Pariskuntamatka Silja Europalla Tallinnaan

Yhteistyössä Tallink Silja Oy, Visit Tallinn ja 40+ blogit


Tallinna - onko siellä mitään uutta nähtävää vai onko se niin tuttu, ihan loppuun kaluttu...? Reilusti yli sadan Tallinnan matkan perusteella voin sanoa, että kaupungista löytyy aina jotain uutta lyhyelläkin visiitillä. Vuorokauden pariskuntamatkalla Tallinnaa nähtiin monta minulle uutta kohdetta ja vietettiin parisuhdeaikaa sekä mukavia hetkiä ystävien kanssa Silja Europallakin.


Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit










Pääsin "parisuhdematkalle" Siipan ja kolmen 40+ -blogaajan ja heidän puolisoidensa kanssa.
Matkalla mukana olivat Kristallikimara-blogin Minna, Minäkö Keski-ikäinen-blogin Tiia sekä Beachhouse kitchenin Heli sekä puolisot. Bloggaajavaimojensa avustajina, kuvaajina, teknisenä tukena, käsimalleina ja keittiöassareina toimivat miehetkin saivat nähdä millaista on kun bloggaajat kokoontuvat pidemmäksi aikaa yhteen. Kuvia ainakin otetaan ja naurua riittää! Meitä emännöi Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjd, jolla oli myös oma miehensä mukana. Miehet eivät tunteneet toisiaan aiemmin, mutta hyvin heillä juttua riitti alusta loppuun.

Lähdimme Silja Europalla perjantai-iltana kohden Tallinnaa majoittuen mukavasti laivan tilaviin, uudistettuihin Deluxe-hytteihin. Hintaan kuuluvat erikoisaamiaiset ja minibaarista löytyvät virvokkeet, Deluxe-hyttien hinnat alkavat 149 eurosta, Club One-tarjouksina välillä edullisemminkin. 



Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit
Kokoonnuimme aluksi maistelemaan pikkupaloja ja juomaan raikkaita smoothieita sekä kuuntelemaan risteilypäällikkö Timo Niemistä, joka mm. kertoi laivan olevan 202 m pitkän, aluksen tankkaavan polttoainetta kerran viikossa, tarvittaessa pysähtyvän merellä hätätilanteessa hieman yli 400 metrin matkalla ja pelastusvälineitäkin on puolitoistakertaisesti matkustajamäärään nähden. Miehet innostuivat kyselemään kaikista laivan teknisistä tiedoista niin, että Marikan oli jo hätisteltävä lempeästi ensimmäisiä seuraavaan ohjelmanumeroon. 




Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit


Meille oli varattu hemmotteluhoitoja, osa päätyi magnesium-jalkakypyyn ja parafiinikäsihoitoon kuten Kristallikimaran Minna yllä, minä ja Siippa menimme peräkanaa reippaan eestiläsrouvan magnesiumöljyhierontaan. Siinä saivat istumatyöläisen rutisevat lavat kyytiä! Mutta oli ihanaa, pidän reipasotteisesta hieronnasta enemmän kuin sivelystä. Kohtuuhintaisia hemmotteluhoitoja on niin miehille kuin naisille, edullisin taisi olla miesten seitsemän euron parran siistiminen. Jos aikaa olisi jäänyt, Siippa olisi kokeillut mielellään vielä tätäkin.




Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit


Ennen ruokailua  järjestimme vielä pienimuotoisen oluttastingin olohuonemaisessa Corner Barissa. Virolaisen
Pühaste-panimon amber-tyypinen Sireen maistuu mm. joulumakkaroiden kanssa.



Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit

Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit

Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit

Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit

Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit

Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit

Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit

Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit


"
Yllättäen" ruokakuvia löytyy muistikortilta runsaasti... Näyttävät herkut oli tietysti ikuistettava! Rennon ja herkullisen illallisen nautimme Tavolata-ravintolassa. Tarjolla oli laaja skaala Italian herkkuja; antipastoa, kania, risottoa, pastaa, kalaa ja liha-annoksia... unohtamatta tietenkään jälkiruokia! Saimme puolisoiden kanssa tehtäväksi valita toisillemme alkuruoat, sattumoisin päädyimme molemmat valisemaan toisillemme kampasimpukkaa ja fenkolia, joka olikin ihan nappivalinta. Raikas fenkoli ja suolainen pecorino sekä sardelliaioli sopivat hyvin pehmeän savustetun kampasimpukan pariksi.

Jälkkäriä arvoin tapani mukaan viime hetkeen. Pannacottakin kiinnosti, mutta lopulta valitsin suklaapanforten joka tarjottiin  limoncellosorbetin ja basilikan kanssa. Basilika tarjottiin jännän pestomaisena, ilman valkosipulia toki!



