Suosituin reseptini; helppo ranskalainen tomaattipiirakka | My most popular recipe; Easy French tomato pie

Helppo ranskalainen tomaattipiiras taitaa olla blogin kaikkien aikojen suosituin resepti, eikä ihme. Mehevä tomaattipiirakka on täynnä kesäistä makua. Blogistani etsitään muutenkin helppoja reseptejä ja niitä täällä riittääkin. Harva reseptini vaatii tuntien työaikaa tai vuosikausien kokkikoulutusta.


tomaattiruoka, tomaattipiirakka, Jukolan juusto

tomaattipiiras, tomaattipiirakka, Jukolan juusto
 tomaattiruoka, tomaattipiirakka, Jukolan juusto

Tämän ruokaisan tomaattipiiraan reseptin olen alun perin, vuosia sitten löytänyt jostain lehdestä. Aikojen saatossa se on hieman muokkautunut. Tällä kertaa käytin juustona kotimaista Jukolan juuston Aito Cheddaria, jota olin saanut pressitilaisuudesta mukaani. Maku olikin muhevampi kuin kermajuustosta tai emmentalista tehtynä.

Piirakka on oiva picnic-ruoka tai kesäisen lounaan keskipiste.




Ranskalainen tomaattipiiras

4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
ripaus vaniljasokeria
125 g voita
5 rkl kylmää vettä


Täyte

3 rkl Dijon-sinappia
3 dl Jukolan juusto Aito Cheddar-juustoa raastettuna
5 - 7 tomaattia
1 tl Provence-maustetta
0,5 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 murskattua valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl silputtua ruohosipulia


Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 1 tunti.

Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita murskatut valkosipulinkynnet öljyyn. Kauli taikina ohueksi pohjaksi voideltuun piirasvuokaan (halk. 25–27 cm). Jätä matalahkot reunat.

Levitä pohjalle sinappi ja ripottele päälle juustoraaste. Asettele päälle tomaattiviipaleet. Mausta tomaatit suolalla, basilikalla ja pippurilla. Pirskottele pinnalle valkosipuliöljyä. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa haaleana.

Ripottele pinnalle tarjoiluvaiheessa yrttisilppua.





This French tomato pie recipe I originally found years ago in some magazine, I have modified it over the years. This time I used Finnish Jukolan Juusto Aito Cheddar which I got from a press event. Taste was rich and deep.

This would also be a great dish for a picnic or summer lunch.




French tomato pie



4,5 dl wheat flour

 
0,5 tsp salt

 
pinch of sugar

 
125 g  butter

 
5 tablespoons cold water



filling


 
3 tablespoons Dijon mustard

 
3 dl grated Jukolan Juusto Aito Cheddar

 
5 to 7 tomatoes

 
1 teaspoon Provencale herb mix

 
0,5 tsp black pepper

 
pinch of salt

 
2 crushed garlic cloves

 
3 tbsp olive oil

 
3 tablespoons chopped chivesMix the flour, salt, and sugar in a bowl. Mix in butter. Add water and stir quickly until smooth. Wrap the dough in cling film and let it rest in the refrigerator for about 1 hour .



 
Cut the tomatoes into thin slices. Mix the crushed garlic in the oil. Roll out the dough into a thin crust for a greased pie pan ( diameter 25-27 cm). Leave shallow edges.



 
Spread the mustard on the bottom and sprinkle with grated cheese. Arrange tomato slices on top. Season the tomatoes with salt, basil and pepper. Sprinkle tomatoes with garlic oil. Bake the pie in the oven at 225 degrees for about 20 minutes. Serve lukewarm .Before serving sprinkle with herbs.






14 kommenttia :

  1. Tätä piirakkaa olenkin testannut yksille synttäreille. Voin sanoa, että ei jäänyt mitään jääkaappiin laitettavaa :D
    Ihanaa viikkoa sinulle Lumo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin helppo, herkullinen ja moneen makuun sopiva resepti. Aurinkoista ja toivottavasti vähän lämpimämpääkin viikon jatkoa.

      Poista
  2. Nam! Näyttää kyllä hyvältä. Onnistuiskohan vehnäjauhot korvata gluteenittomalla jauhosekoituksella? Voisin tätä kokeillakin, nyt kun olen viime aikoina hirveästi kokkaillut ja kokeillut kaikkea uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itse asiassa ole kokeillut gluteenittomia jauhoja, mutta voisin kuvitella, että ne sopivat korvaamaan. Voit myös tehdä pohjan jonkun gluteenittoman reseptin mukaan ja napata täyteen ohjeen tästä.

      Poista
  3. Mialle tiedoksi, että gluteenittomalla Fin mixillä onnistuu tuo pohja oikein hyvin! Taisin vastaavan tyyppisen reseptin napata joskus Sikke Sumarin tv-ohjelmasta ja itse kanssa sitä vähän muuntelin ja onpa yksi lempipiirakkareseptejäni! Nyt pitää kokeilla Jukolan cheddarilla, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli tuosta jauhovinkistä gluteenittomaan pohjaan.

      Poista
  4. Ihastuttava kesäinen piirakka. Tätä minä kokeilen. Mukavaa tarjottavaa vieraillekin. Ja itse rakastan tomaatteja.
    Kiitos Tuuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka on kiva vieraille tarjottava tai vaikka picniceväskin.

      Poista
  5. Joskus olen vastaavaa syönyt ja on ihanaa, pitää ehdottomasti laittaa tämä sinunkin herkkuresepti kokeiluun <3 Ihanaa päivää Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaattipiirakka on kivaa, kesäistä syötävää, maistuu niin lämpimänä kuin huoneenlämpöisenäkin.

      Poista
  6. Tämän tekemisessä minäkin voisin onnistua, joten kiitos ohjeesta testiin menee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resepti on helppo, tämän kanssa ei pahemmin voi epäonnistua 😉

      Poista
  7. Kiitos vinkistä, tämän jopa ehkä minä osaisin tehdä :D

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.