Viisi viikon varrelta ja arvonnan voittaja

Kuluneella viikolla on ollut kaikenlaista menoa. Töissäkin on ennen lomia rauhoittunut sen verran, että huoletta on voinut lähteä normi-ihmisten tapaan neljän maissa eikä katastrofi ole odottanut seuraavana aamuna.

Siippakin on reilun viikon työmatkalla joten iltamenot ja tuttujen tapaaminen on ollut ihan tervetullutta yksin kotona olemisen sijaan. Nytkin on laskettu päiviä, syksyllä täytyy laskea viikkoja kotiinpaluuseen, kun hän lähtee parin kuukauden työreissuun. No, ei vielä murehdita sitä. Tässähän on vielä lomat ja kaikkea kivaa välissä.


meri, helsinki, visit_helsinki

kuunari_kathrin, purjehdus_helsinki


purjehdus


Stoli_Cocktailtehdas


Stoli_Cocktailtehdas




kuunari, purjehdus_helsinki


Elle-lehti järjesti tiistaina yhdessä Solera Finlandin ja Stolichnaya-vodkan* kanssa -lukijaillan Helsingin edustalla purjehtien kuunari Kathrinalla, johon myös meidät Taste of Helsinki-ambassadorit oli kutsuttu mukaan. Solera Finland, joka kuluttajat tuntevat paremmin Viinilinnana, tuo Taste of Helsinkiin 14.-17.6.2018 kaksi omaa konseptiaan; Stoli Cocktailtehdas ja Viskin sekoittamisen jalo taito, sekä kaksi erillistä baarikonseptia; Stoli -cocktailbaarin sekä rennon olohuoneen, jossa voi nauttia skotlantilaisia viskejä.
Halkolaiturilta lähteneen purjehduksen ohjelmassa oli merellistä alkukesän tunnelmaa, herkullisia juomia ja rentoutumista hyvässä seurassa. Kakkukin oli teeman mukainen. Harmittavasti tiistaille osui viikon viilein päivä, mutta olin kannella kuitenkin useaan otteeseen kuvaamassa. Purjehduksella valittiin myös Stolin nimikkococktail Taste of Helsinkiin. Torstaina alkavasssa tapahtumasa maistellaan mansikan ja basilikan makuista cocktailia.

Helsingin saaristo on todella kaunis, suosittelenkin kesäpurjehdusta ei vain turisteille vaan myös meille helsinkiläisille. Erilaisia purjehduksia, vene- ja laivamatkoja on saatavilla muutaman euron Suomenlinnan lautasta hulppeisiin luksusveneretkiin.


Taste of Helsinki-pääsyliput valitsemaansa kattaukseen voitti Katriina. Onneksi olkoon! Voittajalle on ilmoitettu.

ravintola loiste, asiakasomistajaviinit






s-ryhmä, ravintola loisteKeskiviikkona S-ryhmä esitteli kello viiden viinillä* ravintola Loisteessa, Helsingin kattojen yllä uusia asiakasomistajaviinejään. Vähän yli parillakympillä saa S-etukorttia vilauttamalla mm. Hardysin tuttuja Aussiviinejä, Nicholas Feuillaitten samppanjapullo maksaa tilkan yli neljäkymppiä. 


punaviini, viinilinna
Viinilinna järjesti yleisölle avoimen I love wine-tapahtuman* Helsingissä torstaina ja perjantaina, Armigeron Barbera d'Asti Superiore oli maistamistani viineistä yksi suosikkejani. Vaikka joulu on -onneksi- vielä kaukana edessä, puhuimme jo kunka tässä olisi se tämän vuoden hyvän hinta-laatusuhteen joululahjaviini, joka vain paranee vuoden-pari ikääntyessään.


