Pina colada-puuro | Pina colada overnight oats


 
 
Tuorepuurokokeiluillani ei näytä olevan rajaa. Rakastan tuorepuroa, mutta haluan siihen aina uutta variaatiota. Nyt keksin lorauttaa puuroon mukaan kookosmaitoa ja hienontaa ananaksen kovemman keskustan. Näin syntyi pina colada-tuorepuuro kahdelle!
 

Pina colada-tuorepuuro 
 
1,5 dl kaurahiutaleita
ananaksen keskiosa paloina
1 banaani paloina
1 tl chiansiemeniä
1 dl kookosmaitoa
1 dl vettä tai kookosvettä
 
 
Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa tai blenderissä ja anna turvota jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.


There are no limits in my overnight oats trials. I love fresh porridge, but want to change it all the time. This time I added some coconut milk and blended in the core of pine apple. Hey presto!!!  Pina colada overnight oats for two!
 
Pina colada overnigh oats
 
1,5 dl rolled oats
pine apple core  sliced
1 banana sliced
1 tsp chia seeds
1 dl coconut milk
1 dl water or coconut water
 
 
Blend all together in blender and let stand few hours/overnight in refrigerator.
 
 
 



Herkullinen kasvismoussaka | Delicious vegetable moussaka




Syömme kasvisruokia paljon muutenkin, mutta varsinkin maalla niitä tulee tehtyä, anoppini kun on kasvissyöjä.

Alkuperäiseen kasvismoussakaan kesäkurpitsa ei taida kuulua, mutta se sopi kuitenkin hyvin munakoison kaveriksi.



Kasvismoussaka
 
2-3 munakoisoa
suolaa
öljyä
 
 
1 kesäkurpitsa
sipuli
valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
800 g tomaattimurskaa
2 tl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl silputtua oreganoa       
250 g raastettua mozzarellajuustoa tai voit korvata puolet fetalla)
 
 
Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Ripota viipaleille suolaa ja itketä 15 min.

Silppua kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää kastikkeen muut ainekset. Hauduta noin puoli tuntia

 Huuhdo ja kuivaa munakoisoviipaleet. Sivele viipaleet öljyllä ja grillaa tai paahda pannussa

Lusikoi uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Lado munakoisoviipaleita päälle. Lisää seuraavaksi tomaattikastiketta ja molempia juustoja. Jatka kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee tomaattikastiketta ja juustoa. Paista kasvismoussakaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
 
 

We eat vegetarian dishes a lot, but I cook them especially at my inlaws as my moter in law is vegetarian.
Vegetable moussaka
 
2-3 eggplant

  salt

  oil

For the sauce


1 zucchini

1 onion

2 cloves garlic

3 tablespoons oil

800 g of crushed tomatoes

2 teaspoons of cane sugar

1 teaspoon salt

1 teaspoon freshly ground black pepper

2 tbsp chopped oregano

250 g grated mozzarella cheese (half can be substituted with feta)







Cut the eggplant into thin slices. Sprinkle slices with salt and let stand 15 min.

Chop zucchini, onions and garlic cloves. Saute onions in oil and add the other ingredients for the sauce. Simmer for about half an hour.

Rinse and dry the eggplant slices. Brush the slices with oil and grill or roast in a pan

Spoon the tomato sauce on the bottom of an oven dish and add a layer of eggplants. Next, add the tomato sauce and both cheeses. Continue to layer; tomato sauce and cheese are the top layers. Bake in 175-degree oven for about 40 minutes.



 

Tyylikäs cocktaillounge | A stylish cocktail lounge in Helsinki

 





Pikku Roobertinkadusta on nopeasti tulossa yksi Helsingin varteenotettavimmista ravintolakaduista. Kahden korttelin pituisella kadulla on jo Pastis ja Hotelli Lilla Roberts ravintoloineen. Uusia ravintoloita on aukeamassa lisää jo alkuvuoden aikana.

