Lohta ja pernod-fenkolia

Pernod oli joskus 90-luvulla jonkinlainen hittimauste ravintolakeittiöissä,  muistelen syöneeni ainakin Pernod-katkarapuja ja Pernodilla maustettua kylmäsavulohipastaa. Sittemmin aniksen makuinen juoma on vähän vaipunut unholaan, Pariisin messureissuilla olen Pernodia silloin tällöin juonut. Kotona meillä kuitenkin on yksi Pernod-pullo, sen nähdessäni muistenkin noita anikseen hennosti vivahtavia ruokia 90-luvulta.


Fenkoli vivahtaa maultaa myös hieman anikseen, fenkoli ja anis sopivatkin hyvin yhteen.



Lohta ja pernod-fenkolia

2 teelusikallista fenkolinsiemeniä, rouhittuna

50 g voita, huoneenlämpöisenä

2 rkl salottisipulia, hienonnettuna

1 iso fenkoli ohueksi viipaloituna, ota fenkolinlehtiä talteen 1 rkl


700 g lohifileetä

2 rkl Pernodia, pastista tai muuta aniksella maustettua likööriä

 

Poista  kalasta ruodot ja ylimääräinen rasva tarvittaessa. Leikkaa lohi annospaloiksi nahkoineen. Mausta suolalla ja pippurilla

Paahda sekoitellen fenkolin siemeniä paistinpannulla keskilämmöllä noin 1 1/2 minuuttia.

Siirrä siemenet pieneen kulhoon; anna jäähtyä.

Sekoita voi, salottisipuli ja 1 rkl fenkolinlehtiä; mausta voiseos suolalla ja pippurilla. Sulata 1 rkl voiseosta samassa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää viipaloitu fenkoli ja 0,5 dl vettä paistinpannulle; peitä kannella ja hauduta kunnes fenkoli on pehmennyt, mutta vielä rapsakkaa, noin 8 minuuttia. Nosta lämpötilaa ja paista ilman kantta, kunnes fenkoli alkaa ruskistua, noin 2 minuuttia. Siirrä fenkoli lautaselle.

Lisää 1 rkl voiseosta samaan paistinpannuun, sulata voi keskilämmöllä. Paista kalapaloja rasvassa kuumalla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 3 minuuttia. Käännä kalapalat ja lisää 0,5 dl vettä paistinpannulle. Peitä kannella ja hauduta vielä 5 minuuttia. Siirrä lohi varovasti paistinpannun toiseen reunaan; nosta fenkoli takaisin pannulle. Lisää Pernod sekä 2 teelusikallista voisekoitusta, lusikoi voiseosta lohen päälle kaksi minuuttia.


Tarjoile risoton tai salaatin kanssa.


Keski-ikäisen talven kosmetiikkasuosikit

PR-näytteinä saadut tuotteet merkitty*


Talvi on tunnetusti kova iholle ja hiuksille. Onneksi on tuotteita, joilla talvisään ja kuivan sisäilman rasittamaa ihoa voi auttaa kestämään talven rasituksia paremmin.


Lumo Lifestyle


Olen "aina" ollut ihotyypiltäni normaali-rasvoittuva eli T-alue on ollut rasvoittuvampi kuin muu kasvojen iho. Keski-iän edetessä iho on kuitenkin muuttunut rasvoittuvasta normaaliksi ja talvella vähän paikoitellen kuivaksikin. Hoitorutiineja kannattaakin ajoittain päivittää ihon tarpeiden mukaan, eikä vain ajatella, että ihotyyppi pysyy ikuisesti samana tai ihon tarpeiden pysyvän samanlaisina kaikkina vuodenaikoina. 


Guinot Age logic

Guinotin ylellinen Age logic-kosteusvoide* on ollut täydellinen päiväkäytössä kuivina talvikuukausina. 

Guinotin Crème Age Logic* on elävöittävä, solujen vanhenemista hidastava hoitovoide sekä aamu- että yövoiteeksi. Vaikka voide näyttää purkissa aika paksulta, koostumus on kevyt ja iholla ylellisen tuntuinen. Voide toimii hyvin meikin alle, voide imeytyy ja meikki levittyy hyvin. Voide suojaa ryppyjä, juonteita ja ihon veltostumista vastaan palauttaen ihon luontaista kirkkautta ja elinvoimaa.


