Pieniä hetkiä | Those small moments

Saattaa vaikuttaa, että olen jatkuvasti lomalla, mutta tänä vuonna olen pitänyt arkena kaksi ylityövapaapäivää ja talvilomastakin vasta kaksi päivää. Tänään olen helatorstain vapaalla ja nappasin kolmannen talvilomapäivän huomiselle. Tänä iltana ja sunnuntainakin on erityisen kivaa ohjelmaa tiedossa; illallinen kivassa ravintolassa ja retki Hankoon. Niistä myöhemmin lisää.

´
basilika, orkidea, ruukkuruusu
Viherasetelmat

Parvekkeelle olen istuttanut jo kukkia ja yrttejä, mutta yöt taitavat olla kylmänaralle basilikalle edelleen liian koleita. Basilika onkin toimittanut sisällä viherkasvin virkaa samalla kun olen napsinut siitä lehtiä ruokaan. Puukiekot löytyivät syksyllä metsurien jäljiltä avohakkuupaikoilta maalta. Jotain iloa oli siitäkin, vaikka maisema matalaksi hakatussa metsässä onkin karu.


blogi, lifestyleblogi
Kommentointi

Keskimäärin blogien kommentointi on viime vuosina vähentynyt. Niitä kun luetaan mobiililaitteilta yhä enemmän ja varsinkin puhelimella kommentointi on vähän hankalampaa kuin näppiksellä kirjoitettuna. Omaan blogiini on kuitenkin viime aikoina kommentoitu ahkerammin. Joko aiheet ovat kiinnostaneet tai lukijat aktivoituneet. Suurkiitos joka tapauksessa. Vaikka välillä vastailen hitaasti, kommentointinne on minulle tärkeää ja ilahduttaa aina. 


kukkiva puu, kevät, toukokuuu

kukkiva puu, kevät, toukokuuu





kukkiva puu, kevät, toukokuuu

kukkiva puu, kevät, toukokuuu

kukkiva puu, kevät, toukokuuu
kukka, kevät
narsissi, hemihyastintti, tulppaani

kevätkukat, kevät
Luonto herää kunnolla hyytävän talven ja lumisen kevään jälkeen

Ruoho kasvaa silmissä ja kukat puhkeavat loistoonsa. Kaikki näyttää -ihan kirjaimellisesti- toisenlaiselta. Ensimmäisen kukkivan kirsikkapuun kukinta sai minut täysin haltiotuneeksi  ja eilen huomasin jo ensimmäisten omenapuidenkin olevan nupullaan.

Torstain ja perjantain vapaapäivät

Ja vielä aurinkoinen ja lämmin sää vapaapäivänä!




Tuore leipä

Keskiviikkona kävin Tomi Björckin uuden Björck & Australia-kirjan julkistamistilaisuudessa. Mukaan sain kirjan lisäksi BW Restaurantsin uusimman tulokkaan, Kankurinkadun leipomoravintola Levainin herkullisen juureen leivotun leivän. Levain on ollut jo valmiiksi listallani, mutta nyt sinne täytyy mennä käymään ihan jo leivän takia.

Kirjassa on Tomin kotikeittiön ohjeita Australiasta, helppoja reseptejä sellaisella pikku twistillä, joka on aina mieleeni. Kirjan kuvat Sydneystä veivät Australian-matkamme muistoihin seitsemän vuoden taa. Sinne kun vielä pääsisi uudestaankin.

specksavers, silmälasit
Uudet lasit

Hankin uudet lasit -tai itseasiassa kahdet, kun löysin tarjouksesta silmälasit ja aurinkolasit yksien hinnalla. Mieluisimmat löytyivät kaiken lisäksi hyvin edullisesti. Kokeilin kaikkien hintakategorioiden laseja, mutta palasin aina näihin edullisiin. Pokat vahvuuksilla oleviin aurinkolaseihin löytyivät nekin heti ensimmäisten kolmen kokeilemani joukosta. Tällä kertaa ei edes tarvinnut käydä kuin yhdellä optikolla, joskus olen kierrellyt monellakin löytämättä mieleistäni. Näissä uusissa pokissa näen takautumia muutaman vuosikymmenen taa, ehkä kauemmaksikin. Kaiken mallisia laseja onkin tullut käytettyä kolmevuotiaasta asti.

Edelliset silmälasit ostin kolmisen vuotta sitten, mutta vähän yllätyksekseni näössä ei viime vuosina kovin suuria muutoksia ole tullut. Näen vieläkin lukea näillä kauko/hajataittolaseilla, mutta töissä ja kotonakin olen yleensä koko päivän ilman laseja, kauaskin kun näen ihan kohtuullisesti, miinusta on aika vähän. Ulkona, televisiota katsoessa ja tietysti autoa ajaessa tarvitsen laseja tarkkaan näkemiseen.

