Fattet hummus Härkiksestä | Vegetarian fattet hummus


Ruokabloggaajat sorvaavat Härkiksestä jatkuvasti uusia reseptejä ja onpa Härkiksestä sekä muista kasviproteiinituotteista tehty useita keittokirjojakin. Tällä viikolla julkistettiin uusia maustettuja Härkiksiä ja Härkis-kasvipihvejä, mutta olen kaikkein mieltynein tuohon perus-härkikseen jota voin itse maustaa mieleni mukaan.

Itse olen tehnyt Härkiksestä mm. meksikolaishenkistä pannua ja juhlavaa salaattia. Nyt innostuin muokkaamaan Lähi-Idän herkkua fattet hummusta. Tämä on todella papuinen ruoka; Härkistä, valkopapuja ja kikherneitä samassa annoksessa.



härkis, kasvisruoka, vege

härkis, kasvisruoka, vege

Fattet hummus-reseptin löysin alun perin Meanwhile in Longfield-blogista, googlailin muutamia muitakin reseptejä tähän ruokaan. Joka kokilla taitaa olla omat reseptinsä ja minäkin muokkasin ohjeita muutenkin kuin korvaamalla jauhelihan Härkiksellä.

Seos on melkoisen löysä mennessään uuniin, mutta uunissa se kiinteytyy mukavasti.


Fattet hummus Härkiksestä



Valkopapuhummusta linkin ohjeen mukaan tehtynä (tai 1 prk valmista hummusta)

4 dl kikherneitä liemineen

2 valkosipulin kynttä

1 sitruunan mehu

2 pitaleipää

3 rkl turkkilaista jogurttia

1 dl pinjansiemeniä (tai muita siemeniä)

1 pkt Härkistä

1 sipuli

oliiviöljyä


mustapippuria

suolaa

hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa



Revi pitaleivät pieniksi paloiksi. Asettele palat pellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 200-asteisen uunin yläosassa kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä (noin 5-10 minuuttia).
Laita paahdetut pitaleipäpalat laakean uunivuoan pohjalle. Murskaa valkosipulin kynnet. Kaada kikherneiden tölkistä 1,5 dl lientä ja lisää valkosipuli liemeen. Lisää myös sitruunan mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin. Kaada liemi pitaleipäpalojen päälle ja sekoita niin, että kaikki pitapalat kostuvat. Sekoita tämän jälkeen vuokaan 2 dl kikherneitä (ilman lientä).
Muussaa sauvasekoittimella loput kikherneet ja jugurtti. Laita seos uunivuokaan ja sekoita tasaisesti.
Lisää uunivuokaan seuraavaksi hummus. Sekoita jälleen hyvin sekaisin.
Pilko sipuli kuutioiksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää Härkis pannulle sekoittele, kunnes härkis on lämmennyt, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sipuli-Härkis uunivuokaan päällimmäiseksi.

Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla varoen polttamasta niitä. Ripottele siemenet vuoan pinnalle.
Laita uunivuoka vielä noin 10-15 minuutiksi 225-asteiseen uuniin.
Hienonna vielä lopuksi noin desin verran lehtipersiljaa, ripottele se vuoan päälle. Voit ripotella vuoan päälle myös zaatar-mausteseosta.


Härkis, a vegetable protein product reminding of minced meat has taken Finland by storm. This time I used it for fattet hummus and replaced mincved meat with Härkis.


Fattet hummus with Härkis

White bean hummus  (or one can of ready made hummus)

4 dl chickpeas with aquafaba=chickpea liquid

2 garlic cloves

Juice of 1 lemon

2 pita breads

3 tablespoons  Turkish yoghurt

1 dl pine nuts (or other seeds)

1 pkg Härkis (vege protein meat substitute)

1 onion

olive oil

black pepper

saltchopped fresh flat leaf parsley


Tear pita breads into small pieces. Arrange the pieces on a baking sheet and toast them in the top level in 200 C degree oven until they are crunchy and are browned slightly (about 5-10 minutes).




Put the roasted pita bread pieces  on the bottom of an oven dish. Crush the garlic cloves. Pour chick-peas from the can with 1,5 dl of aquafaba and add the garlic in the broth. Add lemon juice, a pinch of salt and black pepper. Mix well. Pour the broth over pita bread pieces and stir so that all bread pieces are wet. Mix in the baking dish 2 dl chickpeas (without broth).



With hand blender mash the remaining chickpeas and yoghurt. Place the mixture in a casserole dish and mix evenly.

Add hummus next to casserole dish. Stir again well.