tuorepuuro, aamiainen


tuorepuuro


Viiniä tuli siis maisteltua useampana päivänä, viikonloppu onkin kulunut terveellisemmissä merkeissä. Olen järjestellyt niin äidin puutarhassa kuin kotona viikonlopun aikana ja ostanut kotiin mansikoita, vadelmia, aprikooseja ja banaania joista olen tehnyt tavallistakin hedelmäisempiä tuorepuuroja.



footner, kuorivat_sukat
Tältä viikolta tulee myös vinkki kesäjaloille; sain viestintätoimistolta testiin Footner-kuorintasukat. Perjantai-iltana istuin kuorivaa geeliä sisältävät kuorintasukat jalassa ja vaikka paketissa puhutaan jalkojen ihon alkavan kuoriutumaan viiden-kymmenen päivän sisään, jalat ovat juuri nyt aika hurjan näköiset. Jalkapohjista ja kantapäästä ihoa lähtee liuskoina, parin päivän sisään luvassa ovat kuitenkin pehmeämmät jalat. Kannattaa levittää vaseliinia jalkaterän päälle, jollet halua ihon kuoriutuvan siitäkin.

Anthony_bourdain

Viikon järkytys oli Anthony Bourdainin kuolema. Olen häntä fanittanut vuosikausia, katsonut ohjelmat, lukenut kirjat ja seurannut hänen vinkkejään maailmalla. Monta matkaa ennen olen tsekannut Youtubesta onko kohdekaupungista olemassa Bourdainin ohjelmaa. Olen viettänyt hauskan ja herkullisen Les Halles-ravintolassa New Yorkissa, jossa hän työskenteli pitkään keittiömestarina ja yhden upeimmista aterioistani koskaan olen syönyt Bo Innovationissa Hongkongissa Anthonyn ohjelman innoittamana.

Tämä muistutti taas, että julkisuuskuva ei todellakaan paljasta  kaikkea. Muodostamme mielikuvan ohjelmien, somen ja lehtijuttujen perusteella, mutta se ei ole koko totuus. Menestyvän, rennon ja huolettoman julkisivun takana voi surullisimmillaan olla demoniensa riivaama ihminen.


*Kutsut blogin kautta | Alkoholia koskevat kommentit joudun poistamaan, muut kommentit tavalliseen tapaan tervetulleita

Kurpitsansiemenfocaccia

Olen viime aikoina leiponut vain patalaipää, mutta vanha suosikkini focaccia tuli mieleen kun halusin tehdä vaihteeksi jotain muuta leipää. Jossain vaiheessa leivoin focacciaa useinkin, mutta viime vuosina se on jäänyt vaikka resepti on helppo ja lopputulos herkullinen. Focaccia on ihana vaikkapa juhannuspöydässä.

Kurpitsansiemenet, rosmariini ja oliiviöljy antavat upeaa makua leipään. Lurautan yleensä pataleipätaikinaankin ruokalusikallisen (tai kaksikin) kreikkalaiselta bisneskumppanilta saamaani hänen puutarhansa puiden oliiveista puristettua öljyä antamaan taikinalle extramehevyyttä.



focaccialeipä, focaccia, leivonta, leivän_leipominen


focaccialeipä, focaccia, leivonta, leivän_leipominen

focaccialeipä, focaccia, leivonta, leivän_leipominen

focaccialeipä, focaccia, leivonta, leivän_leipominen
Focaccia-leipä
4 dl vettä

7 g kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 tl hunajaa

7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

4 rkl oliiviöljyä

2 rl kurpitsansiemeniä
1 rl rosmariinia
sormisuolaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liota joukkoon hiiva, suola ja hunaja.

Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput jauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10–15 minuuttia.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia (minä annoin taikinan nousta yön yli viileässä).

 Voitele 20 x 30 sentin kokoinen reunallinen uunivuoka oliiviöljyllä. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

Painele kohonneen taikina pintaan kuoppia, pirskottele oliiviöljyllä ja painele leivän pinnalle kurpitsansiemeniä ja sormisuolaa.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kauniin kullanruskea.