Korres Hydra Biome

Korresin Hydra Biome -jugurttinaamio sisältää kreikkalaista jugurttia, se on edelleen yksi suosikkejani. Ensimmäisen sain PR-näytteenä ja olen itse otanut tuotetta lisää. Etenkin jääkaapikylmänä naamio on todella ihoa raikastava ja pehmentävä.

Lavera luonnonkosmetiikka Re-Energizing Sleeping Cream

Laveran Re-Energizing Sleeping Cream* on tavallisen yövoiteen tapaan käytettävä  hoitava ja uudistava, täyteläinen yövoiteen ja naamion yhdistelmä, sen luvataan kosteuttavan ihoa tehokkaasti yön aikana. Monivaikutteinen voide sisältää pehmentäviä kasviöljyjä ja kosteuttavaa hyaluronihappoa. Voide on kehitetty elvyttämään ja sileyttämään väsymyksen merkkejä vastaan, aamulla iho tuntuu elinvoimaiselta ja kimmoisalta. Tuoksu on miellyttävällä tavalla aavistuksen karkkimainen ja koostumus ihanan pehmeä.


Lavera Two-Phase Intensive Firming Treatment





Ampullit ovat tekemässä paluuta, viimeksi muistan niiden olleen hittituotteita 90-luvulla. Pikkujoulumeikin alle laitettiin ampulli ja hehkuttiin koko ilta!

Etenkin kuuriluontoisesti käytettäviä ampullipakkauksia olen nähnyt jo useammallakin kosmetiikkamerkillä ja testannut kahden valmistajan ampulleja.

Lavera Two-Phase Intensive Firming Treatment *-kollageenintuotantoa buustaavat tehoampullit ravistellaan ennen käyttöä, jotta kaksifaasinen eli kahta eri koostumusta oleva ampullin "eliksiiri" sekoittuu. Lavera Firming Treatment*-ampullien luvataan tekevän ihosta sileämmän ja silkkisen pehmeän.

NaTrue-sertifioidut ja vegaaniset ampullit tulevat 7 x 1 ml lasiampullin laatikossa. Laveran tuotteet ovat NaTrue-sertifioitua luonnonkosmetiikkaaKiinteyttävää tehohoitoa suositellaan käytettäväksi kerran viikossa ylläpitävänä hoitona tai viikon mittaisena tehohoitona (yksi ampulli/päivä). Parhaimman tuloksen saamiseksi tehohoito tulisi levittää puhtaalle iholle ennen seerumia. Näitä olen käyttänyt nyt öisin Re-Energizing Sleeping Creamin* kanssa.


Nivea ampullit




Toinen edullinen vaihtoehto ampullien kokeiluun on vanha tuttu Nivea, jonka Hyaluron Cellular Filler Elasticity Reshape* - seerumiampulleja saa ostaa marketeista.

Kaksifaasiset ampullit myydään seitsemän ampullit pakkauksissa ja käytetään myös kuuriluontoisesti viikon ajan. 


Yhden ampullin jälkeen iho luvataan olevan näkyvästi vahvistunut ja rypyt ovat madaltuneet. Seitsemän ampullin jälkeen kasvojenpiirteet ovat korostuneet, iho tuntuu kiinteämmältä, virkistyneeltä ja joustavammalta.



Oriflame Giordani Defying Foundation



Olen ollut työpaikalla jatkuvasti ja vaikken edes kohtaa ihmisiä paljoakaan ja heidätkin tietysti maski kasvoilla, olen päivittäin laittanut kevyen meikin. 

Meikkivoidesuosikkejani ovat olleet pitkään Lumenen Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum sekä By Railin Pro Glow Perfecting Foundation. Kärkikolmikkoon on kiilannut viime aikoina käyttämäni Oriflamen Giordani Defying Foundation*, joka heleyttävä ja tasoittaa värivirheet. Meikkivoide ei ole liian peittävä ja paksu, vaan tuloksena on kauniin kuultava ja maski kin alla pysyvä meikki, joka ei jää huokosiin tai juonteisiin. Tämäkään ei ehkä olisi päätynyt meikkipussiini jollen olisi päässyt testaamaan, mutta pullon loputtua taidan ostaa tätä lisääkin, kevääksi ehkä astetta tummempana. 





