Viisi viikon varrelta

Oho - jo joulukuu! Vaikka joulu on näkynyt katukuvassa ja kaupoissa jo toista kuukautta, en ole tähän mennessä oikein päässyt joulutunnelmaan. Ehkä syy on sää - harmaat sadepäivät eivät oikein vie ajatuksia jouluun. Nyt kuitenkin viikon viidessä näkyy myös lupaamani ripaus joulua.


Joulukukat



Aloitetaan siis jouluisella aiheella. Viikon joulukukka on jouluruusu, se mieleisin joulukukista. Lidlistä löytyi kympillä iso jouluruusu, jonka toivon kukkivan jouluun asti. Maalta keräsin appivanhempien metsästä hieman sammalta, jonka laitoin mullan päälle ruukkuun. Koska sopivan suurta suojaruukkua ei kotoa löytynyt, jouluruusu sujahti paperipussiin.

It's already December. Even though I haven't really reached the Christmas spirit the fact is that it's only three weeks to Christmas. Therefor bought some Christmas flowers to get in the mood.




Joulukukka-asetelma


Ensimmäisen hyasintinkin ostin.




Uuden-Seelannin viinit


Viikon viini on uusi-seelantilaisen Viinitila Saint Clairin Vicar's choice sauvignon blanc bubbles brut. 


Pääsin viime viikolla Uuden-Seelannin viinien tastingiin kun Saint Clair Family Estate – Uuden-Seelannin vuoden viinituottaja 2016 esitteli viinejään*. Päällimmäisenä viineistä jäi mieleeni tämä kuiva ja kesäisen raikas, runsasarominen hapokas, herukkainen ja sitruksinen kuohuviini.




Riedel-viinilasit

Viikon viinioivallus on kuitenkin oikean viinilasin valinta. Sain kutsun Riedelin tilaisuuteen*, jossa Letitzia Riedel esitteli kolma Riedelin lasia. Laseista jokainen on omimmillaan eri tyyppisten viinien kanssa. En ole pahemmin kiinnittänyt huomiota minkä mallisesta lasista viinini juon, vaikka valkoviinilasit ja pari erilaista settiä punaviinilasejakin löytyy kaapeistani. Erilaisista laseista juoma soljuu kuitenkin erilailla suihin ja pakko oli myöntää, että sama viini maistui ja tuoksui hämmästyttävän erilaiselta eri laseista nautittuna. Riedelillä on sovellus rypälelajien mukaiseen lasin valintaan. Osaan nyt valita laseistani sopivimmat kullekin viinille. 



Letizia Riedel of the famous Ridel glass maker presented in Helsinki how the shape of glass effects the wine experience.


In memory of

Tällä viikolla elämään kuulunut myös surua. Kuluneella viikolla sain tietää, että ihana kalifornialainen ystäväni Kathy on kuollut. Hän emännöi minua kolme kuukautta kodissaan 24 vuotta sitten kun olin opiskeluvaihdossa Kaliforniassa. Kävin hänen luonaan kaksi kertaa tuon kesän jälkeenkin ja pidimme Facebookin kautta yhteyttä, viimeksi pari viikkoa sitten. Hän on ollut ajatuksissani kuluneella viikolla erityisen paljon. Olen edelleen kovin kiitollinen, että juuri hän sattui emännöimään minua tuona kesänä. Kathyn poismenon aiheuttamasta surusta ja haikeudesta huolimatta ilahduin kun hänen tyttärensä otti yhteyttä ja kertoi kuinka Kathy oli vuosien varrella kertonut kuulumisiani perheelleen ja puhunut minusta lämpimästi kaikkien näiden vuosien jälkeenkin.  


Miten sinun viikkosi on kulunut? Joko joulu alkaa näkyä kotona ja joulumielenä?



In the past week I lighted a candle in memory of my dear Californian friend Kathy, who hosted me in her home for three lovely months back in 1994 when I attended a student progam in Sacramento.

*Kutsut blogin kautta

8 kommenttia :

  1. Olin itsekin ostamassa eilen jouluruusua mutta jätin vielä kauppaan. Olisikohan Lidlissä vielä näitä...

    Ikävää, että ystäväni siirtyi täältä ikuisuuteen - tällaisiin uutisiin ei voi koskaan varautua ja sitten voin toinen on poissa. Uskon, että tyttären viesti lämmittää mieltä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hänen poismenonsa oli kai melko nopea, mutta vielä kaksi viikkoa aiemmin viestiteltiin.

      Poista
  2. Perjantaina hoitolapsi tuli innoissaan luokseni ja sanoi: Nyt Outi me voidaan kuunnella niitä joululauluja, nyt on katos joulukuu! Joulujuttuja touhuan töissä, muuten mieli on jo muutaman viikon kuluttua alkavassa lomassa.
    Otan osaa ystäväsi poismenon johdosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt niitä joululauluja voi kuunnella aamusta iltaan! Sitten on taas hyvä pitää 11 kk taukoa!

      Poista
  3. Kyllä! Ehdottomasti joulun kaunein kukka on vaatimaton ja herkkä jouluruusu. Pientä koristelua on kodissa jo aloitettu ja kynttilöitä poltettu iltaisin. Otan osaa suruusi Tuuli ystäväsi poismenon vuoksi <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluruusu on niin ihana. Omassa keväisessä hääkimpussanikin oli niitä, silloin kukkakauppias tosin kutsui niitä nimellä helleborus.

      Poista
  4. Tuuli osanottoni ystävän poismenosta. <3 Ihanaa kun sait kuitenkin tuon soiton, jonka kautta sait kuulla, että olit edesmenneelle tärkeä ja hänen ajatuksissa. <3

    Sydämellistä itsenäisyyspäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Välimme syntyi hieno yhteys ja olen iloinen, että se säilyi molemminpuolisena loppuun asti.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.