Juhlakunnossa / Ready to party


Luottomekko on tuuletettu, mokka-avokkaat harjattu ja korut kiillotettu. Olen valmis illan Indiedays-gaalaan.
 
Iltapäivällä piipahdan ensin Indiedaysin päivätilaisuudessa, kunhan pääsen kampaajalta. Olin varannut kampaajan jo aikoja sitten, mutta sattuipa sopivasti samalle päivälle.
 
Tapaan varmaan monia blogituttuja, joita olen jo aiemmissa tilaisuuksissa nähnyt ja toivottavasti tutustun myös moniin uusiin upeisiin ihmisiin blogien takaa.
 
 
I am ready for indiedays blog portal's gala tonight.

TV-kokin opissa vol 3 / Lessons of a celebrity chef vol 3

 


 





Olin viime viikolla Eskimo Finlandin ja kumppaniyrityksien kesäjuhlatilaisuudessa.

Aki Wahlman on edellisissä tilaisuuksissa opettanut mm.
possun valmistusta kelmuun käärittynä ja uppomunan keittämistä kelmussa. Tällä kertaa hän antoi vinkkejä mm. grillaamiseen ja pääsimme maistelemaan riivittyä possua sekä kypsentämisen jälkeen marinoitua naudan filettä.

Aki vinkkasi myös lisäämään kasvisten keitinveteen suolan kanssa saman verran sokeria tai muuta makeutta (siirappia, hunajaa). Makeus taittaa kitkeryyttä ja teräviä makuja esim. parsasta.


Tilaisuudessa esiteltiin myös Järvikylän yrttejä, joten kysäisin Akilta mitä yrttejä hän käyttäisi uunisiikaan joka valmistetaan niiden aina vain ylistämien säilöttyjen sitruunoiden kera. Aki suositteli timjamia tai korianteria. Pääsiäisenä olisi tarkoitus syödä siikaa anoppilassa, joten Akin vinkki päässee käyttöön.

Tässä tilaisuudessa pääsin myös maistelemaan sitä hehkuttamaani muscovadosiirappia, jota maisteltiin myös tuon suklaamoussen ja vadelmien kanssa. Kuulostaa ylimakealta, mutta pari siirappitippaa nosti moussen uusiin ulottuvuuksiin. Kuppikakut ovat monen suursuosikkeja, muta niiden makuun en ole koskaan päässyt juuri tuon kuorrutuksen makeuden takia. Söpöisiä ne kyllä ovat!
 
 
I was at a blogger/journalist vent last week. Finnish "celebrity chef" Aki Wahlman told us about grilling and adviced alwaysto add sugar (or honey/syrup) in vegetable boiling water to cut down bitterness.
 
 I asked him advice what herb(s) to use with oven baked whitefish that I am planning to prepare during Easter weekend with preserved lemons. Aki recommended cilantro or thyme.This was the event where I tasted muscovado syrup, my "new love". In the event chocolate mousse and raspberries were served wiht the syrup. Sounds sickly sweet, but the syrup lifted the chocolate notes beautifully.
 





Lehtikaalipesto / Kale pesto

 

 
Lehtikaali on varsinaista terveysruokaa,  siinä on mm. kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. Se sisältää myös paljon rautaa, kalsiumia sekä proteiinia.Tällä kertaa kokeilin tehdä siitä pestoa.
 
Lehtikaalipesto



1 dl pinjansiemeniä

5 dl tiukasti pakattu tuoretta lehtikaalia

2-3 valkosipulinkynttä

1/2 tl. merisuolaa

0,5 dl raastettua parmesaania

2 rkl- 1 dl oliiviöljyä



Paahda pinjansiemenet kuivassa paistinpannussa n 3 min, kääntele sillöon tällöin kunnes pinjansiement ovat paahtuneet kullanruskeaksi.

Laita lehtikaali monitoimikoneen. Lisää pinjansiemeniä, valkosipulia ja suolaa. Hienonna pieneksi.
Lisää juusto ja hienonna kunnes juusto on sekoittunut lehtikaaliseokseen. Peston pitäisi olla melko paksua (itselläni pesto jäi vähän liiankin paksuksi. Reilumpi öljyloraus olisi myös pyöristänyt makua hieman, mutta söin tätä paastopäivänä ja halusin pitää öljyn määrän minimissään)
Kale is very healthy. It has twice as much vitamin C than orange. Kale is also rich in iron, calcium and protein. This time I turned it into pesto.
 
Kale pesto
 
1/2 cup pine nuts or other nuts
2 cups firmly-packed fresh kale
2-3 cloves garlic
1/2 tsp. kosher salt
1/4 cup grated parmesan cheese
2 Tbsp. to 1/2 cup olive oil

 

Place (pine) nuts in a dry skillet, and toast, shaking occasionally, until golden brown, about 3 minutes.
    Place kale in a food processor fitted with a metal blade. Add pine nuts, garlic and salt. Pulse until kale is finely chopped.
    Add cheese, and pulse until cheese is incorporated. Do not puree or overprocess. The pesto should still be chunky.
    Drizzle in olive oil, and continue to pulse until the pesto reaches the desired consistency.