Lempiaterimiani / Restaurant silver


 

 
Vanhat aterimet ovat heikkouteni (tai ainakin yksi niistä...). Niitä olisi varmaan enemmänkin, jollei Siippa välillä mutisisi laatikoita avatessaan, kuinka täynnä ne ovat ja tarvitaanko me kaikkea...

Varsinkin ystävien tullessa kylään, haluan kattaa kauniisti: Kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla samaa sarjaa, vaan aterimet, lautaset ja lasit voivat olla iloisesti vähän erilaisia. Kattauksesta tulee vain hauskempi niin. Kaiken voi "sitoa yhteen" kukilla, kynttilöillä ja servieteillä (tosin servietitkin saattavat olla vaikka vanhoja keskenään hieman erilaisia pellavapyyhkeitä).

Suurin osa aterimista on "ravintolahopeaa" eli terästä ja alpakkaa. Toisaalta ruokaa lapan lautasille arkenakin isolla hopealusikalla. Se on sopivasti käsillä, oikean kokoinen ja ilahduttaa arjessakin, joten miksi säästäisin sitä vain juhlatilaisuuksiin?

Vanhoja haarukoita, lusikoita, veitsiä ja ottimia olen haalinut kirpputoreilta ympäri maailman. Varsinkin kookkaammat, painavat, oikeat vanhat ravintola-aterimet ovat mieleeni, ne tuntuvat mukavalta kädessä ja ovat kestäviä. Pikku kolhut ja kulumatkin vain kertovat omaa tarinaansa.
 

I am fond of old "restaurant Silver". I have bought a mismatched collection few pieces at a time on flea markets around the world. My prettiest dinner table settings have been mismatched, it has neveer bothered me. I rather think it makes the table decoration more interesting than having a perfectly matched tableware. Little dents and signs of use don't bother me either, they just tell their stories.

Most of my "silverware" is of steel, but I daily use a big silverpoon for food serving; it's a prefect size, at hand and gives me joy every day. Why to save it only for parties?



Shakshuka!




Selaillessani ruokakuvia Pinterestissä, törmäsin herkullisen näköiseen pannussa valmistettuun tomaattiruokaan. Kyseessä oli Shakshuka. Shak-mikä???
 
Luin sen olevan Lähi-Idästä/Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva pannussa valmistettu tomaatti-munaruoka. Reseptejä löytyi googlaamalla valtavasti, munien ja tomaatin lisäksi eri annoksissa oli käytetty mm. lehtikaalia, papuja, sieniä... Ilmeisesti sen mukaan, mitä käsillä sattui olemaan.


Tuumin Shakshukan olevan loistavaa 5:2-paastopäivän ruokaa, niin kuin se olikin. Munia, Muttin tomaattimurskaa ja tuoreita tomaatteja kotoa löytyi. Mitä muuta voisin laittaa annokseen? Sipulia ja valkosipuliakin oli kaapissa, jääkaapissa oli pari herkkusientä ja keittiötasolla paprika sekä  kuivattuja suppilovahveroita lasipurkissa. Niin syntyi minun versioni.

Shakshuka
 
2 rkl oliiviöljyä tai kookosöljyä
  1  sipuli
  2 valkosipulin kynttä
  1 punainen paprika
1 tl paprikajauhetta
  1/2 tl kuminaa
  ½ chili, tai enemmän maun mukaan
   400 g tölkki tomaattimurska
3 tomaattia
3 isoa herkkusientä
  4-6 munaa, riippuen kuinka monta mahtuu pannuun
kuivattuja suppilovahveroita
suola a
pippuria
(kuivattua) persiljaa ja oreganoa


Hienonna sipuli, valkosipuli ja paprika, viipaloi sienet. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä, lisää sipuli ja valkosipuli sekoittaen, kunnes ne ovat pehmeitä ja ruskistuneet, noin 5 minuuttia. Lisää sienet, paprika, kumina sekä paprikajauho ja kypsennä vielä pari minuuttiaLisää tomaattikastike ja kuutioidut tomaatit pannulle, murenna kuivattuja suppilovahveroita tomaattikastikkeeseen ja anna hautua kannella peitettynä 15 minuuttia. Tee pieniä kuoppia kastikkeeseen ja riko munat yksitellen pannulle. Peitä paistinpannu kannella ja hauduta viitisen minuuttia, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet. Mausta, suolalla, pippurilla ja yrteillä.
 
 
 
While browsing food pictures in Pinterest, I came across a delicious looking tomato dish in pan, called Shakshuka. Shak-what??

 
Shakshuka is a Middle Eastern and North African dish that combines eggs, tomatoes, and spices to create the perfect meal for any season. I found numerous recipes, with mushrooms, kale, beans... what ever ingredients were at hand.