Kuva näyttää blurratulta ja filtteröidyltä, mutta olen itseasiassa päinvastoin vain terävöittänyt sitä. Suurella aukolla, peilin kautta otettuna kuva aina pehmenee hieman ja peilin kautta heijastuva voimakas takavalo vain lisäsi pehmeyttä. Tässä iässä pikku pehmeys tekee näköjään vain ihan hyvää kuvissa...


Huulilla lähipostissa ilmaisena tuotenäytteenä jaettu Dermosilin Slim lipstick balm Peony. Sikäli hauska sattuman, että olin hakemassa postista tilaamaani kosmetiikkalähetystä, jossa oli myös pari huulipunaa. Hyviä sävyjä nekin, mutta tämä keveän keväinen puna on tainnut kuitenkin kiilata käytetyimmäksi.


Hyvä hiuspäivä

Parin viikon takainen väri ja leikkaus tuntuvat edelleen raikkailta. Lyhyehkö polkka on kätevä malli, joka kestää vähän kasvamistakin. Juuretkin kampaajani värjää vähän tummemmaksi kun pituudet, juurikasvu ei erotu niin pahasti.


Mukavaa helatorstaita kaikille! Pidättekö vapaata vai oletteko kilpailukyvyn nimissä töissä?




The bests of those small moments of this week; a sunny and warm(ish) day off on Thursday and Friday, still good hairdays after hairdresser visit few weeks back, awakening of nature after super cold spring, good bread and new eye glasses.

12 kommenttia :

  1. Hei
    Aivan upeat lasit. Sopivat sinulle erinomaisesti ja huulipuna kruunaa kokonaisuuden. Näytät niin kauniilta
    Oikein rentouttavaa pikku lomasta <3

    VastaaPoista
  2. Olen myös huomannut seuraavani blogeja samaan tapaan kuin Facebookia ja Instagramia, ja niinpä kaipaan niiden pikanäppäimiä. Nautin esimerkiksi suunnattomasti tämän postauksen kuvista ja haluaisin näpätä sydämen niille ❤️. Ehkä tällainen toiminto on vielä tulossakin, olen varma että muutkin kaipaavat sitä.

    Rillit näyttävät hyvin onnistuneelta valinnalta, väri sopii kauniisti omiin väreihisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasit ovat mielestäni aika kivat, sopivan neutraalit

      Poista
  3. Keväisiä terkkuja työmaalta! Eli siis koneelta ja pihan hommista, aurinkoinen päivä kannatta hyödyntää pihan laittohommiin, hiekkalaatikon rakennukseen ja samalla täällä viilataan & höylätään uusia sivustoja : ) Hiuksissasi on niin onnistunut sävy ja leikkaus, ihalin jo Brondassa. Voi kun oli herkkua tuo Levainin leipä ja se suklaa, sulaa suolakaramellia ja maukasta tummaa suklaata. Söin sen siis jo : ) Tomin ruokakirjaa selailin ja olipa aika makumatka Australiaan, aivan upeita reseptejä ja kuvia. Mukavia lomapäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Levainista piti hakea viikonloppunakin leipä, niin hyvää se oli! Insta stories paljasti sinullakin olevan uusi, hyvännäköinen väri hiuksissa

      Poista
  4. Lomalla ollaan ja huominenkin vielä ylityövapaalla. Ihanaa vaan olla ja nauttia kauniista ilmasta. Näytät tosi kauniilta kuvassa ja uudet pokat on kyllä hitsin hyvännäköiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päädyin sitten vastoin suunnitelmia tekemään puolet perjantaista töitä, mutta maanantaina menen vasta puolilta päivin töihin

      Poista
  5. Rouva näyttää niin hehkeältä! Mulle on tullut tämä lasien käyttö parin viime vuoden aikana vastaan. Harmittaa, kun ikänäkö hankaloittaa elämää. Kun ei vain näe vaikka kuinka yrittää....

    Hyvää lomaa! Odotan vesi kielellä postauksiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan se kiva jollei laseja tarvitsisi lainkaan, mutta toisaalta olen niin tottunut niihin etten paljoa ajattelet asiaa

      Poista
  6. Olet mielettömän kuvauksellinen ja näytät kuvissa aina ihanalta. Ihana tuo kuva.<3 Mukavaa viikonloppua Tuuli <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.