Chop the onion into cubes and saute in olive oil. Add Härkis in skillet until has warmed up & slightyly browned, season with salt and black pepper. Sprinkle the onion-Härkis mixture over the casserole.Toast the pine nuts or seeds in a hot pan. Sprinkle the pine nuts/seeds on the surface of the dish.Put the baking dish for about 10-15 minutes in 225 degrees oven.
Sprinkle chopped flat leaf parsley (and zaatar) over the dish.

Tallink Megastarin neitsytmatka | Maiden voyage of Tallink Megastar



Tallinkin uusi Megastar-laiva teki eilen ensimmäisen matkansa* Tallinnaan. Olimme  varustamon kutsumana iloisella 40+ - bloggaajien joukolla mukana. Reissaan usein työasioissa Helsingin ja Tallinnan väliä, uusi raikas laiva on tervetullut työmatkalaisellekin. Megastarissa yhdistyvät rentoutuminen, shoppailu, työnteko ja kulinaariset elämykset.

Tallink's new Megastar ship sailed on Sunday for the first time from Helsinki to Tallinn and back and I was invited to be among the first passengers to see the new ship. I travel often between Helsinki and Tallinn in business, so I was eager to see the fresh new ship.

M/S Megastar is 212 meters long and can accommodate 2800 passengers.The fast ferry will operate between Helsinki and Tallinn in two hours.

I travelled in the Comfort Lounge, but of course I had to walk around the ship to see what it has to offer, eat in one of the seven restaurants and do some shopping. The biggest mall on the Baltic Sea is being built on Tallink’s Megastar. The area of Traveller's Superstore is 2 800m2. My first impressions below.


lounge, matkailu, laivamatka

lounge, laiva, matkailu
 lounge, laiva, matkailu



Aloitimme matkan mukavassa Comfort Loungessa, johon meille oli varattuna maukkaista pikkupaloja. Laivalla on myös liikematkailijoille suunnattu business lounge, jossa lipun hintaan kuuluu myös ateria hyvän näköisestä seisovasta pöydästä.





sisustus, matkailu, laiva

laiva, matkailu, sisustus

laiva, valaisin


Erityisellä ilolla huomioin, että pistorasioita ja mukavia istuimia oli runsaasti. Teen töitä laivalla mennen tullen ja vanhojen laivojen kovat tai oudon matalat tuolit ovat olleet usein aika epämukavia. Megastarissa i
stumapaikkoja on hulppeat 2800, laivalta löytyy seitsemän erityyppistä ravintolaa ja kahvilaa.
Turussa Meyerin telakalla rakennettu dSign Vertti Kivi & Co:n suunnitteleman Megastarin toteutuksessa on hyödynnetty suomalaista osaamista ja suunnittelussa kuunneltu matkustajien toiveita.

Matkan aikana kuulimme Megastaria suunnitelleiden Samuli Hintikan sekä Vertti Kiven ajatuksia ja tunnelmia laivasta. Suunnittelussa on lähdetty ajatuksesta saada matkustajat laivalla odottelun sijasta seikkailemaan laivalla ja kokemaan löytämisen iloa. Laivaan on luotu erityyppisiä keidasmaisia tiloja ja pitkiä, houkuttelevia näkymiä, jotka johdattavat tunnelmasta ja ravintolasta toiseen. Laivalla on panostettu valaistukseen ja ainutlaatuisista merinäkymistämmekin on otettu kaikki irti. Sisustuksessa on uniikkeja design-elementtejä ja tunnettujen nimivalmistajien huipputuotteita.


laiva, komentosilta


Kävimme toki tutustumassa laivan eri tiloihin komentosillasta loungeihin ja kauppoihin. Komentosillalta ei löydy valtavaa ruoria, vaan laivaa ohjataan modernin tekniikan avulla.




laiva, kauppa

laiva, kauppa, ruokaostokset


Pienempiä kauppapisteitä on loungeissa ja ravintoloissa sekä yläautokannen yhteydessä. Laivan ylpeys on 2800 m2 Traveller Superstore jossa olisi vierähtänyt pidempikin tovi.


hedelmäsalaatti, ravintola, pikaruoka

laiva, ravintola, hedelmät



ravintola, laiva


ravintola, laiva, sisustus


ravintola, laiva, sisustus


ravintola, buffet, laiva





matti jämsen, ravintola, laiva, menu






idkuva, ravintola, laivapunaviini, viini, tallink megastarRavintolat oli sisustettu viihtyisästi ja ne olivat mukavan avaria. Kävimme katsastamassa eri ravintoloita Sea pubista Delight Buffetiin, päädyimme lopuksi syömään rauhallisessa, neutraalein sävyin sisutetussa Captain's table a la carte-ravintolassa. Nopeamman ruokailun paikatkin olivat tyylikkäitä ja saatavilla oli raikkaan näköisiä annoksia, vaikkapa tuoretta hedelmäsalaatti.