Olen ollut eräässä tilaisuudessa hotellissa ja syksyn aikana myös kävimme katsomassa Marjon kanssa aulan eläinteemaista sisustusta. Eläinteema näkyy niin valaisimissa, koriste-esineissä kuin tapetissakin.

Olin Siipan kanssa puhunut pitkään, että meidän pitäisi käydä cocktaileilla Lilla E-baarissa hotellin aulassa ja pari viikkoa sitten viimein kävimme nauttimassa juomat. Loungebaarissa istui melko paljon niin hotellivieraita kuin meitä paikallisiakin nauttimassa juomiaan perjantai-iltana, joten en kovin monta yleiskuvaa viitsinyt ottaa.

Lämmin juomani tarjoiltiin japanilaisesta teekupista ja siinä oli rommia, kanelia sekä dukkah-mausteseosta. Herkullinen ja lämmittävä juoma sopi hyvin kireään pakkaspäivään, tosin 15€ hintaan juotavaa olisi voinut olla hieman enemmän. Siipan kauniin värisessä juomassa oli sumakkia ja hibiskusta.

Varsin tyylikäs lisä Helsingin cocktailbaarien kirjoon.


Had coctails at the stylish Hotel Lilla Roberts lobby bar Lilla E on Helsinki design district. I had a warm coctail served in a Japanese tea cup with rum, cinnamon and dukkah and Hudband had a bright red cocktail with hibiscus and sumac.
Helsinki cocktail scene has grown interesting in the past few years and this cocktail lounge is a good addition to the mix.

Trendikkään terveellistä kurkumakanaa | Trendy, healthy turmeric chicken







Kurkuma on noussut trendikkäimpien mausteiden joukkoon, ei vain kauniin värinsä ja makunsa ansiosta, vaan myös sen takia, että sen väitetään olevan varsin monipuolinen terveystuote. 
Kurkuma saattaa estää melanoomaa, eturauhassyövän kasvua ja rintasyövän leviämistä. Joidenkin tutkimusten mukaan kurkuma puhdistaa maksaa ja hidastaa tai jopa estää Alzheimerin tautia. Toisissa tutkimuksissa on taas todettu, että estää tulehduksia ja edistää rasva-aineenvaihduntaa ja näin edesauttaa painonhallinnassa. Kurkuma saattaa viivyttää alkoholin aiheuttamia maksavaurioita. Kiinalaisessa lääketieteessä kurkumaa on pitkään käytetty masennuksen hoidossa. Melkoinen ansiolista!

Tätä ruokaa olen tehnyt jo vuosia maun takia, ennen kuin olin kuullut mitään kurkuman hyvistä terveysvaikutuksista.
Nyttemmin ole lisäillyt puoli teelusikallista kurkumaa silloin tällöin myös tuorepuuroon antamaan kaunista väriä ja tuomaan terveyttä.

Kurkumabroileri
Viipaloi yksi kananrinta/ruokailija. Marinoi yön yli/pari tuntia. Paista pannulla kypsäksi 10-15 min. Tarjoa riisin, tsatsikin, hummuksen ja tomaattien kera.


Marinadi (kahdelle kananrinnalle)

1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl kurkumaa
1 rl oliiviöljyä
1 tl kuivaa minttua hienonnettuna
suolaa
mustapippuria



Turmeric is now very trendy, not just because of the flavour and beautiful yellow color, but also because off the multiple health benefits. It might prevent prostate and breast cancer, make progress of Altzheimer slower, clean liver, prevent inflammations and help in weight controlling. In China turmeric has been used to cure depression.

I have made this dish numerous times over 10 years, already before I did know anything about the healthy aspects of turmeric, just for the delicious taste.


