Entisen pavunvihaajan mustapapuburritot ja kuvaustarvikevinkki / Black bean burritos



                          
 En vielä jokin vuosi sitten pitänyt pavuista lainkaan. Nyt olen parissa vuodessa henkisesti kasvanut papujen ystäväksi.  Laitan niitä salaatteihin, syön paahdettujen juuresten kanssa tai käytän niitä vaikka burritojen täytteenä. Mustapavut, voipavut, härkäpavut, kaikki käyvät. Niin se maku voi muuttua vielä aikuisiälläkin...  
 
Vain se englantilaistyyppinen papu-tomaattimössö purkista saa vieläkin puistatuksia aikaan. 

Ja tähän välin kuvaustarvikevinkki ilman maksettuja mainoslinkkejä tai taloudellista hyötyä bloggaajalle. Taisin joskus aiemmin kertoa, kuinka hankin ebaysta kuvaamiseen heijastimeksi sellaisen hopeisen värisen auton ikkunan suojuksen parilla eurolla. Se on ollutkin paljon käytössä. Kotiin tulleessa Sellon kampanjaesitteessä oli Rajalalla tämän viikon alessa 5in1-heijastinsarja 110 cm halkasijaltaan hintaan 29€ (normaalihinta 79€). Kokoontaittuva heijastinkangas jossa viisi eri heijastinpintaa: kulta, hopea, musta, valkoinen ja läpinäkyvä. Siippa kannusti ostamaan sen ja hakikin heijastinsarjan minulle Sellosta.  Tarjous on siis vain Sellon Rajalassa tämän viikon.
 
 
Mustapapuburritot
  2 maissitortillaa
2 rkl kasvisöljyä
1 pieni sipuli, hienonnettuna
1/2 punainen paprika, hienonnettuna
1 tl murskattua valkosipulia
1 (15 unssi) voi mustia papuja, huuhdeltuna ja valutettuna
1 tl hienonnettua jalapenoa
1 dl tuorejuustoa tai hapankermaa
1/2 tl suolaa
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
Kääri tortillat folioon ja laita 175 ° C uuniin. Lämmitä 15 minuuttia.
Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannulla. Laita sipuli, paprika, valkosipuli ja jalapeno pannulle, kuumenna 2 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada pavut pannulle, hauduta 3 minuuttia sekoittaen.
Leikkaa tuorejuusto kuutioiksi ja lisää pannulle, lisää suola. Hauduta 2 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita korianteri seokseen.
Levitä seos lämmitetyille tortilloille. Tarjoile heti. Voit myös ripotella hieman juustoraastetta tortillojen päälle ja lämmittää uunissa kunnes juusto on sulanut. Tarjoile (kotitekoisen) salsan, limelohkojen ja hapankerman kanssa.
 
Some year ago I didin't like beans at all. Now I use them in many dishes.
 
Black bean burritos
 2 corn tortillas                
2 tablespoons vegetable oil
1 small onion, chopped
1/2 red bell pepper, chopped
1 teaspoon minced garlic
1 (15 ounce) can black beans, rinsed and drained
1 teaspoon minced jalapeno peppers                       
3 ounces cream cheese or sour cream
1/2 teaspoon salt
2 tablespoons chopped fresh cilantro
Wrap tortillas in foil and place in oven heated to 350 degrees F (175 degrees C). Bake for 15 minutes or until heated through.
Heat oil in a 10-inch skillet over medium heat. Place onion, bell pepper, garlic and jalapenos in skillet, cook for 2 minutes stirring occasionally. Pour beans into skillet, cook 3 minutes stirring.
Cut cream cheese into cubes and add to skillet with salt. Cook for 2 minutes stirring occasionally. Stir cilantro into mixture.
Spoon mixture evenly down center of warmed tortilla and roll tortillas up. Serve immediately.
                             
  •  

  • 

    Ekat harmaat / The first greys

     

    Muistan erittäin hyvin, kun huomasin ensimmäisen harmaan hiukseni joitain vuosia sitten. Olin pesemässä käsiäni asiakkaan luona, kun huomasin peilistä, että päässäni oli pari harmaata hiusta. Vaikka kuinka kääntelin päätäni ja koetin uskotella itselleni, että valo vääristää väriä, pakko oli lopulta myötää, että harmaita suortuviahan ne olivat.
     
