Suussa sulavat suklaatryffelit / Delicious chocolate truffles

 



 
 
Vein viime viikonloppuna lahjaksi itse tekemiäni tryffeleitä pariinkin paikkaan. Raaka-aineita tarvitaan vähän ja valmistus on yksinkertaista.

Pyörittelin tryffeleitä strösseliin (nätti, mutta vähän mauton koristelu), mansikanmakuiseen pölysokeriin (pölysokeri imi tryffelistä rasvaa/kosteutta nopeasti, mutta maistui hyvältä) sekä kaakaoon (pysyi hyvänä pitkään, klassikko).
 
 Suklaatryffelit 

2 dl kuohukermaa

400 g tummaa suklaa hienonnettuna pieniksi paloiksi

6 rkl voita, leikattuna pieniksi paloiksi

3 rkl kaakaojauhetta, strösseliä tai hienonnettua pähkinää




Kuumenna varovasti pienessä kattilassa kerma keskilämmöllä. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon suklaa ja voi. Sekoita seosta juuri kunnes suklaa on täysin sulanut, nosta hetkeksi liedelle tarvittaessa. Kaada suklaaseos matalaan kulhoon ja anna jäähtyä. Peitä tiiviisti ja säilytä kylmässä kunnes vähintään kaksi tuntia tai yön yli.


Vuoraa uunipelti leivin- tai voipaperilla, muotoile melonikauhalla tai käsin pieniä, n 3 cm palloja massasta, dippaa kaakaojauhoon tai muuhun päällysteeseen.
Säilytä viileässä.
 
 
 
Last weekend I made chcolate truffles as gifts for two places I visited.

These truffles are easy to make and can be dipped in nonparelles, cocoa powder, chopped nuts...
 
Chocolate truffles
 
2 dl heavy whipping cream
400 g semisweet chocolate chopped into small pieces
6 tablespoons butter, cut into small pieces
3 tablespoons cocoa powder, sprinkles or chopped nuts
 
    In a small heavy saucepan, bring the cream gently to a simmer over medium low heat. Remove from heat and stir in the chocolate and butter. Stir mixture just until the chocolate has completely melted, using very low heat if necessary. Remove from heat. Pour the chocolate mixture into a shallow bowl, and allow to cool. Cover tightly and refrigerate until firm, at least two hours or overnight.
     
    Line a cookie sheet or platter with baking parchment or waxed paper. Dip a teaspoon or small scoop such as a melon baller into warm water and scrape across the surface of the truffle mixture to form a 3 cm ball. Quickly roll balls in cocoa powder. Repeat with the remaining truffle mixture. Cover and refrigerate truffles. Serve in paper candy cups.
     
     
     
     
     
         
         


          

          Juhlakunnossa / Ready to party


          Luottomekko on tuuletettu, mokka-avokkaat harjattu ja korut kiillotettu. Olen valmis illan Indiedays-gaalaan.
           
          Iltapäivällä piipahdan ensin Indiedaysin päivätilaisuudessa, kunhan pääsen kampaajalta. Olin varannut kampaajan jo aikoja sitten, mutta sattuipa sopivasti samalle päivälle.
           
          Tapaan varmaan monia blogituttuja, joita olen jo aiemmissa tilaisuuksissa nähnyt ja toivottavasti tutustun myös moniin uusiin upeisiin ihmisiin blogien takaa.
           
           
          I am ready for indiedays blog portal's gala tonight.

          TV-kokin opissa vol 3 / Lessons of a celebrity chef vol 3

           


           





          Olin viime viikolla Eskimo Finlandin ja kumppaniyrityksien kesäjuhlatilaisuudessa.

          Aki Wahlman on edellisissä tilaisuuksissa opettanut mm.
          possun valmistusta kelmuun käärittynä ja uppomunan keittämistä kelmussa. Tällä kertaa hän antoi vinkkejä mm. grillaamiseen ja pääsimme maistelemaan riivittyä possua sekä kypsentämisen jälkeen marinoitua naudan filettä.

          Aki vinkkasi myös lisäämään kasvisten keitinveteen suolan kanssa saman verran sokeria tai muuta makeutta (siirappia, hunajaa). Makeus taittaa kitkeryyttä ja teräviä makuja esim. parsasta.
          

          Tilaisuudessa esiteltiin myös Järvikylän yrttejä, joten kysäisin Akilta mitä yrttejä hän käyttäisi uunisiikaan joka valmistetaan niiden aina vain ylistämien säilöttyjen sitruunoiden kera. Aki suositteli timjamia tai korianteria. Pääsiäisenä olisi tarkoitus syödä siikaa anoppilassa, joten Akin vinkki päässee käyttöön.

          Tässä tilaisuudessa pääsin myös maistelemaan sitä hehkuttamaani muscovadosiirappia, jota maisteltiin myös tuon suklaamoussen ja vadelmien kanssa. Kuulostaa ylimakealta, mutta pari siirappitippaa nosti moussen uusiin ulottuvuuksiin. Kuppikakut ovat monen suursuosikkeja, muta niiden makuun en ole koskaan päässyt juuri tuon kuorrutuksen makeuden takia. Söpöisiä ne kyllä ovat!
           
           
          I was at a blogger/journalist vent last week. Finnish "celebrity chef" Aki Wahlman told us about grilling and adviced alwaysto add sugar (or honey/syrup) in vegetable boiling water to cut down bitterness.
           
           I asked him advice what herb(s) to use with oven baked whitefish that I am planning to prepare during Easter weekend with preserved lemons. Aki recommended cilantro or thyme.This was the event where I tasted muscovado syrup, my "new love". In the event chocolate mousse and raspberries were served wiht the syrup. Sounds sickly sweet, but the syrup lifted the chocolate notes beautifully.