I thought to be an excellent dish for 5:2 fasting days and so it was. Eggs, crushed tomatoes and fresh tomatoes I had at home. What else could I use? Onions and garlic I also had, in the refrigerator I had a couple of mushrooms and on kitchen counter a bell pepper and dried funnel mushrooms.
 
 
Shakshuka
2 tbsp olive oil or coconut oil
1 yellow onion
2 garlic cloves
1 red bell pepper
1 tsp paprika
1/2 tsp cumin
½ chili, or more to taste
  400 g (14 oz) can crushed tomatoes
3 tomatoes
3 big mushrooms
 4-6 free-range eggs, depending on how many that can fit in your skillet
dried funnel mushrooms
salt
pepper
(dried) parsley & oregano
 
Finely chop onion, garlic and bell pepper, slice mushrooms. Heat oil in a skillet on medium heat, add onion and garlic, stirring occasionally, until soft and golden brown, about 5 minutes. Add mushrooms, bell pepper, cumin and paprika and cook for another couple of minutes. Pour the tomato sauce and cubed tomatoes in the skillet, crumble dried funnel mushrooms in tomato sauce and let cook, covered, for 15 minutes. Make small divots in the sauce for the eggs and carefully crack the eggs into them. Cover the skillet with a lid and cook for 5 more minutes, until the egg whites have set. Season with, salt, pepper & herbs.
 


Kirkkaasti kevääseen / Bright now and in the future

 
 
Sain Lumenelta taannoin kokeiluun äskettäin lanseeratun Bright Now Visible Repair-sarja tuotteita.  Tuotteet on tarkoitettu  meille 35+ -vuotiaille naisille.
 
Innovatiivinen lakan kantasoluteknologia auttaa ylläpitämään ihon luonnollista uusiutumista sekä ehkäisee ryppyjen syntymistä. Lisäksi lakan antioksidanttipitoinen nektarin luvataan suojaavan, kirkastavan ja heleyttävän ihoa
 
Kokeilussani on korjaava & heleyttävä päivävoide ja yövoide, seerumi sekä  korjaava silmänympärysvoide & peitevoide.

Kaikki tuotteet ovat toimineet hyvin. Suosikikseni nousi silmänympärysvoide ja samasta purkkiyhdistelmästä löytyvä riittoisa peitevoide. Ensimmäisellä kerralla käytin sitä liikaa ja voide tuntui rullaavan ihollani eikä asettunut ensiyrittämällä oikein hyvin. Seuraavana aamuna otin vain pienen pienen nokareen, jonka taputtelin ohueksi, mutta sopivan peittäväksi kerrokseksi tummille silmän alusille. Yhtenä aamuna sekoitin jopa hätäpäissäni seerumista ja peitevoiteesta oman bb-voiteen ja käytin peitevoidetta luomivärin pohjustukseen, kun normaalisti käyttämiäni tuotteita ei ollut käsillä... Toimi aivan kelvollisesti tällaisiin innovatiivisiin kokeiluihinkin!

Päivävoiteessa on suojakerroin 15. Suojakerroin on tärkeä. Vaikka kevyt päivetys tekee ihosta kauniin, uskon että ihon suojaaminen liialta auringolta on ollut hyvänä pysyneen ihoni salaisuuksia. 
 
Takavuosina pidin Lumenen tuotteita jotenkin vanhahtavina ja tylsinä, mutta nykyisin käytössäni on useita hoito- ja värikosmetiikan tuotteita Lumenelta. Esim. huulipunavalikoimaan on tullut minulle sopivia neutraaleja sävyjä. En usko, että minusta olisi tullut vanhahtava ja tylsä, vaan Lumene on mennyt eteenpäin!
 
Plussaa tietysti suomalaisuudesta, näissäkin valinnoissa voidaan tukea suomalaista työtä.
 
Postauksen tuotteet saatu blogin kautta Lumenelta.
 
 
 I got for test from Finnish cosmetic brand Lumene products of recently launched Bright Now Visible Repair products. 

 Cloudberry Stem Cell Technology helps to protect and activate skin’s natural renewal and optimize skin’s hyaluronic acid production to visibly reduce the appearance of wrinkles and provide smoother skin. With added berry nectar full of antioxidants, skin is further protected, detoxified and brightened with a fresh glow.


I have been testing day and night creams, serum and 2in 1correcting eye cream & concealer.My favorite has been the eye cream and concealer. One morning the I didn't have acces to my normal bb cream and eye shadow primer, so I mixed up  my own bb cream using the serum and concealer and used concealer also as eye shadow base!

In the past, Lumene's products somehow felt old fashioned and a bit boring to me , but now I use a number of skin care and color cosmetics products from their range. For example, their lipstick range has now several good neutral shades. I don't think I have become old fashioned and boring lately, but Lumene has moved on!

Posting done in collaboration with Lumene.