Dear friend, you are deeply missed


Yesterday my dear friend lost her very long, brave battle against cancer.

Sleep peacefully, dearest. We love and miss you.


Eilen rakas ystäväni nukkui pois jälkeen urhean, pitkän taistonsa syöpää vastaan.

Lepää rauhassa, rakas ystävä. Kaipaamme sinua niin.

Potato pizza

Potato pizza is something you can makse when you seem to have practically nothing in your refrigeratior or cupboards... I always have potatos, yeast and flour.at home.. hey presto! Potato pizza can be made!

3 dl water
4 tsp dry yeast
6 dl wheat flour
½ tsp salt
3tsb olive oil
 Warm water, add salt. Mix dry yeast in  flour, mix slowly in warm water, add oil and knead until the dough is elastic.
Cover, let rise for 30 min.

Roll the dough on baking tray, fill with paper thin raw potato slices, sea salt flakes, crushed black pepper and (freh) rosemary, drizzle with olive oil. Bake in 225 c for abt 10-15 min.


Perunapizzan voi tehdä, vaikka kaapeissa ei tuntuisi olevan oikein mitään... minulla on kotona aina oliiviöljyä, jauhoja, kuivahiivaa ja pari perunaa. Ja katso, niistä syntyy perunapizza!

3 dl vettä
4 tl kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 rlk oliiviöljyä

Lämmitä vesi 42 asteeseen. Lisää suola.Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään ja siivilöi ne lämpimään veteen, kokoajan sekoittaen. Kun taikina alkaa saamaan muotoa ja irtoaa reunoilta, lisää silloin öljy ja vaivaa käsin kunnes taikina on kimmoisa.


Laita nousemaan n.30 min, peitettynä vedottomaan paikkaan.

Kauli takina uunipellille, laita täytteeksi raakoja paperinohuita perunaviipaleita, merisuolahiutaleita, rouhittua pippuria, (tuoretta) rosmariinia ja pirskottele päälle oliiviöljyä.


Paista 225 asteessa n 10-15 min.

Very easy pear and honey dessert

I adapted a simple recipe from a Jill Dupleix cookbook Good cooking.

Peel and halve a pear, melt a tablespoon of butter. Poach pear halves on butter for few minutes in a skillet, add a table spoon or two of honey (I used my eco honey collected from my friends beehives), paste pears with honey butter mix until it is caramelized. Serve with mascarpone or vanilla ice cream.

Next time I will add a spring of rosemary in honey to give extra flavour.

Löysin hyvin helpon hunajapäärynöiden reseptin Jill Dupleixin keittokirjasta Good cooking.

Kuori ja puolita päärynä pituussuunnassa. Hauduta päärynän puolikkaita muutama minuutti ruokalusikallisessa voita, lisää ruokalusikallinen tai pari hunajaa (käytin itse ystäväni hunajapesistä kerättyä ihanaa luomuhunajaa), valele päärynänpuolikkaita voi-hunajaseoksella kunnes se karamelisoituu. Tarjoa mascarponen tai vaniljajäätelön kanssa.

Seuraavalla kerralla lisään rosmariinin oksan hunajan joukkoon haudutuksen ajaksi vielä lisämakua antamaan.