Turmeric chicken


Slice one chicken breast per person and marinate few hours/overnight, fry 10-15 min until tender and well done. Serve with rice, tsatsiki, hummus and tomatos

juice of one lemon
1 garlic clove
1 tsp turmeric
1 tb olive oil
1 tsp dried mint
salt
pepper





Kasvokuvauksen saloja Eucerinin illassa | Sercrets of a good looking skin and selfie photos



































Vaikka CC-voiteet eivät olekaan enää mikään kosmetiikkauutuus, apteekkikosmetiikan puolella niitä ei vielä ole paljoa tarjolla.

Olin viime viikolla tutustumassa Eucerinin uuteen, apteekkeihin tammikuun lopussa myyntiin tulevaan Hyaluron-Filler CC Cream Light-voiteeseen. Samalla kuulimme meikkaaja Riian meikkausvinkkejä ja kuvaaja Eero Kokon ,ohjeita sen täydellisen selfien aikaansaamiseksi.


Eucerinin Hyaluron-Filler CC Cream Light on kliinisesti ja dermatologisesti testattu, tehokkaasti ryppyjä tasoittava hoitovoide, jonka hyaluronihapot ja glysiinisaponiini ehkäisevät ryppyjen muodostumistaja tukevat ihon omaa hyaluronihappotuotantoa. Tuotteessa on UVA-suoja ja suojakerroin 15.

Keskustelimme illan aikana CC-voiteen käyttötavoista seuratessamme meikkaaja Riia Koiviston työskentelyä kauneusvloggaaja Nella Törnroosin luonnollisen lookin tekemiseksi. Ihon sävyyn mukautuvaa CC-voidetta voi käyttää sellaisenaan meikkivoiteen sijaan silloin kuin haluaa vain tasoittaa hieman ihon sävyä ja saada sen näyttämään sileämmältä. Sitä voi käyttää myös meikkivoiteen alla, meikkivoidetta ja peiteväriä tuputellaan silloin ohuelti vain eniten peittämistä kaipaaviin kohtiin. Varsinkin kesällä kaipaan vain kevyesti peittävää tasoitusta ihon sävyyn, viikonloppuisin ympäri vuoden käytän useimmiten vain vähän meikkiä ja silloin CC-voide riittää tasoittamaan ihon sävyä. Riia oli niin ihastunut tuotteeseen, että oli lisännyt sen vakiotuotteeksi meikkipakkiinsa.

Käytin viikonloppuna Eucerinin CC-voidetta ensimmäisen kerran. Se mukautui ihon omaan sävyyn, parantaen ja tasoittaen sitä, mutta lopputulos oli hyvin luonnollinen viikonlopun #nomakeup-meikkiin (jossa kuitenkin oli käytetty myös peiteväriä silmien alla ja katkennutta verisuonta peittämään, ripsiväriä, luomiväriä, poskipunaa ja huulipunaa.)

Kuvausvinkit kiinnostivat minua kovasti. Paljon oli tuttuakin, mutta aina oppii uuttakin. Valolla ja varjolla saadaan kuvattavan parhaat puolet esille. Paras ja kuvattavaa imartelevin valo on laaja läheltä tuleva valo, parhaimmillaan luonnonvalo ikkunasta. Ei kuitenkaan kova, suora auringonvalo, joka korostaa ihon epätasaisuuksia. Epätoivottuja varjoja vaikkapa leuan ja silmien alla voi häivyttää  kasvoille voi alhaalta päin heijastavalla valkoisella pinnalla (pöytä, valkoinen pahvi tms.). Leukaa ei kannata painaa alas häivyttääkseen kaksoisleukaa, helttaa, ryppyjä tms. kuvissa, vaan mieluummin työntää sitä kevyesti eteenpäin. Poskipäiden muotoa yms. korostuu varjostamalla tummalla pinnalla (pahvi tms.) sivulta. Oma kuvani on vähän ylivalottunut, eikä sitä poskipäitä esiin nostavaa varjostustakaan ole, täytynee harjoitella selfieitä lisää myöhemmin.


