Kaunista ja vihreää + arvonta

Kaunista ja vihreää* on kauniista Kukkala-blogista tutun Sanna Raskun uusi vihersisustuskirja. Puutarha-alan ammattilaisen innostavassa kirjassa sisustetaan kukin ja kasvein niin sisä- kuin ulkotilojakin.



puutarhakirja, sanna rasku








Olin tänä vuonna ajatellut jättää parvekekasvien siemenestä kasvattamisen kokonaan väliin ja ostaa taimet valmiina, mutta Siippa antoi lajitelman siemenpusseja hääpäivälahjaksi. Monet niistä olisi pitänyt kylvää varmaan jo pari kuukautta sitten, jotta ne kukkisivat tänä kesänä. Multapussikin puuttuu vielä. Taidan todella tarvita inspistä vihersisustamiseen...

Kaunista ja vihreää-kirjassa neuvotaan sisustamaan trendikkäästi kasveilla niin puutarhassa, terassilla kuin sisällä. Meillä siis on parveke, jossa on kesäisin pari laatikollista yrttejä ja lisäksi laatikoissa ja ruukuissa kukkia. Ajatuksena on minikokoinen rönsyilevä englantilainen puutarha. Toteutus on vaihdellut vuosittain, mutta ihan sitä englantilaispuutarhan fiilistä en ole saanut. Joka vuosi kuitenkin etsin jotain uutta ideaa varsinkin kukkapuolelle. Nyt mietin mm. heinäkasveja kukkien joukkoon kirjan innoittamana.

Kirja antaa myös ideoita puutarha-ja viherkasvien luovaan käyttöön ja asetelmien tekoon sisätiloissakin,  näitä ideoita voi toteuttaa luonnon kasveinkin.


Ja sitten siihen arvontaan! Sain WSOY:ltä arvottavaksi yhden kirjan lukijoiden kesken. Osallistu kertomalla oletko jo aloittanut puutarhatyöt tai parvekekasvien kasvatuksen. Lumo Lifestyleä myös
Facebookissa seuraavat pääsevät kahdella arvalla mukaan, yksi muille kommentoijille. Kerrothan oletko yhdellä vai kahdella mukana. Jätä myös sähköpostiosoitteesi. Arvontaan osallistuvat sunnuntaina 23.4.2017 klo 20 asti jätetyt vastaukset.

Book review of a book and lottery draw for my Finnish readers


*arvostelukappale saatu kustantajalta

Pääsiäinen paketissa | Easter weekend

Niin se alkaa olla pääsiäinen tältäkin vuodelta paketissa. Normaalit kujeet ovat olleet tänäkin pääsiäisenä.



Kattaus, koristelu

Ruoka, paputahna

Salaatti, värikäs

Pitkäperjantaina kestitsimme sukulaisia kotona ja lauantaina siirryimme anoppilaan. Ensimmäiset villiyrtit nousevat jo maasta; salaatin ja hummuksen koristeeksi keräsin pikkuruisia litulaukan lehtiä.



Hääpäivä, samppanja

Sormukset

Linikki, jaloleinikki

Koriste

Pääsiäiseen osui 12. hääpäiväkin. Päivää juhlistettiin vaatimattomasti käytännöllisillä pikku lahjoilla, lasilliset samppanjaa sentään joimme -viinilasista tosin. Muistelimme yli 10 asteen aurinkoista säätä kaksitoista vuotta siten, nyt mittari oli nipin napin nollassa ja luntakin sateli.

Siipan torstaina ostamat kukat nappasimme maalle mukaan ilahduttamaan, turha niitä olisi ollut kotiin jättää yksikseen. Leinikit kestävät onneksi hyvin, ne ovat vieläkin terhakkoina.


Lintu, pelto

Kevätkukka

Peura, villieläin


Lammas, maalla
Koira, lumisade

Tarmo-koira, nukkua

Maalla luonnossa tapahtuu; peurat ovat pyörineet pihapiirissä, kurjet ja joutsenet laskeutuvat lähipellolle, lampaatkin päästettiin talven jäljiltä ensimmäistä kertaa laitumelle. Ne tekivät ensin monta pukkilaukkakierrosta laitumen ympäri, mutta rauhoittuivat syömään heinää nopeasti. Iltapäivällä ne norkoilevakin jo lampolan kulmalla odottamassa sisänpääsyä. Kylmä lampailla ei kuitenkaan ole, sellaiset kelsit niillä on päällä ennekuin ne taas kesäksi keritään. Tarmo vähän juoksutti niitä aidan takana juosten ja haukkuen, mutta välillä Tarmo halusi myös pussailla lampaita aidan rakosista.

Miten teillä sujuivat pääsiäisen pyhät? Traditionaalisesti vai löytyikö uusia pääsiäisenviettotapoja?



Four day Easter has gone by fast. On Good Friday we had relatives over for lunch. I decorated dishes with first wild herbs I foraged this year.

On Saturday we drove to inlaws and spent three days on countryside. Thier sheeps were let out for the first time after winter. We also saw deers, cranes ans swans.

 A traditional Easter, this is how we have apent most Easters for many years.

