Makeansuolainen päärynä-vuohenjuustopiirakka| Sweet and savory goat cheese pear pie

Olen jo pidempää halunnut tehdä jotain makeansuolaista, mutta ruokaisaa piirasta. Kun lähikaupassa oli vuohenjuustoa tarjouksessa, päätin yhdistää päärynän ja vuohenjuuston piirakkaan.

Lopputulos on ruokaisa, iltapalaksi tai illanvieton tarjoiltavaksi sopiva. Piirakka maistuu niin lämpimänä kuin huoneenlämpöisenäkin.




makeansuolainen helppo vuohenjuusto-päärynäpiirakkaresepti




makeansuolainen helppo vuohenjuusto-päärynäpiirakkaresepti


Piirakkataikina


150 g voita
3 dl vehnäjauhoja    
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin

Täyte

3 kypsää päärynää, siemenkota poistettuna ja viipaloituna
2 tl sitruunamehua
2 tl silputtua tuoretta rosmariinia
150 g vuohenjuustoa
2 rl hunajaa

Kuumenna uuni 350 ° asteeseen. Vuoraa piirakkapohja leivinpaperilla, painele paperi kiinni taikinaan. Levitä leivinpaperin päälle painoksi kuivattuja herneitä tai riisiä ja paista pohjia 15 minuuttia. Paino estää piirakkapohjan reunoja valumasta. Poista painot ja leivinpaperi ja laita piirakkapohja takaisin uuniin. Paista kunnes pohja on saanut hieman väriä, noin 10 minuuttia.


Täyte; Sekoita kulhossa  päärynät, sitruunamehu ja rosmariini. Murustele noin kolme neljäsosaa juustosta lämpimän piirakkapohjan päälle. Lado päärynäviipaleet limittäin, aloita ulkoreunasta ja jatka kohti keskustaa. Ripottele loppu juusto päärynöiden päälle, lorauta vielä hunajaa viimeiseksi. Paista kunnes juusto on kullanruskeaa, noin 30 minuuttia.

Tarjoile salaatin kera.


Vinkki; vot myös oikaista käyttämällä valmista suolaisiin piirakoihin tarkoitettua taikinaa


This pie combines sweet and savory in a lovely way.



Tart shell

150 g butter
3 dl flour
3 tbs water
1/4 tsp salt

Mix softerned butter and and flour. Add salt and water, mix. Line a. tart pan with the dough, pressing into sides. 




Filling

3 ripe pears, cored and sliced
2 teaspoons fresh lemon juice
2 tablespoons chopped fresh rosemary
150 g goat cheese in thin slices or cubed
2 tbsp honey
1 tablespoon chopped fresh rosemary



Preheat oven to 350°. Set a piece of foil or parchment (large enough to hang over the tart pan edge) on top of dough and fill with dried beans or pie weights. Bake until dough is dry, about 15 minutes. Remove tart shell from oven, and carefully lift out foil and beans or weights. Return tart shell to oven and bake until center is dry and light golden, about 10 more minutes.


Make the filling: In a medium bowl, combine pears, lemon juice, and sage. Evenly crumble about three-quarters of the cheese into the warm tart shell. Arrange pear slices in an overlapping spiral, starting with the outer edge and working toward the center. Crumble remaining feta over pears, then drizzle with honey. Bake until cheese is golden brown, about 30 minutes.

Serve with salad.

8 kommenttia :

  1. Näyttää todella hyvätä tämä piirakka ja vuohenjuusto ja päärynä on varmasti todella toimiva yhdistelmä.
    Kivaa perjantaita!

    VastaaPoista
  2. No nam ja nämä kuvat veivät kyllä jonnekin ihanan paikkaan Ranskassa, viinitilalle ja illallisen päätteeksi jutustellaan keittiössä ja nautitaan vielä iltapalaksi tätä sinun herkkua <3 Kivaa viikonloppua Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Aah - kiitos ohjeesta! Kun on vuohenjuusto-päärynäkombo, ei voi mennä pieleen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenjuusto ja päärynä ovat kyllä herkullinen yhdistelmä!

      Poista
  4. Rakastan suolaisen ja makea suloista makuliittoa - aivan superihana ohje!

    VastaaPoista
  5. Voi kun näyttää herkulliselta <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.