EDIT; Blogikaverini Tuulannelin blogissa on Eucerin-arvonta 7.2. asti



Attended a blogger night where Eucering presented their new Hyaluron-Filler CC Cream Light. I have now tested the prodcut for few days, seems to be especially good for those #nomakeup weekend days when I want to have just a hint of coverage. It makes skin's texture and color to look more even and offers effective anti-wrinkle care too.

We also got tips from a aprofessional photographer for good head shots and selfies. Natural light is the best (forget the flash light!), but not direct sunight as it makes shadows much harsher and accentuates wrinkles, pores and other imperfections. Soft light and soft shadows are the best to draw out the best of features. Don't pull chin down to hide double chin or neck wrinkles, instead push chin slightly forward.

Japanilainen izakaya kotona | Japanese izakaya at home


Izakayat ovat japanilaisia rentoja ja tunnelmallisia, meluisiakin ruokapaikkoja, joissa on saatavilla monia erityyppisiä ruoka-annoksia. Juominen on izakayassa ensisijainen aktiviteetti.

Söimme useissa edullisissa izakaya-tyyppisissä ravintoloissa Japanin-matkallamme vuosi sitten. Aina emme olleet varmoja mitä tuli tilattua, mutta annokset olivat aina herkullisia ja muita ruokailijoita - lähinnä salariman- eli valkokaulustyöntekijöiden seurueita - oli hauska seurata.

Viikonloppuna tein izakaya-tyyppisen ateria; sashimia, japanilaista munakasta, yaki onigiri-riispalloja sekä yaktori-kanavartaita. juomaksi sakea ja japanilaista Sapporo-olutta.

Japanilaisia maustekastikkeita saa edullisimmin aaisialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä, mutta niitä on myös monissa suurimmissa marketeissa.




Izakaya is a type of informal Japanese drinking establishment hat serves food to accompany the drinks. They are casual places for after-work drinking.

We ate a lot in inexpensive izakayas on our trip to Japan a year ago. We were not always sure what we had ordered, but dishes were delicious and it was fun to watch other patrons - mostly groups of salarimen  during dinner.



On weekend I made a izakaya type dinner; sashmi, Japanese omelet, yaki onigiri rice balls and chicken  yakitori washed downwiht sake and Japanese Sapporo beer.




















Yaki onigiri-riisipallot olivat yksi suosikeistamme izakayoissa.





2,5 dl keittämättöntä puuroriisiä
2 rkl voita

Miso-tahna


1 rkl misoa

½ rkl miriniä
½ rkl sakea
½ rkl sokeria
1 rkl vettä



Pese riisi juoksevalla vedellä 1-2 minuuttia kunnes vesi on kirkasta.
Kun olet pessyt riisin, laita se kattilaan ja lisää hieman enemmän vettä kuin riisiä on.Keitä kuumassa lämpötilassa ensin  sekoita joka minuutti, kunnes vesi kiehuu. Sitten laske lämpö minimiin ja peitä kannella. 6-8 min jälkeen tarkista vedenkorkeus. Jos vettä ei enää ole kattilassa, riisi on valmista. Varo, ettei riisi pala pohjaan.


Jäähdytä riisi laakeassa astiassa. Mausta jäähtynyt riisi 1 dl riisietikalla, 1 rkl sokerilla ja 1 tl suolalla.
Käytä vain riisietikkaa (tai valmista sushiriisille tarkoitettua etikka-sokerijauhetta). Sekoita puu- tai muovikauhalla.Kun riisi on maustettu, laita kaikki misotahna-ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Jaa keitetty riisi kuudeksi annokseksi. Muotoile ja litistä riisi tuorekelmu sisällä kolmion muotoon. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää 1 tl yhtä Onigiri-riisipalloa kohden. Grillaa Onigiria noin 1 minuutti voissa kummaltakin puolelta. Sivele riisipalloja miso-tahnalla kummaltakin puolelta ja paista molemmin puolin rapeaksi.