Illallisen jälkeen jatkoimme iltaa vielä hetken
 yökerho Ocean Clubissa livemusiikin parissa, disco olisi ollut auki jopa kuuteen saakka! Viisaasti päätimme kuitenkin lähteä ajoissa nukkumaan, jotta olisimme virkeinä seuraavan päivän aktiviteeteissa.




Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit


Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit


Tallink Sija Europa blogimatka 40+ -blogit
Aamulla Executive Suite- ja DeLuxe -hytteihin kuuluvasta aamiaisesta nautittiin rauhassa Grill House -ravintolassa ennen maihinnousua. Myös muissa hyttiluokissa matkustavat voivat ostaa ennakkoon paremman, runsaan erikoisaamiaisen tavallisen meriaamiaisen sijaan. En yleensä välitä kalasta aamulla, mutta nyt kylmäsavulohi ja siianmäti näyttivät niin houkuttelevilta, että niitäkin oli maistettava. Erikoiskahvit kuuluvat tämän aamiaisen hintaan, kävimmekin tekemässä itsellemme muutamat latte macchiatot.

Vaikka Europa tunnetaan 22 h risteilyistään, voi erilaisia matkapakettejakin rakentaa. Aamulla voi laivasta nousta maihin matkatavaroiden kera, viettää päivän Tallinnassa ja palata illalla toisella laivalla takaisin. Tallinnassa on mahdollista järjestää mukavaa ja vähän jännittävääkin päiväohjelmaa koko seurueelle. Siitä seuraavassa postauksessa lisää.




Cruised to Tallinn in collaboration with Tallink Silja Oy, Visit Tallinn and 40+ blogs with Husband, three other bloggers and their husbands. Lots of laughs, delicious foods and luxury moments. Tallink serves delicious foods in several restaurants onboard, also different treatments from massages to beard trimming are available. More info on Saturday activities in Tallinn later on.


Viisi viikon varrelta | During this week

Taas on viikko vierähtänyt, ollaan jo marraskuun puolivälissä... Päivät lyhenevät, onneksi on ollut muutamia kirkkaitakin päiviä ettei koko päivän ole pimeää. Viikkoon on kulunut niin raikkaita hedelmiä kuin yhden monivuotisen henkilökohtaisen projektin loppuun saattaminen. Muutama virallinen paperi pitäisi vielä täyttää, mutta ostin jo pikku lahjankin itselleni.


smoothie, terveellinen aamupala
Viikon hedelmä on persimon, kaki tai sharon - nimitys riippuu lajikkeesta ja alkuperämaasta. Nämä ovatg nyt seongissa. Itse lisään meheviä persimoneja lähinnä salaatteihin, tuorepuuron sekaan ja smoothieen. Beachhouse kitchenin Heli oli myös keitellyt hedelmistä (vai ovatko ne itseasiassa marjoja) hilloa.

Kaki, persimon & sharon are now in season. I add them on salads, smoothies an Dover night oats, but they are pretty versatile also in savour foods.



morsiusharso, kukkakimppu


Viikon kauneimmat kukat ovat yksinkertaisia, morsiusharsokin näyttää taas rakkaalta ja herkältä. Katri Niskasen kanssa olen vuosien varrella tehnyt paljon yhteistyötä päivätyön puitteissa. Hänen hurmaavasta morsiuspukunäytöksestään sain mukaani muutaman oksan, jotka sopivat hyvin japanilaistyyppiseen maljakkoon. Itse näytös jäi kuvaamatta, kun kamera oli kotona. Unelmien morsiuspukuja kuitenkin; laadukkaista materiaaleista valmistettuja moderneja, mutta kuitenkin romanttisia pukuja. Moni puku sai jo naimisissa olevatkin toivomaan, että häät olisivatkin vielä edessäpäin...

Baby's breath looks fresh and beautitul again when combined with simple eucalyptus .





viinibaari helsinki annankatu

Viikon ravintola on sympaattinen, uudehko viinibaari Bricco Annankadulla. Kävimme Briccossa viime viikonloppuna illallisen jälkeen vielä lasillisella ennen kotiin menoa. Bricco on keskittynyt italialaisten pienten perhetilojen viineihin. Antipastoakin on tarjolla.


Restaurant of the week is  Bricco on Annankatu, Helsinki. Wine bar Bricco is concentrated on Italian wines from small producers.