     
    Järkyttyneenä tokaisin asiakkaalleni (jonka olen tuntenut vuosikausia) "Mä huomasin juuri ekat harmaat!". Hän vain kohautti kulmiaan ja totesi "Tervetuloa klubiin..."

    Seuraavalla kampaajakäynnillä totesin, että halua juurikasvun ja harmaat peittoon. Salaa toivoin, että kampaaja olisi todennut "Ei sulla mitään harmaata ole", mutta sen sijaan hän haroi hiuksiani ja sanoi "No joo, onhan täällä vähän harmaata." Olin jotenkin loukkaantunut, vaikka ihan normaalia on, että tässä iässä alkaa harmaata vähän tulemaan.

    Ei harmaa ihan kamalasti ole lisääntynyt ensimmäisten huomaamieni suortuvien jälkeen, mutta vähän epäilen, että minusta tulisi sellainen upean tyylikkäästi helmenharmaantuva nainen, joita ihailen. Olen siis jatkanut hiusten värjäystä, joka on muuttunut vuosi vuodelta hankalammaksi, koska punapigmenttini tuntuu vain lisääntyneen? En siis ole mitenkään punapäinen näkyvästi, vaan lapsuuden blondius on vaihtunut maantien värittömyyteen. Värjätessä punapigmenttini kääntää väriä kuin väriä hyvin keltaiseen suuntaan vaikka tähtäimessä olisi hyvin viileä sävy ja siinä on kampaaja saanut tehdä taikatempun jos toisenkin saadakseen väristä kunnollisen.

    Tutkimusten mukaan myös naisilla alkavat keski-iässä hiukset harveta ja yksittäiset hiukset muuttua ohuemmiksi, tätä en ole onneksi itselläni huomannut ja kampaajakin totesi viimeksi, että hiukset ovat tuuheat. Päänahassani sen sijaan huomaan kuivan ilman ja stressin nopeasti.

    Ilahduinkin, kun sain mahdollisuuden testata Pantenen uutta Age defy-hiustenhoitotuotesarjaa. Tuotteilla voi ehkäistä hiusten ikääntymisen merkkejä niin päänahassa kuin itse hiuksessa. Hoitotuotteet ravitsevat hiuksia ja tekevät niistä tuuheammat, lisäävät niiden kosteutta sekä parantavat joustavuutta.


    Olen käyttänyt shampoota ja seerumia nyt muutaman viikon ajan. Tuotteiden sanotaan vahvistavan ja tuuheuttavan hiuksia sekä saavan ne paremmin hallittaviksi. Kurittomat hiukseni tuntuvatkin olevan paremmin muotoiltavissa ja pysyvän paremmassa järjestyksessä!


    Postauksen tuotteet saatu blogin kautta Pantenelta.
     

    I recall very well the moment I found the first gray strand in my hair. I tried to deny it, but finally had to accept it.

    I doubt I would ever be one of those gracefully greying, stylish women with a beautiful pearly grey hair, so I keep on dyeing my hair. I haven't got much more grey since the first strands I noted, but the red undetones are making my hair more difficult nowadays to dye to a nice, cool tone.
     
    According to studies, also women start to suffer from hair loss an dfiner hair in middle age. I fortunately still have thick hair. My scalp tends to react to stress and dry climate, though.

    I was delighted when I was sent a set of Pantene's Age defy products for testing. Shampoo and serum promise to give bounce and luster, and counteract the signs of aging hair.

    I have used the products now for few weeks and my hair seems to be somewhat more manageable and easier to blow dry.
    
     
    Products in this postig are given By Pantene.