Yaki Onigiri rice balls were of our favorite izakaya dishes.


Yaki Onigiri rice balls

1 cup uncooked porridge rice
2 tbsp butter




Miso Paste
1 tbsp miso
½ tbsp mirin
½ tbsp sake
½ tbsp sugar
1 tbsp water


Wash the rice with running water for 1-2 minutes until there is no more starch coming out of it. After you are done washing, take the rice and place it gently in a pot, add a little bit more water than rice.

Cook on high heat at first, stir every minute or two, until the water boils. Then, lower the heat to minimum and cover the pot. After 6-8 min, check the water level - If there is no more water, only bigger grains of rice in the pot, that means the rice is ready. If not, check back every minute, making sure not to burn the rice at the bottom.

Use a wooden or plastic bowl to put the rice in to chill. When the rice has chilled, season with 1/3 cup of rice vinegar, 1½ tablespoons of sugar and 1½ teaspoons of salt. Use only rice vinegar (or sushi rice vinegar powder).
While the rice is being cooked, put all the miso paste ingredients together in a bowl and mix well. Divide the cooked and seasoned rice into 6 portions. Shape and squish the rice in a piece of cling wrap into a triangle shape. Heat a frying pan over medium heat and add 1 tsp of butter per one Onigiri rice ball. Grill the Onigiri for about 1 minute on each side and coat with the butter. Brush the miso paste over each side of the rice balls and grill each side until crispy. Serve with the garnishes.












Yakitori-vartaita kävimme useamman kerran syömässä Shinjukun juna-aseman viereiten kujien pikkukuppiloissa. Tunnelma oli tiivis, joka kuppilaan mahtui kapean tiskin ääreen vain kourallinen rokailijoita ja kaikki oli melkoisen ränsistynyttä. Tunnelma oli silti huikea enkä epäröinyt syödä kujien ravintoloissa niiden alkeellisuudesta huolimatta.




Yakitori-vartaat



10-12 bambuvarrasta
500 g luutonta huoneenlämpöistä kanan reisilihaa

purjoa tai kevätsipulia
kasvisöljyä






Yakitori-kastike

1 dl soijakastiketta
1dl miriniä mirin
½ dl sakea
1/2 dl vettä
2 tl pakattua fariinisokeria



Sekoita pienessä kattilassa mirin, soijakastikesake, vesi, fariinisokeri, kiehauta. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja hauduta ilman kantta alhaisella lämmöllä, kunnes neste on vähentynyt puoleen. Se kestää noin 30 minuuttia. Kastike paksuuntuu ja muuttuu kiiltäväksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen käyttöä.


Leikkaa valkoinen ja vaaleanvihreä osa kevätsipulia tai purjon valkoinen osa paloiksi 1 tuuman kpl. Leikkaa broileri 2,5 cm suikaleiksi. Vuorottele kevätsipulia ja broileria vartaissa.




Paista tai grillaa vartaita molemmin puolin ensin ilman yakitori-kastiketta. Kun liha alkaa saada väriä, pyyhi yakitori-kastikkeella ja kääntele vartaita lisäten kastiketta n.3 kertaa, kunnes vartaat ovat kypsiä.









Yakitori skewers we ate several times at the little restaurants on the narrow streets of "Memory lane" by Shinjuku train station. Place were really tiny and not too tidy, but full of athmosphere and I didn't have any doubts eating there.


Yakitori


  • 10-12 5-inch bamboo skewers
  • 1 lb. boneless, skinless chicken thighs, at room temperature
  • 9 scallions
  • Vegetable oil

Yakitori Sauce
  • ½ cup soy sauce 
  • ½ cup mirin 
  • ¼ cup sake 
  • ¼ cup water
  • 2 tsp packed brown sugar


In a small saucepan, add the mirin, soy sauce, sake, water, brown sugar, and the green part of 1 scallion, and bring it to a boil over high heat. Once boiling, decrease the heat to low and simmer, uncovered, until the liquid is reduced by half. It will take about 30 minutes. The sauce will thicken and get glossy. Let cool to room temperature before using. 