Alkuruoaksi valitsin viereisen Delight Buffetin alkuruokapöydän ja pääruoaksi valitsin Matti Jämsenin suunnittelemasta menusta ankanrintaa.

Kahden tunnin matkalle Helsingin ja Tallinnan välillä löytyy siis paljon tekemistä ja näkemistä joka makuun. Vakimatkustajankin reissut tulevat sujumaan paljon viihtyisämmin.

Katso kaikki kaikki matkapostaukset


*Matkan tarjosi Tallink Silja


Hygge viikonloppu | A hygge weekend

Tammikuu ja kevättä ilmassa, eikö? Muutamana aamuna on ollut keväinen fiilis töihin lähtiessä; aurinko nousee päivä päivältä aiemmin ja linnutkin ovat innostuneet laulamaan. Pari huikeaa auringolaskuakin on ollut viime aikoina. Tämän päivän kaltaiset sateisen sumuisetkin päivät ovat olleet tavallista tammikuuta paljon lämpimämpiä. Koetan ajatella niidenkin olevan keväisiä....

Näinä tammikuun harmaina, pimeinä päivinä on ollut kuitenkin aika tahmea olo, eivätkä työtkään ole tuntuneet aina edistyvän kunnolla. Aurinkoisina, kevättalvea enteilevinä päivinä olo on onneksi jo paljon pirteämpi. Ja valon määrä lisääntyy koko ajan!

January has been a mix of gloomy and grey and on the other hand also super sunny days. Days are getting longer and my mood is rising on bright days.


hygge, hyvä elämä, kirja, tanskalainen elämäntapa, meik wiking
Olette varmaan törmänneet tanskalaiskäsitteeseen hygge? Joidenkin trendinenine mukaan hyggeily on jo menossa pois muodista, mutta kuinka rauhoittavista asioista nauttiminen, viihtyisyys ja läheisyys voisivat koskaan olla epätrendikkäitä? Uusi, viihdyttävä Hygge*-tietokirja avaa tanskalaisten sielunmaisemaa ja neuvoo kuinka hyggeä voi lisätä meidän suomalaistenkin elämään.

Hygge is a Danish word to describe homespun coziness, closeness and soothing little things. New The little book of hygge by Meik Wiking opens the concept and tells how to bring hygge in everyday life.


blogikukka, blogirisu, leikkokukka


tuorepuuro, smoothie, puuro
Blogirisu eli eukalyptuksen oksa löysi tiensä minunkin maljakkooni, niitähän on nyt joka blogissa! Lähikukkakaupan edessä oli niitä nipussa, ostin minäkin omani ja lisäksi vielä syreeninoksan.

Nupullaan olevista, vihertävistä syreeneistä tulee aina häämme mieleen. Kimpussani oli vain vaaleanvihertäviä kukkia ja pöytäkoristeena oli nupullaan olevia syreeninoksia yhden kukan maljakoissa.

Katsotaan kuinka moneen Instakuvaani eukalyptus päätyy. Laskin, että vuoden ensimmäinen valkoinen tulppaanipuska on ollut seitsemässä Insta-kuvassa joko kokonaisena kimppuna tai yksittäisinä kukkina. Ensin raikkaana ja terhakkaana, viimeisessä kuvassa jo lakastuneena tuomassa vintagetunnelmaa. Sillä kimpulla oli tähän mennessä vuoden paras hinta-laatusuhde.



Eucalyptus is the trendiest decoration in any self respecting boggers's home. I could't avoid buying a bunch either. Let's see in how many of my Instagram photos you'll see them. I also bought a branch of lilac, greenish lilac remind me of our wedding day. We had simple lilac branches as decoration ar our wedding reception.


kattaus

ekber tortut, leivonnainen
 megastar, pikkupurtava
ravintola, megastar, laiva

tallink megastar


Sunnuntai on usein päivä, joka alkaa monesti -hyggeilystä huolimatta- iltapäivällä olla jo uuteen työviikkoon valmistautumista. Nyt sunnuntai-iltapäivä oli kuitenkin erityisen kiva, se piti tiiviisti viikonlopputunnelmissa myöhään iltaan asti. Sunnuntaina juhlittiin kahta asiaa; kälyni synttäreitä ja Tallinkin uuden, tyylikkään Megastar-aluksen ensiristeilyä, jolle varustamo kutsui. Megastarista vielä lisää tulevalla viikolla.


Millainen sinun viikonloppusi oli?


Sunday is usually quite much of getting ready to following week, but yesterday was full of celebrations. Firs we celebrated my sister in law's birthday and then I attended the first sail of new Megastar ship cruising between Helsinki and Tallinn.


How was your weekend?

*arvostelukappale kustantajalta