Diego Dalla Palman Full Face Palette -meikkipaletti on ollut näppärä arkiaamujen all in one-paketti. Sillä saa tehtyä kätevästi helpon päivämeikin; yhdellä paletilla saa tehtyä niin varjostukset kuin korostukset, punattua posket ja tehtyä silmämeikin.

Saman sarjan Geisha Lift Concealer on ohuesti levittyvä peiteväri, jolla voi myös pohjustaa luomet.



Eau de Cartier

Vaihtelen tuoksuja päivittäin fiiliksen mukaan. Olen aina pitänyt ja ihollenikin on parhaiten sopineet joko sitruksisen raikkaat tai vähän karkkisen makeat tuoksut. Pelkästään kukkaiset jäävät ihollani jotenkin lattean mitäänsanomattomiksi ja mausteiset muuttuvat tympeiksi. Tällä on jotain tekemistä ihon pH-arvon kanssa. 

Viime aikoina olen ihastunut keveän yrttisiin tuoksuihin. Jimmy Boydin Spring Rain on ollut yksi talven suosikeista. Tuoksussa on metsän yrttejä, rosmariinia ja kieloa – pullossa on lisäksi villimuratin lehti.  Tammikuun alennusmyynneistä löysin 50 ml pullon Eau de Cartieria pitkälti alle kolmellakympillä. Raikkaassa unisex-tuoksussa on mm. rakastamaani yuzuhedelmää, korianteria, bergamottia, orvokkia ja seetripuuta.





Pian talven selkä taittuu, onhan kohta jo maaliskuu, ensimmäinen kevätkuukausista.  Keväällä täytyy katsastaa ihon tarpeiden mukaan tuotteet taas uusiksi. Suojakertoimia ainakin tarvitaan. 

Oletko löytänyt talven aikana uusia kosmetiikkasuosikkeja? 



Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit

Sisältää saatuja PR-tuotteita/HK


Vohvelit erilaisina versioina ovat noussee hitiksi viime aikoina. Vohveleita voi tehdä myös valmiista croisanttaikinasta -sellaisesta, joka löytyy kaupan kylmäkaapista säilyketölkissä. Taikina on valmiiksi kaulittuna ja siististi rullattuna, se ei vaadi muuta kuin sopiviksi paloiksi leikkaamisen ja vohveliraudassa paistamisen. Leikasin taikinan neliöiksi ja nipistelin hieman taikinassa valmiina olevia "saumoja" kiinni. Täytin croissantit kinkku-brie -täytteellä ja taittelin taikinan "taskuiksi" ja paistoin vohveliraudalla. 


Valmiista croisanttitaikinasta tulee maukkaan rapsakoita vohveleita vaivattomasti. Noin 15€ maksanut Lidlin vohvelirauta toimii hienosti, siihen ei tavallinenkaan vohvelitaikina tartu kiinni eikä pala (toki paistoaikaa täytyy itse vahtia). Irrotettavien osien pesukin sujuu kätevästi. Croissantvohvelit eli "crofflet" sopivat nopeaksi herkulliseksi iltapalaksi.  Smetanan, creme fraichen tms. sijaan höysteeksi kannattaa kokeilla turkkilaista tai kasvipohjaista jugurttia, jotka ovat raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto.



Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit

Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit




Kinkku-camembert-täytteiset croissantvohvelit

1 prk croissant-taikinaa

6 viipaletta brietä tai muuta juustoa

3 viipaletta HK Aito savusauna savufilee*-leikkelettä kuutioituna

2 tl ruohosipulisilppua

mustapippuria 


Avaa croissant-taikinapurkki. Leikkaa taikina kuudeksi neliön muotoiseksi palaksi. Nipistele taikinassa valmiina olevat "saumat kiinni.  joka taikinapalan toiseen reunaan juustoviipale ja lusikallinen kinkkukuutioita. Ripottele päälle ruohosipulia ja rouhi mustapippuria.

Taita croissant-taikina taskuksi, niistä reunat hyvin kiinni. Äla täytä liika, jotta saat reunat suljettua. 

Paista vohveliraudalla n. 5 minuuttia. Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja kinkkukuutioiden kanssa. 

Katso myös croissantvohvelit mädin ja turkkilaisen jugurtin kanssa

Oletko sinä hurahtanut vohveleihin?