Instagram-periaatteeni | My Instagram policy

Kun joitain vuosia sitten liityin Instagramiin, hämmennyin monien "suosittujen tilien" tavasta haalia seuraajia kyseenalaisin keinoin. Itse olen päättänyt, että seuraajia tulee jos on tullakseen. Sisältö on ykkönen enkä lähde kalastelemaan seuraajia vaan saatan jopa poistaa epäilyttäviä seuraajia.

-en osta seuraajia tai tykkäyksiä

-follow/unfollow-seuraamista en harrasta lainkaan

-en automaattisesti seuraa seuraajia; someaikani on rajattua ja haluan seurata vain minua aidosti kiinnostavia tilejä. Haluan myös seuraajieni seuraavan tiliäni sisällön, en seuraajan takia

- poistan seuraajista kaikki se, jotka eivät vaikuta aidoilta, tilini sisällöstä aidosti kiinnostuneilta; "prinssieverstit" ja "amerikkalaiset Afganistanissa palvelevat leskimiehet", kaikki joilla on tuhansia seurattavia, mutta oma tili suljettu (yleensä intialaisia maksullisia feikkiseuraajatilejä, jotka hakevat uskottavuutta seuraamalla joitain muitakin tilejä), plastiikkakirurgiapalvelut, Instatilien kasvattamispalvelut jne.

-merkitsen Instagramiin ja blogiin yhteistyöt ja PR-näytteinä saadut tuotteet asianmukaisesti. En tee lainkaan yhteistöitä joissa toimeksiantaja pyytää ettei yhteistyötä mainita.

- Olen avoin yhteistyöehdotuksille, aiheina ruoka, viini, matkailu, hyvinvointi, kosmetiikka sekä lifestyle. En kuitenkaan instagram- tai blogipostausta pelkkää tuotetta vastaan.

Read my Instagam policies after the photos

instagram_kaupallinen_yhteistyö


instagram_kaupallinen_yhteistyö

instagram_collaboration
When I joined Instagram I soon realized many "popular" accounts have grown in unethical way. I have decided to grow organically even thogh it's painfully slow. Content is king; I concentrate on that and ban all dubious strategies to grow.


- I do not buy followers or likes

- I do not follow/unfollow to grow follower count

- I do not automatically follow for followers. My social media time is limited; I want to follow only accounts that greatly interest me. I also want my followers to be genuinely interested in my cintent, not just follow to get a follower

- I do ban all unauthentic looking followers; "princes", "American widowers serving in Afganistan", private accounts with thousands to follow, plastic surgeon services, "Instagram growth" accounts etc.

- I mark collaborations and PR samples received through blog accordingly. I do not collaborate with companies who ask not to mention collaboration clearly.

- I am open for commercial collaborations in food, wine, travel, wellbeing, cosmetics and lifestyle, but I do not commit to post in instagram or blog against product samples.

Vuoden parhaat

Vuonna 2017 oli monta hyvää hetkeä ja vielä tämän vuoden puolelle niitä on odotettavissa. Huomenna suuntaamme perinteisesti ystävien luo Kirkkonummelle ottamaan vastaan vuotta 2018 toivoen, että tuleva vuosi on hyvä meille kaikille.



Merisavu, merisumu



Arki on toki ollut pääosassa tänäkin vuonna, työtä, puurtamista, arkisia askareita. Suruakin on vuoteen kuulunut.

Luonnosta ja sen ilmiöistä olen erityisesti nauttinut. Ne tuovat arkeenkin paljon iloa. Vaikka en olekaan kylmien säiden ystävä, tammikuun merisavut pakkassäillä olivat kyllä upeat. Ruokatunnilla otsa jäässä hölkötin kauppatorille ikuistamaan ilmiön. Oli palelemisen arvoinen hetki. 



kuu, täysikuu, kuunsilta
Vuoden kauneimman kuutamon näin Tammelassa heinäkuussa, taisi myös olla kesän lämpimin viikonloppu.


viinitie, saksalaiset viinit, automatka, viini, auringonnousu
Upein auringonnousu oli Hambachissa Saksan Pfalzissa yöpyessämme Gästehaus Rebenhofissa.


bistro 1718, deidesheim
Olen syönyt tänä(kin) vuonna monta upeaa ateriaa. Vuoden paras ateria taidettiin kuitenkin syödä samaisella viinimatkalla Saksan Deidesheimissä, Bistro 1718 tarjosi yksinkertaisella ruoalla ja loistavalla palvelulla täydellisen kokemuksen.


