Ihana kesäinen päivä Helsingissä | A summer day in Helsinki

Olipa ihana päivä eilen! Se kevät -tai suorastaan kesä- jota lumipyryissä ollaan kiihkeästi kaivattu, alkoi aivan yht'äkkiä. Aurinko helli lämmöllään, terassit olivat viimeistä sijaa myöten täynnä, ihmiset tungeksivat Ravintolapäivässä, Kaivopuistossa hevosia katsomassa, rantareitit täyttyivät ulkoilijoista... Kaikki halusivat saada osansa ensimmäisistä kesäisistä keleistä.


hanami, sakura, kirsikkapuu

jalopuu, kevät

narsissi, tulppaani

oranssi, vintageauto

kevätkukat

kevät, kukkakauppa, kevätkukat

kallion kirkko, fabianinkatu, helsinki

 Kukat tuntuvat parissa päivässä ilmestyneen kuin tyhjästä. Kirsikkapuut, joissa ei alkuviikosta näyttänyt olevan nuppujakaan, ovat jo täydessä kukassa, puistoissa tulppaanit, narsissit ja helmihyasintit ovat väriloistossaan.

ravintolapäivä, helsinki, muffinssi, hortensia


ravintolapäivä, helsinki, rocky road
 Siipan siskon tytär kavereineen piti Kids cafe-kahvilaa Pikku Roballa. Kauppa kävi kivasti, osa tuotoista meni Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle ja Unicefille. Me Siipan kanssa tietysti tuimme yrittäjän alkuja.


hevonen, kaivopuisto

hevonen, kaivopuisto

hevonen, kaivopuisto, ravuri, ravilähtö

hevonen, kaivopuisto, ravuri, ravilähtö
 Pikku Robalta suunnattiin Kaivopuistoon. Vanhan ravitallillakin työskennelleen heppatytön piti tietysti nähdä Hevoset Kaivarissa-tapahtuman Cityravit. Kaivopuistoon oli rakennettu 150 m ravirata, jossa ajettiin kahden hevosen sprinttilähtöjä paikaltaan lähtien. Hauska idea!


kuohuviini, villa anna, kaivopuisto

itämeri, sightseeing, helsinki
Joimme kuohuviinit Mattolaiturilla ja istuskelimme toista tuntia rantatuoleissa auringon lämmöstä nauttien. Onneksi olimme laittaneet aurinkosuojaa, aika moni muu oli käräyttänyt itsensä aurinkoa ahnehtiessaan.

Ihan näin kesäisenä ei taida jatkua, mutta eiköhän se lumisade ole tältä keväältä ohi. Nautitaan siis vähän viileämmistäkin aurinkopäivistä!

Winter turned to summer almost unexpectedly. It still did snow last week -yesterday was a beautiful summer day.


Kulhomunakas | Omelette in bowl

Munaruoat ovat trendikkäitä, kulhoruoatkin jatkavat voittokulkuaan. Mitä syntyy kun nämä kaksi muotiruokaa yhdistetään? Tietenkin kulhomunakas! Pannulla paistetut leipäkuutiot saavat seurakseen raakamakkaraa, kananmunaa ja tomaatteja.

Egg is very trendy ingredient now, at least here in Finland. Also bowl foods are still in fashion. Why not to combine them as an omelette in bowl.


munakas, munaruoka

munakas, munaruoka, kulhoruoka

munakas, munaruoka

Kulhomunakas

2 valkosipulinkynttä
200 g raakamakkaraa
2 paksua viipaletta maalaisleipää
3 rkl oliiviöljyä
5 kananmunaa
suolaa, mustapippuria myllystä
12 pisaratomaattia puolitettuna
(paellamaustetta)


Tarjoiluun
hienonnettuja yrttejä



Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi raakamakkara. Paista valkosipulia ja makkaraa pannulla muutama minuutti kunnes makkara on kypsää. Ota pois pannulta.

Kuutioi leipä. Lisää pannulle öljy ja paista leipäpalat rapeik­si. Laita palat sivuun.

Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla (sekä paellamausteella). Paista munat sekoitellen niitä samalla kokkelia muistuttavaksi seokseksi. Lisää pannulle makkarat ja leivät. Tarjoile kulhosta, viimeistele pisaratomaateilla tuoreilla yrteillä.

Paellamauste on espanjalaista maustesekoitusta, joka sisältää yleensä ainakin sahramia ja valkosipulia, maun lisäksi se antaa kaunista väriä munakkaaseen.

LUMO LIFESTYLEÄ VOIT SEURATA FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA



Omelette in bowl

2 garlic cloves
200 g raw sausages
2 thick slices of rustic bread
3 tablespoons of olive oil
5 eggs
Salt, black pepper from the mill
12 small tomatoes halved
(Paella spice mix)


For serving
Chopped herbs



Peel and sliced garlic. Slice raw sausages. Bake the garlic and sausage in the pan for a few minutes until the sausage is done.Take sausages and garlic out of the pan.

Dice bread. Add the oil to the pan and bake the bread cubes. Take bread cubes off the pan.

Beat the eggs. Season with salt and pepper (and paella spice mix). Fry the eggs whiskig them gently. Add sausages and bread to the pan. Serve in a the bowl, finish with tomatoes and fresh herbs.

Paella spice is a Spanish spice blend, which usually contains saffron and garlic. In addition to flavour, it gives beautiful color to the omelette.


Sesonkiherkku horsmanversot | Edible wild greens; fireweed

Villivihanneskauteni lähti tänä vuonna hieman tahmeasti käyntiin. Kööpenhaminassa loukkaamani nilkka oli sen verran huonona viikkoja, etten viitsinyt nilkuttaa lähikalliolle liukastelemaan. Eipä siellä toisaalta olisi huhtikuun hyytävässä säässä vielä paljoa poimittavaa ollutkaan. Villivihannekset saivat siis odottaa. Kun viimein toukokuun puolella lähdin ensimmäisen kerran "hortoilemaan", olivat horsmanversot ensimmäisenä listallani ja niitä löytyikin runsaasti.

horsma, maitohorsma, villivihannes

Horsmanversoja kannattaa etsiä kallioiden kupeesta, jossa ne ensimmäisenä nousevat esiin. Nyt niitä näkyy nousseen kyllä jo vähemmänkin suojaisille paikoille.

Nuoret hosmanversot ovat meheviä ja maukkaita, maultaan ne muistuttavat parsaa. Versot ja varret ovat syötäviä. Myöhemmin horsman kukkiessa käytän kukkia salaattien, aamiaisten ja jälkiruokien koristeena. Niistä voi tehdä myös hilloa ja juomaa, joita en vielä ole kokeillut.

Nämä horsmanversot paistoin pannulla samalla tavalla kuin parsat pari viikkoa sitten.

Kuten aiemminkin olen todennut, villivihanneksia voi huoletta poimia kaupungissakin, kun ei aivan keskustassa, autoteiden varresta tai koirien ulkoilupolkujen varrelta poimi.


Fireweed is a very common weed, but did you know it's edible? Young fireweed sprouts can be served like aspargus. I cooked them in pan last week with this aspargus recipe. Pink fireweed flowers later in the summer are also edible, I have garnished my overnight oats, salads and desserts with them.