Pirteä papusalaatti / A zesty bean salad

 

 
Tämän salaatin versioita olen tehnyt aiemminkin, tällä kertaa tein papusalaattia pakastetuista härkäpavuista siian kaveriksi.
 
Pakastettuja härkäpapuja löytyy Helsingissä ainakin Hakaniemen metrotason Haulerilta. Jos pavuissa on vielä valkoinen kalvo päällä, pullauta vihreät pavut vielä niistä ulos. Viimeksi ostamissamme pavuissa kalvo oli vielä jäljellä, tällä kertaa ei. Kesällä tuoreet härkäpavut ovat tietysti vieläkin maukkaampia.
 
 
Papusalaatti

2-3 suurta kourallista kuorittuja härkäpapuja
1 purkki valkopapuja, valutettuna
1 pieni kourallinen parmesania, hienonnettuna tai karkeasti raastettuna
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu
1 tilkka kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 kourallinen tuoretta minttua
merisuolaa



Murskaa 1/3 kuorituista härkäpavuista parmesanraasteen, sitruunamehun, suolan ja öljyn kanssa- voit tehdä tämän monitoimikoneessa, hienontaa veitsellä tai murskata morttelissa.  
Sekoita tahna loppujen härkäpapujen, valkopapujen ja hienonnetun mintun kanssa.

Tarkista maku, ripottele sitruunan kuori ja minttua salaattiin.


I have made versions of this broad bean salad earlier. This time I mixed broad beans with white beans and served the salad with whitefish.
 
Broad bean salad

2-3 large handfuls shelled broad beans
1 can of white beans
1 small handful parmesan, roughly chopped or roughly grated
finely grated zest and juice of 1 lemon
1 splash extra virgin olive oil

1 handful fresh mint

sea salt



Roughly mash 1/3 of the blanched broad beans with a food processor, chop them up with a knife or crush them in a pestle and mortar. Mix together with the rest of the broad beans, white beans, parmesan, lemon juice, oil and some of the mint, finely chopped. 

 Season to taste, then serve with the zest of lemon and the rest of the mint ripped up and scattered over the top.


Nude bloggaaja / A blogger in nude

 

 
Heh, katsotaan kerääkö tällainen teaser-otsikko lukijoita... Nudea on luvassa, mutta vasta alempana tässä postauksessa.

Blogi on lirvahtanut talven kuluessa aika ruokapainotteiseksi, vaikka nimikin viittaa vähän laajempaankin aihealueeseen. Talvella olen kuitenkin pääasiassa lähtenyt kotoa pimeällä ja tullut kotiin vielä pimeämmällä. Viikonloppuisikin talvella tuntui olevan koko ajan aika hämärää  jopa niinä muutamana "valoisana" tuntina. Ei siinä paljoa kotia ja vaatteita kuvailla. Ruokaa kuitenkin syön päivittäin ja ruokakuvia varten olen kuitenkin rakentanut useana iltana pikku "studion".

Valon ihanasti lisäännyttyä blogiin tulee muutakin kuin ruokaa. Joskus vaikka vaatteita.
 
Kevään tullen olen (osittain) siirtynyt vähän vaaleampiin väreihin ja kevyempään vaatetukseen. Lyhyt kevytuntuvatakkikin on päässyt käyttöön. Kaulassa on vielä viime viikolla ollut kylmää viimaa vastaan cashmerehuivi. Inhoan jos niska ja kaula palelevat. Nyt nuo lämpimimmät huivit voi toivottavasti tuulettaa ja/tai pestä ja pakata odottamaan ensi talvea. Kukallisen silkkipaidan hankin Berliinistä viime kesänä. Siinä on kevään fiilistä!

Se kapselipuvusto on työn alla ja kaappien sisältöä pitäisi karsia kovalla kädellä. Niitä isoksi jääneitä vaatteita on jo kaapeista kaivettu kasa odottamassa Siivouspäivää, mutta kaapissa on vielä vähintään toinen mokoma liian suuria.
 
My blog has concentrataed quite much on food during the winter. It's simply been too dark to take photos of anything else. Now when days are long, I have already photographed much more and also other subjects than just food.
 
I am currently gathering a new garderobe. I have closets full of too big garments since my weight loss
 Black has always been my safe color, but now I also have lighter garments and melange gray seems to be my new neutral favorite.

Still last week I wore warm cashmere scarfs, but now I think it's time to wash/air my warmer scarves and pack them away for the summer.
 
 
Olen viime aikoina myös jonkin verran löytänyt sitä "blazer-naista" itsestäni, josta aiemmin kirjoittelinkin. Pehmeä jersey-blazer on ollut viime aikoina päällä aina silloin tällöin. Turvallisen mustana, tietenkin... (tosin ostin kevättä/kesää varten vuorittoman meleeratun harmaan version).
 
 
I have at least now and then found my inner "blazer woman". Soft jersey blazer has been y favorite (in safe black).
 
 


 
Kesäkenkiä on kaapissani aika paljon. Talven kuljen muutamissa (mustissa) saappaissa, näin välikautena pärjään kaksilla mustilla ja yksillä ruskeilla nilkkureilla, mutta kesäksi valikoima on suorastaan karannut käsistä ja väriäkin löytyy. Silti Hullareiden katalogia selatessani tunsin, että kaappini kaipaisi vielä hieman nudea. Lähdin ostamaan nudeja loafereita, mutta kokoani ei enää ollut. Sen sijaan löysin nudet korkkarit. Niidenhän sanotaan pidentävän säärtä optisesti, kukapa nainen ei sellaista haluaisi!
 
Maksettuani avokkaat kuljin loafer-pöydän ohi. Siihen näytti ilmestyneen yksi pari lisää - omaa kokoani! Pakkohan nekin oli ostaa... hinta oli edullinen, 39,90 € ja kengät tuntuivat hintaansa laadukkaammilta.

Nude-kenkien kanssa tarvittaisiin vielä päivettyneet tai ainakin päivettyneen näköiset sääret... Kertokaahan omia suosikkejanne itseruskettavista!


I have tons of spring/summer shoes opposite to the narrow selction I wear during long winter months, During winter I wear two pair of boots. Closer to spring I changed to few pairs of ankle boots. But come summer, I am prepared! Ballerinas in all shades of rainbow, mules, flats, pumps, you name it!

Still I thought there would be room in my closet for few nude pairs, so now I also have a pair of nude leather pums and nude loafers. Now I only need sunkissed (or self tanned) legs!

Sitruunaista siikaa / Whitefish with preserved lemon & cilantro

 
 
 
Pääsiäisen aikaan tuli nautittua paitsi lammasta, myös perunapizzaa sekä kalaa.

Siiat täytin simpelillä tahnalla; hienonsin puntin korianteria ja kolme viipaletta säilöttyä sitruunaa sekä hieman öljyä sitruunapurkista. Lisättyä suolaa ei tarvittu, koska säilötyissä sitruunoissa on suolaa. Vuoan pohjalle hieman oliiviöljyä, jota pirskottelin myös kalan päälle. Kypsennys  180 C uunissa puolisen tuntia
.

Siian tarjoilin pirteän papusalaatin ja riisin kera.



During Easter we ate lamb, potato pizza and fish.

I filled whitefish with a simple paste; chopped the coriander and three slices of preserved lemon, and some lemon oil out of the lemon jar. Added salt was not needed because the preserved lemons are salty. I sprinkled olive oil on bottom of the oven dish and over the fish and cooked the fish in 180 C oven for about half an hour.


I served whitefish a zesty bean salad and rice.