Ravintola Ragu, Helsinki

Kaupallinen yhteistyö Ravintola Ragu | Taste of Helsinki

Parin viikon takainen Taste of Helsinki-ambassadorien "safarikierros" huipentui Ravintola Raguun. Ragun jokainen annos, huikea leipäkori mukaanlukien, kirvoitti kaikkien huulilta ihastuksen huokauksia.

Pääsin Taste of Helsinki-yhteistyön merkeissä Beachhouse Kitchen-blogin ja Nelkytplus -blogeja vetävän Helin kanssa uudestaan Raguun illastamaan. Ravintola tarjosi meille huikean illan, jossa kohtasivat upeat ruoat ja niihin sovitetut tyylikkäät viinit huomaavaisen ja asiantuntevan palvelun siivittämänä.


Ragu_helsinki



ragu_helsinki, leipälajitelmaRagu_helsinki, samppanja

Ragu_helsinki
Rauhallisella Ludviginkadulla, aivan ydinkeskustassa sijaitseva 90-paikkaisessa (+20 paikkaa baarissa) Ragussa inspiroidutaa skandinaavisen keittiön puhtaudesta ja kekseliäisyydestä. Ruoissa näkyvät myös ovat Italian ruokaperinteet ja upeat raaka-aineet sekä viinit. Ragu tarkoittaa pitkää haudutusta, ja teema näkyy listalla: erityisesti liharuoissa maistuvat intensiiviset ja pitkään haudutetut maut.

Ravintolan viinilistalla on samppanjaa lukuunottamatta italialaisia viinejä, osa myös omaa tuontia. Ravintolan laajasta viinilistasta vastaa sommelier Riia Manninen. Alkuun nautimme lasilliset Petit & Bajanin Ambrosie Brut Grand Cru -samppanjaa. Pöytään kannettiin myös odottamme leipävalikoima, totta kai.



Ragu_helsinki


Ragussa palvelu oli huomaavaista, ilman turhaa pönötystä. Kokit tarjoilivat annoksia kaikkiin pöytiin tarjoilijoiden ohella. Arvostan yhä enemmän kivan luontevaa, mutta osaavaa palvelua hyvin tärkeänä osana ravintolakokemusta. Tarjoilijamme kertoi, että Ragussa on mukava olla töissä. Hyvä fiilis välittyikin henkilökunnasta.

Ragu palvelee myös ilman varausta paikalle pistäytyviä. Baari sopii viinilasillisen nauttimiseen, rennompaan ruokailuun tai seurusteluun. Vapaita pöytiä pyritään pitämään myös walk in-asiakkaille, vaikka maanantai-iltanakin ravintola oli täynnä työporukoita, illastavia ystäväseurueita ja matkailijoita. Kannattanee kuitenkin varmistaa pöytä varaamalla.







A la carte -listan lisäksi Antti Asujamaan ja Markus Murtovaaran luotsaama keittiö tarjoilee  menukokonaisuuksia, joiden antimissa korostuvat paikalliset erikoisuudet ja vuodenaikojen vaihtelu. Neljän ruokalajin Menu Ragussa ja kolmen, neljän tai viiden ruokalajin Menu Ludarissa nostetaan erityisesti esiin pienempiä tuottajia, luomuraaka-aineita ja sesongin makuja. Saimme maisteltavaksi annoksia molemmilta listoilta.

Ensimmäinen annoksemme oli Ahvenanmaan siikaa munan, tillimajoneesin ja paahdetun mallaksen kanssa, juomana Abbazia di Novacellan Praepositus Kerner. Raikkaita kesäisiä makuja.


ragu_helsinki  
Ragu_helsinki, tartarpihvi

Heli jo Facebookissa arvuuttelikin oliko tämä annos makea vai suolainen. Tartar-pihvihän tämä oli; Carne cruda luomunaudan sisäpaistista, mehustetut tomaatit ja kuttujuusto sulivat suussa.