Cut the white and light green part of scallions into 1 inch pieces. Cut chicken into 1 inch strips. Press down on the skewer to pierce thorough the meat, alternate with scallions.

Begin grilling the chicken skewers on both sides without the sauce, when the meat starts changing color, brush the sauce on both sides, and continue grilling, brushing on sauce about 3 times total, and turning until done.





 

Suklaata aamiaiseksi | Chocolate for beakfast


Suklaata aamiaiseksi - miksipä ei!

Tarvitset kypsän banaanin, pehmeän avokadon ja lusikallisen sokeroimatonta (raaka)kaakaota sekä sauvasekoittimen. Muussaa ainekset ja tarjoa vadelmien ja myslin kera.



Chocolate for breakfast - why not!

You need a ripe banana, soft avocado and spoonful otf sugarless (raw) cocoa. Blend all together, serve with raspberries and granola.







Kuinka rumasta hopeaesineestä tuli korukaunotar | Transformation


 

 

Isäni jäämistössä oli isoisäni 60-vuotislahjaksi saama hopealautanen, jossa komeili rehutehtaan kuva. Aika kamala, vai mitä?
 
Isoisäni, joka oli 60-luvulla suuren sanomalehden päätoimittaja  oli saanut lautasen 60-vuotislahjaksi. Siihen aikaan oli ilmeisesti tapana antaa oman yrityksen vähän sinne päin kaiverretulla kuvalla varustettuja hopeaesineitä merkkipäivälahjoiksi. En muista koskaan nähneeni lautasta esillä. Se olikin niin kiiltävä, että sitä oli luultavasti säilytetty vuosikymmeniä, ensin isovanhempieni ja sittemmin isäni kodissa, kaapin perällä tiiviisti pakettiin käärittynä.

En nähnyt mitään järkeä jatkaa suvun perinnettä ja hautoa lautasta kaapissa tai käyttää sitä muutaman kerran seuraavina vuosikymmeninä vain vitsin vuoksi. Jaoimme veljeni kanssa myös laatikollisen hopeisia lasinalusia, joihin oli kaiverrettu teurastamojen kuvia. Ne riittänevät vitsiksi ja olemmekin ne pari kertaa jo kaivaneet vieraiden kauhisteltavaksi esiin. Myydä Farmos-lautasta ei oikein kannattanut, sillä hopean hinta on alhainen, eikä painavahkosta lautasestakaan romuhopeana olisi  parhaimmillaankaan paljoa satasta enempää saanut. 

Siipan suvusta onneksi löytyy alan osaamista ja niin lautanen lensikin sulatuspataan. Sulatetusta lautasesta kälyni mies, hopeaseppä Heikki Laakso teki hopeapuikkoja, josta koruja lähdetään muotoilemaan. Hopeaesineissä on käytetty usein ns. työstöhopeaa, jossa hopeapitoisuus hieman alhaisempi kuin koruissa yleensä käytetyssä hopeassa, mutta hyvin tämäkin hopea työstyy koruiksi.

Myös Tuulanneli kirjoitti vanhojen korujen työstämisestä uudeksi jokin aika sitten. Jos laatikoiden perältä löytyy vanhoja koruja, jotka ovat hajonneet tai eivät istu omaan tyyliin

ne kannattaa hyödyntää ja teettää suomalaisella taitajalla oman näköisiä, yksilöllisiä, käsityönä tehtyjä koruja.

Miltei 400 g painavasta lautasesta riittää tulevaisuudessa useampaankin koruun, ensimmäisenä siitä tehtiin tyylikäs minimalistinen hopearannekoru. Heikki on tehnyt myös kihla- ja vihkisormukseni, rannekorun pelkistetty muoto mukailee niiden linjoja. Tarina lautasesta säilyy, mutta nyt mieluisena koruna se pääsee myös käyttöön.