Restaurant Krog Roba, Helsinki

Silmiini osui pari viikkoa sitten Facebookissa Krog Roban ilmoitus:

"WANTED! Oletko oman elämäsi "Gordon Ramsay"? Uskallatko kertoa mielipiteesi?
Nyt sinulla ja yhdellä seuralaisellasi on mahdollisuus päästä ennakkomaistamaan uuden menumme annoksia meidän piikkiimme (3 ruokalajia). Kupletin juoni on seuraava:
1. Lähetä meille hakemus Facebook privaviestillä MIKSI juuri sinun pitäisi voittaa meidän tarjoama dinneri (kerrothan ruokarajoitteesi).
2. Tule syömään seuralaisesi kanssa meille
3. Me tarjoamme teille ruoat
ja haluamme kuulla SINUN mielipiteesi siitä mitä niistä pidit.
Ps. ennakkomaisteluun valitaan 10 parivaljakkoa eli hakemuksen lähettäminen kannattaa"

En ollut koskaan ollut Krog Robassa vaikka hotelli Lilla Robertsin loungebaari Lilla E:ssä olenkin ollut muutaman kerran, osallistunut samppanjajuhliin sisäpihalla ja hotellikierroksellakin. Maistelu kuulosti kivalta tavalta viettää iltaa Siipan kanssa. Laitoin
siis hakemuksen sisään ja sainkin kutsun tulla Siipan kanssa illastamaan ja kertomaan mielipiteeni.

I got to test with Husband Krog Roba's new menu in advance. I saw on Facebook that they were looking for ten couples to test the new dishes they are planning to add in the menu, wrote the retaurant a message and got invited.



Ravintola helsinki, baaritiski



Valaisin, ravintola helsinki

Baaritiski, ravintola helsinki

Lattialaatta, hexagon
Olen käynyt kerran ravintolan ovella vilkaisemassa ravintolaa sekä nähnyt kuvia blogeissa ja somessa. Tilassa on isot ikkunat kahteen suuntaan, salia hallitsee baaritiskin lisäksi suuri hämähäkkimäinen lamppu, -saman valaisimen näin aikoinaan Hongkongissa Classified-ravintolassa.

Krog Roban lattiat ovat kuusikulmaista laattaa harmaan ja ruskean sävyissä. Lattiakuvassa näkyy laattojen lisäksi myös bloggaajanne Kööpenhaminan matkan kaatumisesta vääntynyt ja edelleen reippaasti turvonnut oikea nilkka ja tukisukka. Hiljalleen se turvotus laski, kun malttoi lähinnä istua nojatuolissa tekemässä töitä jalka ylhäällä.  Viikon sisään poistuin kotoa pari kertaa, muuten koetin lepuutella jalkaa ennen Tukholman matkaa. Välillä nilkka kuitenkin vihottelee vieläkin .


Floor is made of hexagon tiles in sand and grey tones. On the tile photo you can also see my swollen ankle, I twisted my ankle in Copenhagen. I sat foot up at home PC on my lap for a week to get my ankle in some kind of condition before our trip to Stockholm.


Smorrebrod, ravintola helsinki, krog roba




Lehtikaali, salaatti, ravintola heldinki

Jäätelö, ravintola helsinkiRikkinäisistä raajoista ruokaan... Meille osui kasvismenu. Viereisin pöytiin, joissa myös täyteltiin palautelappusia, tuotiin liha- ja kalavaihtoehtoja.

Alkuruoaksi saimme smørrebrødejä, tosin aika erilaisia kuin Schønnemannissa Kööpenhaminassa. Kööpenhaminassa söimme traditionaalisia muhkeita leipiä, nämä olivat pienempiä ja pelkistetympiä. Tomaatti-tuorejuustoleivän päälliset olivat maukkaat, mutta leipä itsessään oli aika mauton. Siemenleipä tai juureen leivottu olisi antanut enemmän makua. Kalavoileivässä oli trendikkäästi etikkaisia mummonkurkkuja antamassa särmää muuten melko pehmeään makumaailmaan. Tämä vaihtoehto oli Suomi-ruokaa tuotuna tähän päivään. Tarkoituksena ilmeisesti on, että laajemmasta valikoimasta voi alkuruoaksi tilata pari-kolme leipää.

Pääruoaksi meillä oli korvasienimuhennosta pinaatin, uppomunan, friteeratun lehtikaalin, uusien perunoiden ja uppomunan kera. Lehtikaalia jotkut pitävät jo menneen talven lumena, mutta friteerattuna se maistui erinomaisesti. Annos oli keväisen raikas. Naapuripöytään kannettiin kala-annos ja  toiseen testaajien pöytään tuotiin ihan perinteinen steak frites eli pihvi ja ranskalaiset. Liha-annos oli todella tavanomaisen, jopa hieman tylsän näköinen, sillä varmasti on kuitenkin ystävänsä.


Jälkiruoka oli herkullisen pinkki vadelmajäätelö suklaa-lakritsakakun kanssa tarjoiltuna, se olikin illallisen parasta antia.


Saa nähdä kuinka moni annoksista jää sellaisenaan listalle, palautteen perusteella annoksia varmasti viilataan.



We noted different dishes were served to other testers. We got the vegetarian menu starting with smørrebrøds, although very different than the ones we ate at Schønnemann in Copenhagen.  These were smaller and toppings more simple. Idea is to order a few for starter. For foreign visitors fish cake with traditional pickled cucumbers on rye is the most interesting.

Kale is so last season for many foodies, but I liked it with false morel stew, piached egg, spinach, radish and new potatoes. A fresh spring dish. Waiters brouhgt fish and meat dishes to other tables. There was even a simple steak frites dish, it looked a big boring without greens but it's a classic many love.

Chocolate liquorice cake with pretty, bright pink raspberry ice cream ended the dinner nicely. To me it was the best dish of the meal.

Probably all dishes test tasted that night will not end on the new menu just as they were presented. The idea was to get opinions from customers and improve dishes according to feedback.


Krog Roba, Pikku Roobertinkatu 3, uusi menu/new menu 24.4.2017