisi testata

   Poista
 4. Hieno homma kun teidät valittiin , ja annokset näyttää kyllä hyältä. Varmasti annoksia tosiaan viilataan palautteiden perusteella ja se on hyvä asia. Jälkkäri näytti ihan täydelliseltä.
  Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viereisessä pöydässäkin puhuttiin leivästä, se siis saattaa mennä vaihtoon.

   Poista
 5. Ihanaa, että pääsitte osallistumaan maistiaisiin. Ihan hyvältä näyttää ruoat ja kiva oli kuulla totuudenmukaisia mielipiteitä ruoista.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekstraa oli päästä yhdessä miehen kanssa kokeilemaan.

   Poista
 6. Toivottavasti jalka tokenee!

  Kuolailin tuon jälkkärin kohdalla. Sikäli hauskaa, että pääsitte vertailemaan Kööpenhaminan jälkeen suomalaisia versioita. Helsinkiin on tullut kyllä valtava määrä ravintoloita ja sellaisia, joissa olisi kiva poiketa. Silloin kun siellä asustelin oli tarjonta vielä vähäisempää. La Tourista silloin kohistiin. Laturiksihan se sitten muuttui kansan suussa. Onko se enää edes pystyssä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole La Touria ollut vuosiin. Ravintoloita on tullut valtavasti viime vuosina, vain osaa on ehtinyt testata.

   Poista
  2. Vai niin katosi Laturi. Ei sen puoleen, en sinne koskaan ennättänyt. Mutta joku tuttu siellä kihlautui :)

   Poista
  3. Samassa paikassa on ollut Virgin Oil jo vuosikausia ja muistaakseni välissä taisi olla joku muukin ravintola.

   Poista
 7. Jälkkäriannos näyttää kyllä herkulliselta - tosin minulle olisivat nuo muutkin maistuneet ainakin ekopaaston aikaan;)
  Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle - toivottavasti jalkasi on pian kunnossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalka menee vähän vaihtelevasti. Torstaiaamuna jalka oli melkoisen hyvä, mutta perjantaina se oli taas melkoisen turvonut kun olin seissyt keittiössä torstai-illan ja perjantaiaamun. Nyt jalka on laskenut miltei normaaliksi ja kestää hyvin kävelyäkin, mutta välillä sitä vihloo kovin vaikka keskellä yötä. Kestää vielä varmaan viikkoja ennenkuin jalka on entisellään. Onneksi ei kuitenkaan luita murtunut.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.