Kesäistä luomukauneutta

Kesä ja ympäröivä, rehevänä kukkiva luonto on innostanut kokeilemaan myös luomukosmetiikkaa. Kesällä tulee halu olla jotenkin luonnollisempi ja vähentää kosmetiikan käyttöä, en jaksa meikata paljoakaan, käytän yhtä tuotetta monen sijasta... Mutta silti haluan tehoa ja toimivuutta niiltä tuotteita joita käytän. 
Öljyjä olen käyttänyt jo vuosia ihonhoitoon. Nyt testissä on Rimita Gold*. Korvaan tällä luomu-arganöljyllä niin yövoiteet ja hiusten latvahoitoaineet, sipaisen kuiviin kantapäihin ja kyynärpäihin, meikki -tai kesällä useimmiten BB-voiteen- sekaankin saatan tipauttaa pisaran öljyä. Tämä ensimmäisestä kylmäpuristuksesta valmistettu arganöljy ei sisällä lisäaineita. Päivällä -kevyen meikin alla tai sellaisenaan- olen nyt käyttänyt suomalaista hyvin imeytyvää,  kosteuttavaa anti-aging Rimita Triple-kasvovoidetta*, joka on myös luomulaatuinen. Arganöljyn lisäksi voiteessa on tyrnimarjaa ja rosmariiniuutetta.

Vaikka muuta luomukosmetiikkaa olen käyttänytkin ja pitänyt monista tuotteista, silti shampoista ja hoitoaineista minulla oli jostain syystä vähän kielteinen käsitys. Ajattelin niiden jättävän hiukset latteiksi. Yllätyinkin kun pesun jälkeen mallistaan jo vähän uloskasvaneet hiukset ovat olleet todella kivan tuntuiset, tuuheat ja kiiltävät, mieleen tuli järvivedellä pestyt hiukset, vaikka olenkin Frantsilan koivu-turveshampoota ja -hoitoainetta* käyttänyt ihan suihkussa kaupungissa. Plussaa tässäkin tietysti kotimaisuudesta.
Lovefreshin lemon verbena stick deo* tuoksuu herkullisen sitruksiselta ja pitää hyvin raikkaana. Normaalisti valitsen hajustamattomia deodorantteja saatuani kamalan kutinan takavuosina jostain hajustetusta deodorantista vaikken muuten olekaan hajusteherkkä. Tästä ei kuitenkaan kokeilussa tullut mitään ongelmia ja matkakokoinen tuote lähteekin mukaan kesäreissuun.Vaikka lämpömittari ei tänä kesänä olekaan kivunnut kovin lämpöisiin lukemiin, ihonsa voi silti polttaa. Laboratoires de Biarrizin veden kestävä spray* levittyy ja imeytyy hyvin ja tuoksuukin miellyttävältä. Alle kolmenkympin kerrointa en käytäkään. Hullua, että että joskus nuorempana kutosen kerrointa pidettiin jo melkoisen korkeana. Tämäkin lähtee kesäreissuun mukaan. Vuokraamme automatkalle avoauton ja ihon huolellinen suojaaminen on erityisen tärkeää kun ilmavirrassa ei auringon porotusta välttämättä huomaa samoin kuin suojaisassa paikassa.
Luomusyötävää ja sisäisesti nautittavaa kauneutta ja terveyttä löytyy tietysti luonnosta. Metsämansikka sisältää runsaasti antioksidantteja ja flavonoideja. Sonata-mansikat ovat suuri kesärakkauteni, mutta sydän sykähti, kun löysin ensimmäiset kypsät metsämansikat. Joka kesä niiden maku vie lapsuuden kesiin, kun marjoja kerättiin timotein varteen. Vielä kaikki eivät ole kypsyneet - tänä vuonna nekin ovat myöhässä- mutta kypsät metsämansikat ovat isoja.

*Tuotenäytteet saatu testiin blogin kautta

Natural cosmetics, this time in Finnish only.

8 kommenttia :

 1. Tosi kivoja tuotteita ja arganöljy on kyllä todellista hemmottelua iholle. Niin harmi, etten ole löytänyt sopivaa luonnonkosmen dödöä, taitaa soijaa pukata ihan liikaa.

  Kivoja kesäpäiviä Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tällaisissa Suomen kesäkeleissä tämä deo on minulla toiminut hyvin, katsotaan miten käy Ranskan helteissä

   Poista
 2. Arganöljyä menee täälläkin sekä iholle, että hiuksille. Luulin aiemmin, että öljystä jäisi ällö tunne ihoon, mutta minulla öljyt toimivat itseasiassa paremmin kun voiteet.
  Hyviä tuotteita!
  Mukavaa loppuviikkoa Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät öljyt imeytyvät hyvin, itsekin käytän yövoiteen sijaan

   Poista
 3. Arganöljyä olen itsekin kokeillut ja pidän siitä. Öljy imeytyy paremmin kuin voiteet ja kosteuttaa mukavasti. Metsämansikat odottavat itseään vielä mutta isoja olen itsekin jo löytänyt raakileina salaisesta mansikkapaikastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikat ovatkin selvästi myöhässä. Monena vuonna metsämansikkaa pääsee poimimaan jo juhannuksena, mutta isa on vieläkin raakaa

   Poista
 4. Arganöljy on tuttua, itse olen käyttänyt Okabo Organicsin vastaavaa. Toimii tosiaan hyvin sekä kasvoille että vartalolle ja imeytyy vaivattomasti ihoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arganöljy onkin todellinen monitoimituote

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.