Neljä-viisi vuotta sitten maistoin tuorepuuroa ensimmisen kerran eräässä tilaisuudessa. Ihastuin ja siitä lähtien olemme syöneet tuorepuuroa aamiaiseksi 5-7 kertaa viikossa. Vaikka perusresepti pysyy samana; ruishiutaleita, chiansiemeniä ja vettä sekä yleensä myös banaania, puuro ei koskaan ole samanlaista, ainekset vaihtelevat aina hieman. Laitan puuroainekset tekeytymään yöksi. Pidän puurosta sileämpänä, joten vedän sen yleensä aina sauvasekoittimella sileäksi aamulla. Puuroa maustavat marjat, tuoreet ja kuivatut hedelmät, maapähkinävoi,tahini, raakakaakao, pähkinät, siemenet, mantelimaito, kookosvesi... tuorepuuron joukkoon päätyy milloin mitäkin.
Ulkonäkö on puoli ruokaa, arkenakin laitan puuron kauniisti esille. Täyttävä, kuitupitoinen puuro pitää nälän loitolla pitkään.
Kesällä koristelen puurot syötävin kukin.
Syksyllä puolukan kirpeys ja mulperimarjan makeus muodostavat maukaan kombon.
Puuron voi tarjoilla myös lasista.
Heitän puuron joukkoon usein itse poimittuja marjoja - pakkasessa on vieläkin muutamia annospusseja vadelmia viime kesältä, vaikka olemme vadelmaista puuroa syöneet paljon kuluneen talven aikana.
Erilaiset hedelmät antavat puurolle mehevää makua.
Välillä laitan tuorepuuron joukkoon myös jugurttia, mausta tulee raikas ja aavistuksen hapan.
Ruusun terälehdet ovat kauniita, syötäviä ja ne antavat hienostuneen maun annokseen. Metsämansikoita löytyy välillä vähän vaikeakulkuisiltakin kallionkielekkeitä Helsingissäkin, maun takia kannattaa vähän tasapainoillakin.
Muutama yrtin lehti antaa kivasti väriä ja makuakin tuorepuuroannokseen.
Kirpeät herukat tuovat puuroon paitsi ihanan maun myös kauniin värin.
Syötävät krassinkukat ja orvokit antavat upeaa väriä lautaselle.
Mulperimarjat ja metsämansikat ovat kauniita ja herkullisia tuorepuuron koristeita.
Sokeroimaton (raaka)kaakaojauhe antaa puurolle suklaisen maun.
Aroniamarjasta tulee upea väri.
Herkät kukat ja kuivatut mansikat kaunistavat puuron.
Mitä sinä syöt aamiaiseksi? Oletko kokeillut tuorepuuroja? Extravinkkinä tsekkaa myös
chai-puuron ohje.