Bricco, Annankatu 22, Helsinki


terveellinen smoothie goodio helsinki

Viikon raikkaimmat annokset nautittiin Goodiossa Katajanokan Kanavanrannassa. Hedelmäiset paksut smoothiet virkistivät sunnuntai-iltapäivää.

The freshest moment of the week was Sunday afternoon break with fruity smoothies at Goodio Cafe in Helsinki.


Goodio cafe, Kanavanranta, Helsinki



Design Laakso Sundman rannekoru hopea käsintehty

Viikon koru on Design Laakso Sundmanin yksinkertainen hopeasta käsityönä valmistettu rannekoru, jonka ostin kuluneella viikolla juhlistamaan yhtä onnekkaasti päättynyttä ja vuosien varrella harmaita hiuksiakin aiheuttanutta projektia.


Jewelry of the week is a hand made sterling silver bead bracelet by Design Laakso Sundman. I bought it to celebrate a stressful personal project that finally ended last week.


Design Laakso Sundman, Pieni Roobertinkatu 8, Helsinki


Ja kuten huomaatte, ei vielä mitään jouluista. Sydämeeni joulun teen... vähän myöhemmin. Tähän viikonloppuun mahtui myös yksi pikku reissu, siitäkin vähän myöhemmin.




Vegepihvit pavuista | Bean burgers

Vuoden vihannes on papu. Ennen en pitänyt pavuista lainkaan, nykyisin käytän niitä paljon. Yksi suosikkini on valkopapuhummus ja ihan uusin lempiruoka ovat papupihvit, jotka varmasti palaavat ruokalistalle useamminkin.

Pavut ovat ruokaisia. Ne sisältävät moniin muihin kasviksiin verrattuna enemmän kuituja, foolihappoa ja valkuaisaineita, edulliset pavut ovat erinomainen osa kasvispainotteista ruokavaliota. Pavuissa niissä on vain vähän kaloreita suhteessa niiden sisältämiin ravintoaineisiin.


kasvisruoka



papuruoka, proteiini, kasvisruoka

papuruoka, proteiini, kasvisruoka






Papupihvit

1 muna


400 g isoja valkoisia papuja, huuhdeltuna ja valutettuna


2,5 dl keitettyä cous cousia (voit myös kokeilla keitettyä kvinoaa)


3 valkosipulinkynttä, murskattuna


2 rkl aurinkokuivattua tomaattia palasiksi leikattuna


1/2 teelusikallista sitruunamehua


1 dl tuoretta basilika, silputtuna


3 tl riisijauhoa (tai vehnäjauhoa)


1 dl raastettua parmesaania


iso hyppysellinen chilijauhetta


suolaa ja vastajauhettua pippuria

Riko muna isoon kulhoon ja vispaa hyvin. Lisää pavut ja käyttämällä perunasurvinta tai lusikan kuperalla puolella murskaa pavut munan kanssa, kunnes seos on melko tasaista.



Sekoita joukkoon kypsennetty kuskus. Lisää sitten loput ainesosat, sekoita.



Ota taikinasta saman kokoisia mandariinin kokoisia palloja, taputtele taikinasta halkaisijaltaan n.
8 - 10 kokoisia pihvejä.



Laita pannulle tilkka öljyä ja lämmitä keskilämmöllä. Kypsennä papupihvejä kolme minuuttia molemmin puolin, kunnes  ne ovat paistuneet kullanruskeiksi. Tarjoile tahinin, peston ja turkkilaisen jugurtin kanssa.



Onko sinulla lemppariruokaa pavuista?


Finish vegetable of the year is bean. Previosly I didn't like beans at all, but now I love and use them a lot. beans are inexpensive and they are filled with folic acids, fibers and proteins.

My new favorite bean dish are these bean burgers.



Bean burgers

1 egg 
400 g can white beans, rinsed and drained 
2,5 dl cooked cous cous (you can also try cooked quinoa) 
3 cloves garlic, minced 
2 tablespoons roughly chopped sundried tomatoes 
1/2 teaspoon lemon juice 
1 dl packed fresh basil, chopped 
3 teaspoons rice flour (or all purpose flour) 
1 dl grated Parmesan 
big pinch chili powder 
salt and freshly ground pepper 

Crack egg into a large bowl and beat well. Add the beans and, using a potato masher or the back of a big wooden spoon, mash them together with the egg until relatively smooth but with some chunks remaining. 

Fold in the cooked couscous. Then add the rest of the ingredients. Mix until combined.

Roll small handfuls of the batter into balls the size of clementines. Press down to form a patty about 8-10 cm in diameter.

Grease a pan and heat over medium. Cook the patties about 3 minutes a side, until golden brown.  Serve with tahini, pesto and Turkish yogurt.