I inherited recently an ugly silver plate. My sister in law's husband is a master silversmith. He melted the plate and made me a stylish minimalist bangle. I also have now silver on hold for my later jewelry custom orders.


 

Seuraa Lumo Lifestyleä facebookissa ja instagramissa

 
 

Helppo avokado-pestopasta | Easy avocado pesto pasta

Nyt trendikkäimmät kuulemma höyläävät kypsän, mutta vielä napakan avokadon kiemuraisiksi soiroiksi kuorimaveitsellä. Kokeilla tietysti piti minunkin. En ollut ihan vakuuttunut tekniikasta(ni), taidan kyllä kuutioida avokadoni vastakin.

Avokadosuikaleiden kanssa tarjosin pestopastaa, parmesanraastetta ja paahdettuja  pinjansiemeniä. Perinteinen pesto valmistuu basilikasta ja pinjansiemenistä, peruspestoon vaihtelua tuo vaikka tämä reseptini. Minkä version sitten haluatkin, joka tapauksessa pesto kannattaa valmistaa itse. Se valmistuu minuuteissa ja on paljon parempaa kuin purkkipestot.



The trendiest way to serve avocado is to slice it thinly with vegetable peeler. I am not so convinced about this technique, will propably keep on cubing my avocadoes in the future.

With avocado I served pesto pasta, freshly shredded parmesan and toaste pine nuts. Traditional pesto is based on basil and pine nuts, recipe for a tasty alternative you can find here. Pesto is easy to make and it's so much better than store bought versions.

 

Blinikesteillä | Russian pancake party










Viikonloppuna vietettiin kälyni syntymäpäiviä blinikestien merkeissä. En ollut blinejä tämän talvena vielä syönytkään. Niin herkullista!

Mitkä  ovat teidän mielitäytteenne blinien kanssa?

My sister in law held a small birthday party on weekend and served Russian pancakes wiht all the right condiments. So delicious!








Havaijilainen poke-kulho| Hawaiian Poke bowl




Vuoden 2016 ruokatrendejä pohtiessani julkaisin kuvan havaijilaisesta Poké-kulhosta. Tässä yhdistyykin monta vuoden 2016 kansainvälistä ruokatrendiennustetta; havaijilanen ruoka, kulhoannos, merilevä ja siemenet!

Havajilainen Poké-kulho

400g tuoretta lohta tai  tonnikalaa
3 kevätsipulia
1 avokado
1 dl merilevää
1 dl riisiä, keitetyt


marinadiin

1/2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
3 silputtua valkosipulin kynttä
1/2 dl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 tl Sriracha-kastiketta


Kuutioi kala ja sekoita marinadin ainekset. Marinoi kalaa 15 minuuttia. Sillä välin keitä riisi, pilko kevätsipuli, liota merilevä (saatavilla aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä). Tarjoa kulhosta.

Kuvausvalo teki taas tepposet bloggaajalle, akku oli tyhjentynyt. Kuva napattiin kännykän taskulamppusovelluksen valossa, jota oli vähän himmennetty valkoisella kankaalla. Ei ihan paras valaistus, mutta parempi kuin ei mitään. Evättä ja valoisia iltoja odotellessa...





This super trendy dish combines several 2016 food trends in one bowl; Hawaiian food, seeds, seaweed and food served in a a bowl.



Hawaijan Poké bowl

400 g salmon or fresh tuna
3 spring onions
1 avocado
1 dl seaweed
1 dl rice, cooked
for marinade
12 teaspoon freshly grated fresh ginger
3 finely diced garlic cloves
12 cup soy sauce
1 teaspoon sesame oil
1 teaspoon Shiracha sauce
Cube fish and mix marinade ingredients. Marinate fish for 15 min. In the meanwhile, cook rice, chop spring onions, soak sea weed (available in Oriental grocery stores). Arrange all in a bowl.
 
