18.5.2010

Fresh Vietnamese spring rolls

I crave for lighter, fresh flavors when weather gets warmer. Fresh Vietnamese spring rolls are perfect summer food.

Every time my recipe varies, this time I used

Rice paper (from Asian food stores)
basil leaves
cilantro leaves
julienned cucumber and carrot
beef marinated in ginger, soy sauce and sesame oil, medium done and sliced

 Soften the rice paper in warm water, place small amount of each ingredient in the middle of softened rice paper and roll.

Dipping sauce is made of sweet soy sauce, few drops of sesame oil, fish sauce, toasted sesame seeds, grated ginger, lime juice and sweet chili sauce

Kun ilmat lämpenevät, alan kaivata kevyitä, tuoreita makuja. Vietnamilaiset kevätrullat (tai Vietnamilaiset kääröt, kuten niitä kutsumme), ovat ihanaa kesäruokaa.

Reseptini vaihtelee joka kerran, tällä kertaa käytin



Riispaperia (saa aasialaisista ruokakaupoista)
basilikanlehtiä
korianterinlehtiä
suikaloitua kurkkua ja porkkanaa
pihviä marinoituna inkiväärissä, soijakastikkeessa ja sesamöljyssä, paistettuna mediumiksi ja suikaloituna

Pehmennä riisipaperi lämpimässä vedessä,  laita pieni määrä jokaista raaka-ainetta riisipaperin keskelle ja rullaa kääröiksi.


Dippikastikkeeseen käytin makeaa soijaa, makeaa chilikastiketta, kalakastiketta, pari tippaa sesamöljyä, paahdettuja sesaminsiemeniä, limemehua ja tuoretta inkivääriä.

1 kommentti :

  1. Looks so delish!! Yum!

    Giveaway by Beth Cosner Designs is up on my site. Do come visit and spread the word!

    Karena
    Art by Karena

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.