Viisi viikon varrelta

Taas on viikko vierähtänyt. Tasaisesti töitä ja kotoiluakin. Vähän sain niitä kaappejaki ja "miljoonalaatikonkin" siivottua parina iltana, tosin työsarkaa on vielä jäljelläkin...


Itse-leivottu-leipä, sämpylätaikina


Itse-leivottu-leipä, leivonta

Itse-leivottu-leipä


Olen pitkästä aika innostunut leipomaan. Nämä sämpylät valmistuivat samalla reseptillä, jolla leivoin patonkeja. Tein taikinan illalla, pyyhkeellä ja kelmulla peiteltynä taikina kestää hyvin myös yön yli kohotuksen. Koska olin eiliseen saakka yksin kotona, pakastin osan sämpylöistä ja olen sulatellut niitä yksitellen aamiaiselle.


Valio-jäätelöfabriikki, valio-jäätelö


Valio-jäätelöfabriikki, valio-jäätelö


Valio julkisti lehdistölle kuluneella viikolla paluunsa jäätelömarkkinoille kymmenen vuoden tauon jälkeen Jäätelöfabriikki-konseptilla. Oulussa valmistettavien premiumjäätelöiden makuina ovat kreisi kinuski, mansikka-basilika,  mustikka-ruis,  porkkanakakku,  macchiato-suklaa ja salmiakki-chili. Suosikkini oli minun suussani lempeän tulinen salmiakki-chili ja kakkosen tuli suolainen kreisi kinuski, tosin jälkeenpäin huomasin, etten niistä ehtinyt ottamaan jäätelönhimoissani kuvaa. Tällaisia raidallisia purkkeja kuitenkin, kauppoihin tulossa maaliskuussa. Salmiakki-chilin tulisuuden asteesta tuli keskustelua, osan mielestä jäätelössä oli selvää potkua, toisten mielestä chili tuntui hyvin mietona. Tulisuuden aistimisessa on selvästi eroja.

Jäätelölanseeraus lumisena pakkaspäivänä ei ole kuulemma lainkaan outoa, suomalaiset kun monista muista kansakunnista poiketen syövät jäätelöä tasaisesti läpi vuoden.



vegaaninen, r-kioski



R-kioski muisti perjantaina vegaanisella lounaalla*. Laatikossa olivat raikkaat mustikka-inkiväärimehu, libanonilainen linssi-tabbouleh-hummus-salaatti, falafel-wrap, sekä mango-kookos-kvinoapudding. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja mustikka-inkiväärimehu ja kvinoapudding gluteenittomia. Vegaanisuus todella on valtavirtaa nykyään. Ravintoloista saa vegaaniannoksia, tilaisuuksien tarjoilut ovat usein vegaanisia ja yleensäkin vegaaninen tarjonta on kasvanut joka puolella.



deisgn-laakso-sundman, olivia-klein, tabitha-james-khan


Siippa kotiutui työmatkaltaan eilen,  minä vuorostani lähden huomenna neljäksi päiväksi Pariisiin työmatkalle. Koetan selvitä jonkinlaisella kapselipuvustolla. Näille helmikuun messumatkoille yleensä voikin pakata vähemmän kuin syyskuun messureissuille. Silloin jään yleensä viettämään muutaman päivän vapaa-aikaakin Pariisiin ja kun säätkin voivat vaihdella huimista hellelukemista viileisiin iltoihin, täytyy erilaisia vaihtoehtoja olla enemmän mukana. Nyt luvassa taitaa olla lunta ja liikennekaaosta, joten parasta varustautua lämpimällä kerrospukeutumisella, josta voi tarpeen mukaan keventää.



smoothie, smoothiebowl, ystävänpäivä


Instagramin puolelle ehdin ehkä päivittämään Pariisin-fiiliksiä, mutta toivottelen jo etukäteen hyvää ystävänpäivää. Ihanaa, että jaksatte seurata.

Miten sinun viikkosi on sujunut?




*saatu blogin kautta

7 kommenttia :

  1. Tänä päivänä on ihan huippua, kun ravintoloissa on hyviä vegevaihtoehtoja. Olen itse alkanut suosimaan niitä ja usein pöytäseurueessa herää todellinen annoskateus! Hyvä näin :)

    Sinulle oikein antoisaa Pariisin messumatkaa! Seuraan varmasti instassa aktiivisesti.

    Samoin hyvää ystävänpäivää Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa Pariisin matkaa, seurailen instassa ! Kiva, jos saisit matkan jälkeen tänne bloginkin puolelle joitakin kuvia, sinulla on yleensä ollut ihania matkakuvia.

    VastaaPoista
  3. Antoisaa Pariisin matkaa ja toivotaan ettei siellä ole ihan hirveää lumikaaosta!

    Omaan viikkooni mahtui ensin kaksi päivää Mustion linnassa kokuksessa ja sitten päivä Tukholman messuilla. Onneksi alunperin kahden päivän messumatka vaihtui vain yhteen päivään. Loppuviikko yritettiin kiriä kiinni tekemättömiä töitä oikein urakalla. Perjatai iltana oli hauska teatteri esitys kruunamassa viikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messumatkat - jotka meillä kuitenkin vahvasti pohjustavat tulevaa liikevaihtoa ja ovat hyvin tärkeitä tapaamisineen, hidastavat muuta työtä. I
      Messumatkoilla yötä myöten tuleekin istuttua läppärin ääressä ja silti jotkut asiakkaat -jopa jotkut niistä, jotka itsekin ovat messuilla- ovat vähän näreissään kun normaalin työpäivän aikana ei ehdi vastamaan. Kaipaan välillä niitä aikoja kun läppäreitä ei ollut ja firmassa oli kaksi myyntisihteeriä...

      Poista
  4. Tosi kauniit kuvat sämpylöistä. Vesi herahti kielelle ja melkein tunsin rapean kuoren :)

    VastaaPoista
  5. Tämä viikko on ollut yhtä tunteiden vuoristorataa. Tytär kirjoitti ihka ensimmäisen vuokrasopparinsa ja muuttaa omaan kotiin 1.3. Tämä äiti on innoissaan ja suruissaan samaan aikaan. Viikko töissä oli hektinen ja olenkin ollut ihan extra väsynyt koko viikon. Lauantaina olin ystäväni mummin hautajaisissa ja se vei viimeisetkin mehut minusta. Tänään ollaan sitten käyty ostamassa tyttärelle imuri ja sisustusjuttuja ja kun päästiin kotiin, leivoin vielä laskiaispullia.
    Hyvää Pariisin matkaa ja ihanaa ystävänpäivää jo näin etukäteen <3

    VastaaPoista
  6. Täällä on ollut perusviikko liikunnan ja kuntosalin rytmittäminä, kotona puuhastelua ja erityispanostusta terveellisiin aterioihin. Vähähiilihydraattiset ruoat vaativat vähän enemmän miettimistä ja suunnittelua, mutta kivaa touhua on sekin.
    Antoisaa Pariisinmatkaa ja hvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.