Kokeilussa Sannan ruokakassi ja resepti Merguez-makkaraa tomaattikastikkeessa

Yhteistyö Sannan ruokakassi


Pääsin kokeilemaan Sannan ruokakassia - kotiin maanantai-iltaisin toimitettavaa, valmiiksi mietittyä ruokakassipalvelua. Messureissujen(kin) jälkeiset viikot ovat kiireistä aikaa ja päivät venyvät. Tällaisina hetkinä on ihanaa, kun ei tarvitse lähteä työpäivän jälkeen kauppaan ja etenkin kun ei tarvitse miettiä mitä tekisi ruoaksi.



Sannan ruokakassi, ruokakassi-palvelu
Sannan ruokakassi uunilohi



Valitsin ruokakassivaihtoehdoista Maukaskassin, vaihtoehtoina oli myös mm. vegekassi, gluteeniton kuin lasten suosikkikassikin. Kassissa oli niin ainekset kuin reseptitkin kolmeen ateriaan. Joitain, pääosin kuiva-aineita, oletetaan kotoa löytyvän, niistä on lista reseptivihkosessa. (Mm, chilirouhetta, valkosipulia, kasvisliemikuutioita, oliiviöljyä ja voita). Meiltä löytyi kaikki juustokuminaa myöten, mutta tämä lista on hyvä tarkistaa ennen ruoanlaittopuuhia.

Tuoreet raaka-aineet olivat ilahduttavan raikkaita ja tuoreita. Etukäteen oli "huoleni" etten itse pääse valitsemaan ja osa aineksista voi olla vähän kärsineitä. Vihannekset olivat kuitenkin rapsakoita, yrtit terhakan tuoreita ja kalassa sekä makkarassa oli runsaasti myyntiaikaa jäljellä.


Sannan ruokakassi, ruokakassi-palvelu
Sannan ruokakassi paprika-tomaattikeitto

Valmistettavat ateriat olivat merguez-makkara tomaattikastikkeessa salaatin kera, paprika-tomaattikeitto ja naan-leipä sekä tilli-kevätsipulipasta ja uunikirjolohi. Maukaskassin kerrotaan sivuilla olevan suunnattu perheille, joissa arvostetaan maukasta arkiruokaa pienellä vivahteella. Maukaskassin luvataan tuovan monipuolista vaihtelua vaivattomasti. Omaan makuuni ateriat eivät olleet kovin yllätyksellisiä, vaan turvallisen hyvää kotiruokaa. Ruokia voi toki maustaa ohejtta uskaliaamminkin oman maun mukaan.  Olin itse odottanut maultaan jotain selkeästi uutta, mutta tällaisten valmismenujen täytyy tietysti taipua moneen makuun. 

Saamani kassi oli neljälle ja meitä on kaksi syöjää, meidän tarpeisiimme siis vähän suuri, vaikka kaikki ainekset tulivatkin viikon aikana käytettyä. Sivuilta kuitenkin selviää, että kahden hengen Maukaskassinkin voi tilata.

Sannan ruokakassi
Sannan ruokakassi merguez-makkarat tomaattikastikkeessa


Ruokakassin tilaajat saavat seuraavan viikon reseptivihon sähköpostitse toimitusta edeltävänä torstaina, siitä voi etukäteen myös tarkistaa onko kotiin hankittava mausteita tms. Reseptit sähköpostilla sopisi minulle, sillä ruokakassin mukana tulevat painettu reseptivihko oli meillä keittiön tiskipöydällä lojuessaan lentää vahingossa roskiin.

Kenelle sopii - arjen helpotusta etsiville ja heille, jotka eivät jaksa joka ilta keksiä uutta syötävää, mutta haluavat vaihtelua ruokapöytään. Yksistään ruokakassi ei täysin eliminoi ruokakaupassa käyntiä, mutta voi vapauttaa kaupassakäynniltä kerran, pari viikossa.

Tässä vielä yksi resepti viikon ruokalistalta


Merguez-makkaraa tomaattikastikkeessa


½ ruukkua lehtipersiljaa
1 pussi valmista coleslaw-kaalisekoitusta
250 g porkkanoita
75 g turkkilaista jugurttia
400 merguez-raakamakkaraa
50 g juustoraastetta
Arrabiata-valmistomaattikastiketta

Lisäksi kotoa

Riisiä tai muuta vastaavaa lisuketta (meillä oli viestintätoimistosta testiin saatua Risentan hetivalmista punaista ja valkoista kvinoaa).
Hunajaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Juustokuminaa

Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Meillä oli lisäkkeenä viestintätoimistosta testiin saatua Risentan hetivalmista punaista ja valkoista kvinoaa.

Salaattikastike; sekoita yhteen salaattikulhossa 75 g turkkilaista jugurttia, ½ tl juustokuminaa, 1 tl oliiviöljyä, 1 tl hunajaa ja ½ tl suolaa.

Kuumenna paistinpannu ja valuta tilkaa oliiviöljyä pannuun. Paista merguez-makkarat 2-3 min per puoli. Lisää joukkoon purkillinen tomaattikastiketta ja ½ dl vettä. Anna hautua 4-5 min kunnes makkarat ovat läpikypsiä.

Salaatti; hienonna ½ ruukkua lehtipersijaa karkeasksi silpuksi. Kuori ja raasta 250 g porkkanoita. Sekoita yhteen salaattkulhossa coleslaw-kaalisekoitus, porkkanaraaste, puolet persiljasta sekä kastike.


Ripottele makkarapannuun loput persiljasta sekä juustoraaste. Tarjoile vastakeitetyn riisin/muun lisäkkeen sekä salaatin kera.

Oletteko kokeilleet näitä valmiiksi mietittyjä ruokakasseja?


6 kommenttia :

  1. Kokeilin vastaavaa ja nyt myös innostuin tilaamaan Sannan ruokakassin - ehdoton peukku näille palveluille! Toki itse ruoan kanssa työskentelevälle ei tarvitse ihan joka viikko palvelua mutta 1-2 kertaa kuussa ihan varmasti helpottaisi taaperoarkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään joka viikoksi kaipaisi, mutta täĺlaisten kiireisten aikojen pelastajana mainio keksintö

      Poista
  2. Älyttömän hyvä palvelu ja me olimme todella tyytyväisiä. Oikein tykättiin päästä kokkailemaan itsellemme jotain uutta. Makkara-annos onnistui niin hyvin, vaikka omat kuvat illan pimeässä ei ollut painokelpoisia. Uunilohi oli joukon suosikki ja onnistui täydellisesti, tätä reseptiä teemme jatkossa. Harmittaa etten älynnyt ilmoittaa miehen paprika allergiasta, niin keitto on vieläkin tekemättä.

    Kivaa viikon jatkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittava allergia, keitto nimittäin oli todella hyvää ja paprikat todella maittavia, makeita ja rapsakoita.

      Poista
  3. Tuo on kyllä tosi hyvä keksintö. Inhoan ainaista ruokien miettimistä, mitä tänään syötäisiin? Tällainen voisi aina silloin tällöin olla meidän perheen pelastuksena.
    Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokien miettiminen on viihoviimeistä puuhaa, jos sen jättää kauppaan. Silloin vain pyörin osaamatta keksiä mitään kivaa syömistä ja päädyn aina kanaan...

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.