raparperi, granita, grön

Vuoden kaunein ateria oli Grönissä nauttimani huikea illallinen.



toca, mustekala, Taste of Helsinki 2017
Vuoden ruokatapahtuma oli Taste of Helsinki, joka järjestettiin kerrankin aurinkoisessa säässä.




omenankukka, omenapuu, kukkiva puu
syreeni, kukkiva pensas

Vuoden paras aika, ainakin luonnossa oli kukkea alkukesä



Mutakakku, suklaakakku


Vuoden syntisin jälkiruoka oli suklaakakku paistinpannussa, valmistuu näppärästi vaikka uuden vuoden juhliin.




Trendiväri, muotiväri

Vuoden trendikkäin väriyhdistelmä on ollut tummanvihreä ja pinkki.


Kuluneena  vuonna olen käyttänyt luomukosmetiikkaa yhä enemmän. Yksi vuoden parhaista kosmetiikkatottrista on ollut argaöljy, jota olen käytyänyt yövoiteiden sijaan.





Olen työmatkaillut ahkerasti Tallinnaan tänä vuonna, mutta vuoden paras risteily oli bloggaajien ja puolisoiden Tallinnan-matka, heti perässä tulee ruokaristeily Baltic Princessillä.



Päiväretki Kööpenhaminaan

Vuoden paras päiväretki oli keväinen Kööpenhaminan matka, vaikka nyrjäytinkin nilkkani pahasti ja nilkutin kolme kuukautta.


Muotinäyttely, pariisi, dior


Vuoden paras näyttely oli ehdottomasti Diorin muotitalon 70-vuotisnäyttely Pariisissa. Suosittelen käymään näyttelyssä, jos satutte viettämään Pariisissa uutta vuotta. Näyttely on 6.1. auki viimeistä päivää. 

Mitkä sinulle ovat ollet vuoden parhaita hetkiä?


Uuden vuoden helpot cocktailpalat

Joulun ruokaähkystä on selvitty, välissä on ollut yksi 500 kcal paastopäiväkin. Nyt pitäisi suunnitella jo uuden vuoden tarjottavia. Helppous on punainen lankani kokkailussa, myös nämä cocktailpalat ovat helppoja valmistaa. Pikkusuolaisten näpertämisen ei tarvitse olla vaikeaa.





Cocktailpala, alkupala, sormisyötävä



Alkupala, cocktailpala, sormisyötävä

Alkupala, cocktailpala


Kylmäsavuporomousse

1 dl hienonnettua kylmäsavuporoa
1 prk piparjuurituorejuustoa (Cantadou tai Lidlin Crefée)
1 rl kermaa
mustapippuria myllystä

Notkista tuorejuusto kermatilkalla, sekoita hienonnettu kylmäsavuporo joukkoon. Mausta mustapippurilla, tarjoile hapankorppujen tai ruisnappien kanssa.


Persimon ja kylmäsavukinkku

1 persimon 
4 viipaletta kylmäsavukinkkua

Leikkaa persimon 12 lohkoon, leikkaa kylmäsavukinkkuviipaleet kolmeen osaan. Nosta kinkkuviipale persimonin päälle.


Lohipastrami

500 g lohta (leveä keskipala)
karkeaa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
rouhittua korianterinsiementä

Poista lohesta nahka ja rasva, nypi ruodot. Mausta kala suolalla ja anna sen imeytyä jääkaapissa n. 1,5 h. Pyyhi ylimääräiset suolat pois ja leikkaa lohipala ruotoviivan suuntaisesti  neljäksi tangoksi. Lämmitä pinnoitettu pannu tulikuumaksi. Pyöritä lohipalat kuivalla pannulla yksi kerrallaan niin, että ne saavat hieman pintaväriä. Nosta palat isolle lautaselle. Mausta lohipalat pippurilla ja korianterilla . Kääri jokainen lohipala  tiukkaan tuorekelmupakettiin, pyöritä kelmua molemmista päistä eri suuntiin. Laita paketit tunniksi jääkaappiin. Leikkaa lohipalat terävällä veitsellä siivuiksi, ja poista vasta sen jälkeen tuorekelmu. Tarjoile salaatinlehdellä aiolin kera.