Tänä kesänä ei tule matkattua ulkomaille mutta pieni parin yön breikki mantereelta Ahvenanmaalle tuntui kun olisi ollut kauempanakin.
Kävin keväällä hyvin ruokapitoisella pressimatkalla Ahvenanmaalla ja halusin ehdottomasti palata Siipan kanssa heti tänä kesänä. Suuntasimmekin Turusta Ahvenanmaalle heti juhannuksen jälkeen.
Ahvenanmaata ympäri ajellessa pihapiirien siisteys oli silmiinpistävää; talot ovat maalattuja, nurmikot leikattuja ja kaikki muutenkin hyvässä järjestyksessä.
Hevosia, lampaita ja lehmiä laidunsi ympäri Ahvenanmaan, Maarianhaminan keskustan kupeessa leikatusta ruohosta nautti peura.
Luonto oli vehreimmillään, Ahvenanmaalla kasvaa paljon komeita jalopuita ja kuin niiden vastapainoksi karuilla kallioilla tuulten kurittamia käkkyrämäntyjä.
Meri ja merenkulku on Ahvenanmaalla miltei alati läsnä niin historiassa kuin nykypäivässäkin.
Maisemien ihailun lomaan mahtuu historiaa; Kastelholman linnassa ja Pommernilla kävimme museokorteilla, Eckerön tulli- ja postimuseoon pääsee ilmaiseksi.
Matkoihimme kuuluvat ruokaelämykset vahvasti, niin myös tällä matkalla. Ostimme tuliaisiksi karamellejä, rommia, limonaadeja, hilloja, olutta, siideriä, omenamehua; kaikki Ahvenanmaalla valmistettuja. Yleensä googlailen ahkerasti ruokapaikkoja ennen matkaa, mutta toukokuun pressimatkalla pääsin tutustumaan ruokatarjontaan kattavasti ja kävimme kolmessa silloin vieraikemistani ravintoloista; Åss Paviljongen sekä Ångbåtsbryggan Maarianhaminassa ja Smakbyn Jomalassa. Alunperin suunnittelimme syövämme lounasta Nauticalissa ennen laivan lähtöä, mutta olimme vielä täynnä aamiaisesta ja joimme Nauticalin terassilla vain virvoitusjuomat.