 
 
 
 
 


Battery of my day light lamp had died again, so thuis photo was taken with mobile phone's flash light app... I am SO waiting for light nights, blogger's best friends.





Parisuhdepasta- versio no 97 | Relationship pasta -version no 97


Annamme monelle ruoalle omia nimiä; on Jotain soppaa, vietnamilaisia kääröjä, pompelopuuroa... ja Meidän pasta. Kaikkia ruokia yhdistää se, että resepti vaihtelee joka kerta.

Meidän pasta on yksi suosikkiruokiamme. Yksi versio pastastamme on esitelty kanssamme Kodin Kuvalehdessäkin muutama vuosi sitten. Lehteen se oli uudelleen nimetty Parisuhdepastaksi. Myöhemmin sain Mokon Paras pasta-kilpailussa kunniamaininnan pastan yhde nversion reseptillä.

Lehtijutussa pastassa käytettiin kotitekoisia makkaroita, mutta yleensä käytän ilmakuivattua kinkkua. Tämän(kin) pastan ainesosat vaihtelevat; peston sijaan käytän joskus valkosipulituorejuustoa tai oliiviöljyä  ja kurpitsansiemenet on korvaan välillä pinjansiemenillä.
 
Tähän voi käyttää valmispestoakin, mutta minun mielestäni itse tehty on monin kerroin parempaa tehdastekoiseen verrattuna. Pestoa voi tehdä isomman satsin kerrallaan ja pakastaa jääpala- tai karamellimuoteissa.

Tämän pastan idea on siinä, ettei pastan lisäksi mitään muuta tarvitse keitellä.


Meidän pasta eli Parisuhdepasta
 
Kaksi annosta (mieluiten kokojyvä)spagettia keitettynä paketin ohjeen mukaan.
 
Kourallinen kirsikkatomaattana halkaistuna
Kourallinen (paahdettuja) kurpitsansiemeniä
Kourallinen kylmäsavukinkkua viipaloituna
Kourallinen tuoretta basilikaa
Yksi veteen säilötty mozzarellapallo valutettuna ja revittynä paloiksi
Mustapippuria
 
Pari ruokalusikallista pestoa
 
 
Kotitekoinen pesto

2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen pinjansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki peston ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.


Sekoita pesto keitettyyn pastaan, sekoita muuta ainekset pastan joukkoon. Tarjoa heti.

 Our Pasta is one of our all time favorite dishes. One version of it has been featured in a Finnish magazine Kodin Kuvalehti, it was renamed for the article as Relationship pasta. In the article we used home made sausages, but usually I use cold smoked ham. Recipe is for ever evolving; sometimes I use garlic cream cheese or plain virgin olive oil instead of pesto or replace pumkin seeds with pine kernels.

You can use store bought pesto, but home made is easy to make and in my opinion so much tastier. Left over pesto can be
frozen in ice cube tray or candy molds.

The beauty of this dish is that you don't need to cook anything but pasta.
 
 
Our pasta a.k.a. Relationship pasta



Two servings of  spaghetti cooked accourding to package instructions.



A handful of cherry tomatoes cut in half
A handful (roasted) pumpkin seeds
A handful of cold smoked ham, sliced
A handful of fresh basil
One  mozzarella ball in the water, drained and torn into pieces
black pepper
A couple of tablespoons of pesto
 
Homemade pesto

2 bunches of basil leaves
1/2 dl olive oil
1/2 dl shredded parmigiano reggiano
small handful of pine nuts
2 garlic cloves
salt
pepper

Mix all pesto ingredients in a mixer. If needed add olive oil for more running texture.


Mix pesto with pasta, mix in all other ingredients. Serve immdly.

 

Seuraa Lumo Lifestyleä facebookissa ja instagramissa