Ragu_helsinki, kukkakaalikeitto

De Sanctis, jälkiruokaviini, ragu
Kuohkea kukkakaalikeitto hiillostetun kampasimpukan ja pikkelöidyn raparperin kera ihastutti. Kuten olen joskus aiemminkin kertonut, en ole suuri kukkakaalin ystävä. Tämän annoksen edessä kuitenkin antauduin; kukkakaali on herkullista!

Kukkakaalikeiton kanssa maistui makea viini De Sanctis, Diciassette Undici Malvasia


Ragu_Helsinki

Kukkakaalikeiton jälkeen tuotiin yllättäen ravintolan itsetehtyä makean sitruksista limoncelloa välijuomaksi. Ajatelimme jo siirtyvämme jälkiruokiin.

Annokset eivät kuitenkaan loppuneet siihen, limoncellolasillisen kera vedettiin vain hieman henkeä, ja sitten jatkettiin ruokailua!


Ragu_helsinki



ragu_helsinki

Nautimme seuraavaksi haudutettua kuhaa, kuha-rapukakkua, pinaattignoccheja ja silli-voikastiketta. Annoksessa oli upeita erilaisia kalaisia makuja ja struktuureita.




Ragu_helsinki

Ragu_Helsinki
Viimeisenä lämpimänä ruokana tarjoiltiin 24h haudutettua karitsanniskaa, karitsamakkaraa, savustettua puikulaperunaa ja suippokaalia. Annoksessa oli juuri niitä "ragumaisia" intensiivisiä ja pitkään haudutettuja makuja.


Ragu_Helsinki

Vähitellen alettiin päästä kohden aterian loppua, mutta ennen varsinaista jälkiruokaa Antti kantoi pöytään esijälkiruoan; seljankukkamascarponea, selleriä, omenaa ja paahdettua maitojauhetta. Selleri toimi loistavasti tässä jälkiruoassa.



Ravintola_ragu
ravintola_ragu, Leonildo Pieropani

Varsinainen jälkiruoka oli lakritsicremeux, sitruunasherbettiä ja marinoitua fenkolia. Sitruunan ja lakritsin liitto on taivaallinen, fenkolissa on myös lakritisisia makumaailmoja. Jälkiruoan pariksi meille oli valittu kauniin kullankeltainen, jalohomeinen Leonildo Pieropanin Le Colombare Recioto di Soave Classico.


Nimi Ragu voidaan hauduttamisen lisäksi johtaa sanaan ragoûter, joka tarkoittaa ruokahalun palauttamista tai yleensäkin mielenkiinnon lisäämistä. Ruokahalua ja mielenkiintoa annokset todela herättivät!


Taste of Helsinki on jo ensi viikolla, tapahtumassa(kin) Ragun menu on upea. Maistelimme safarilla nämä kaikki annokset, ovat toinen toistaan herkullisempia. Aion Taste of Helsingissä syödä nämä kaikki uudelleen, tuskin maltan odottaa!

MAA-ARTISOKKA 6€

Paahdettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä & hapanjuurivohveli

VIIRIÄINEN 8€
Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia

KARITSA 6€
Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia

METSÄMANSIKKA 5€
Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää




Nyt päästään siihen kilpailuun; kerro perjantaihin 8.6.2018 klo 24 mennessä mikä Taste of Helsinkiin osallistuvien ravintoloiden annoksista kuulostaa kiinnostavimmalta ja voita kahden hengen pääsyliput haluamaasi kattaukseen. Ilmoita myös sähköpostiosoitteesi (ei käytetä muuhun kuin tämän arvonnan voittajalle ilmoittamiseen).





Taste of Helsinki 14.-17.6.2018 Töölonlahden puisto
Torstaina, perjantaina ja sunnuntaina on kaksi kattausta; 11-15 ja 17-22.30 , sunnuntaina yksi; 12-17