    Parmesan-pinaattipastalisuke /Parmesan spinach pasta dish



    Saimme töihin kreikkalaiselta yhteistyökumppanilta herkkupaketin jouluksi. Arvoimme työnantajan kanssa kuinka jaamme paketin sisällön. Hänelle osui todella tyylikäs oliiviöljypullo, jota himoitsin kovasti. Pahus, se olisi näyttänyt hyvältä keittiössäni! No, onneksi italialaiselta yhteistyökumppanilta tuli muutaman päivän päästä pari pulloa pientilan laadukasta oliiviöljyä. Pullot eivät kuitenkaan olleet yhtä stylejä.

    Minun osakseni kreikkalaisten paketista tuli mm. pikkuleipiä, kapriksia, pastaa, oreganoa ja sormisuolaa. Oreganoa ja suolaa olen jo käyttänytkin, mutta pasta on odotellut tähän saakka, kun en ole tullut tehneeksi
    avoglemoneakaan aikoihin.
     
    Broilerin laitoin marinoitumaan jo edellisenä päivänä limemehulla, oreganolla ja valkosipulilla ja paistoin sen pannulla. Pannulle pääsi myös pala fetaa, jota joskus ruskistan hieman molemmin puolin.
     
    Pastaresepti löytyi Pinterestistä, johon olenkin koonnut jo sadoittain reseptejä omaan kansioonsa. Resepti on Damn Delicious-blogista, johon se oli taas kopioitu jostain toisesta blogista. Näinhän nämä reseptit leviävät täällä blogosfäärissä...
     
    Maitoa lirahti joukkoon hieman liikaa, mutta postitiivisesti ajatellen samalla sain kastikkeen broilerille.
     
     
    Parmesan-pinaattipastalisuke



    1,2 dl orzo-pastaa

    rkl oliiviöljyä 
    1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

    1 salottisipuli kuutioituna

    ½ rkl jauhoja

    1,2 dl maitoa

    2 dl kupillista pinaattia hienonnettuna

    1 dl raastettua parmesaania

    suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan


    Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti; valuta hyvin.


    Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja sipuli, kypsennä sekoittaen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia, noin 2-3 minuuttia.


    Vatkaa jauhot joukkoon, ruskista noin 1 minuutti. Vähitellen lisää maito joukkoon ja keitä jatkuvasti sekoittaen kunnes seos on hieman paksuuntunut, noin 3-4 minuuttia.

    Lisää pinaatti ja keitä kunnes pinaatti on pehmennyt, noin 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon parmesaani kunnes se on sulanut, noin 1 minuutti. Lisää pasta ja sekoita varovasti, mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.


    Tarjoile heti.
     
     
    We received a parcel full of Greek delicasies at work for Christmas. I and my employer shared the contents of the packet, I had my eyes on a really stylish olive oil bottle, but he took it. Heck! Well, fortunately, an Italian business partner sent few days later high quality olive oil bottles. Not as stylishly bottled, though.

    After he had taken the olive oil, I grabbed pasta, cookies, capers, oregano and gourmet salt. The pasta I haven't used until now, as I haven't even made avoglemone for a long time.



    Imarinated chicken already the previous day in lime juice, oregano and garlic and baked it in a pan  with feta cheese, which I sometimes like ot eat browned on both sides.

    Pasta recipe I found on Pinterest. The recipe is from Damn Delicious blog.


     
    Parmesan spinach pasta dish
     
    ½ cup orzo pasta
    1 tablespoon olive oil
    1 clove garlic, minced
    1 shallot, diced
    ½ tablespoon all-purpose flour
    ½ cup milk
    3/4 cups spinach, roughly chopped
    1/4 cup grated Parmesan cheese
    Kosher salt and freshly ground black pepper, to taste
     
    In a large pot of boiling salted water, cook pasta according to package instructions; drain well.
     
    Heat olive oil in a saucepan over medium heat. Add garlic and onion, and cook, stirring frequently, until onions have become translucent, about 2-3 minutes.
     
    Whisk in flour until lightly browned, about 1 minute. Gradually whisk in milk, and cook, whisking constantly, until slightly thickened, about 3-4 minutes.
     
    Add spinach and cook until wilted, about 2-3 minutes. Stir in Parmesan until melted, about 1 minute. Add orzo and gently toss to combine; season with salt and pepper, to taste.
     
    Serve immediately.