Kiitollisena ja ilolla kohti joulua

En ole ollut kovinkaan jouluisissa tunnelmissa, mutta nyt -pari päivää lomalla levättyäni- joulutunnelma alkaa nousta. Tiia kirjoitti kiitollisuudesta, samoissa mietteissä olen ollut minäkin.


Joulukuusi, jouluvalot, joulukoristeet, joulukatu


Syksy ollut töissä -jälleen kerran- melkoisen rankka, mutta monien tiukkojen vuosien jälkeen kulunut vuosi on olut taloudellisesti melko hyvä. Tulos on vaatinut kyllä paljon työtä ja vähän onnenkantamoisiakin. Mukavasta työpaikasta saa olla kiitollinen.

Silti lomakin tekee hyvää, töihin palaankin vasta loppiaisen jälkeen. Keskiviikona olimme minikonsernimme jouluillallisella, oli ihana syödä hyvin ja jutella rauhassa. Kamerakin jäi kotiin ja puhelin pysyi laukussa. Silti vahva suositus ravintola Pompierille. 



Kahvi, joulu

Torstaista alkoi loma, ensimmäinen päivä meni pitkään nukkuessa, joululukemista kirjastosta hakiessa ja (positiivisten) talousasioiden hoidossa. Eräs vuosia mieltäni kalvanut, mahdollisesti tulevaa taloudellista tilannettani varjostanut asia saikin vähän yllätyksekseni myönteisen lopun tänä vuonna ja siitä olen ihan erityisen kiitollinen.



Itsetehdyt makeiset

Kotitekoiset lahjat


Joulusiivous on tehty ja lahjat on hankittu ja paketoitu. Joulumakeisia, granolaa ja näkkäriä teimme taas perinteiden mukaan ystäville. Tänään käymme vielä hallissa, ystävien luona ja katsomassa kummitytön perheen uutta kotia. Olen iloinen heidän saatuaan muutettua jouluksi. 

Jo tänään käymme myös hautausmaalla, jätän kynttilän myös muualle haudattujen muistomerkille. Muistelen siellä kahta loppuvuonna poisnukkunutta, joiden ystävyydestä sain iloita vuosien varrella.

Joulu 2017, joululahjat

Niin päivätöiden kuin bloginkin yhteistyökumppaneiden joulutervehdykset ja lahjat ovat lämmittäneet mieltä. Olen vuosien varella tutustunut moniin mukaviin ihmisiin niin Suomessa kuin ympäri maailmaa.



Joulu, kattaus






Saan viettää joulun tuplasti, ensin veljeni ja hänen vaimonsa luona, sitten anoppilassa. Menen melkoisen valmiisiin joulupöytiin, anoppilaan viemme kinkun ja graavit kalat. Joulunvietostakin saan olla kiitollinen. Minulla on joulun aikaan ystävien, suvun ja rakkaiden seuraa sekä yltäkylläiset joulupöydät. Kaikilla joulu ei kuitenkaan ole ilon aikaa. Joulupuu-keräyksen kautta olen muistanut pienillä lahjoilla helsinkiläisiä lapsia ja nuoria jo monena vuonna. Joulupuu-keräys on ohi tältä vuodelta, mutta Lady of the messin listauksesta löytyy muita keräyksiä, joihin voi osallistua vielä. Joulumieltä voi osoittaa (ympäri vuoden) myös teoilla, vaikkapa tuntematonta auttaen, kuten Marjo teki. 

Hyvää näin joulun alla mieltä on tuonut myös kannustava Nelkytplus -blogiyhteisö, johon kuulun sekä tietysti ihana lukijat, joita ilman blogiakaan ei olisi. Toivotankin teille kaikille stressitöntä, rakkaudentäyteistä joulua. Palaillaan pyhien jälkeen.

Heading towards Christmas with grateful mind. 

9 kommenttia :

  1. Oikei ihanaa joulua sinulle Tuuli, on ollut ilo tutustua sinuun. Se voisikin kuulua minun kiitollisuuslistalleni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. Bloggaus on tuonut monta ihanaa ihmistä elämään, sinutkin💜

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Samoja ajatuksia minullakin vielä viikko sitten, mutta sitten se keskiviikon ja torstain aikana iski: JOULUILO <3 Sitä ei kai voi pakottaa. Sen mukana tuli voimakkaita kiitollisuuden aiheita mieleen. Kaunista joulua teidän perheellenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on varmaan ollut ihana jouluristeily jatkamassa jouluioa.

      Poista
  3. Ihanaa, kun on asioita, joita tuovat mielenrauhan <3 Kiva, kun asiat järjestyvät juuri joulun alla <3 Ihanaa joulu perheellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenrauha pn ollutkin yksi loppuvuoden merkittävimmistä jutuista. Mukavaa loppuvuotta.

      Poista
  4. Ihanaa lomaa Tuuli ja kiitos näistä upeista kuvakatselmuksista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Tarmon kuva nostaa aina kuvasarjan laatua💜

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.